Јас почнав во 30та недела полека, до 32 исправ, испеглав и наредив се. И фала богу што завршив порано, сега да требаше ќе ми беше многу потешко. Јас мислам да си почнеш, плус мене ми беше преубаво додека средував, се релаксирав во тие моменти.
Фала ти многу Ама за жал уште од старт со оваа бременост ги имам речиси истите проблеми од претходната…па ке видиме како ке биде,ке издржам пак
Se isprav uste pre dve nedeli. I jas sum 32. Spremna sum se,uste bebe da dojde na svet za nekoja nedela
Јас за два дена сум 36та...вчера и денес посебно имам страв дека ќе се породам во секој момент а не сум спремна Како да ми е спуштен стомакот надолу овие два дена, не е толку тврд, ни болка ни ништо не осеќам, онака стандард ми е ништо посебно повеќе ама ете психата си работи, а лошо си праам вака знам Сабота сум на ехо и едвај чекам
И јас 32, почнав да перам од завчера, паника ептен ме фати дека пред време ќе се породам. Дополнително паника што немам докупено ствари. Мислам дека сега е таман време.
Леле како ве читам си викам како ќе поминат деновиве мн бавно ми одат мислам вечност сум трудна, а поминале само 4 месеци.. Ни стомак ни ништо немам. Хаха само ехо што покажува бебе. Едвај чекам да поминат месециве. Лето да дојде ❤️☺️
Девојки дали може да се купат од аптека апликатори за вагиналети, многу ми се незгодни за апликација утрогестанот. Бев на преглед, уредно имплантирано, сеуште е рано за срцева акција, на контрола за две недели, ми даде утрогестан за да ми се намалат болките и превентивно.
Јас мислам сум единствена што бременоста ми помина за секунда посебно после 20та недела абе недела за недела не осетив кога стигнав еве скоро 36 Уживав цела бременост ама буквално,стресно на моменти не дека не, на патолошка сум од прв ден, преубав период и мислам дека многу ќе ми фалат овие денови Сеа сакам да застанам времето и да не се породам за брзо Уживај и ти, ќе ти летне времето ќе видиш
Пиј ги ако не ти сметаат на желудник, ист ефект ќе имаш ако се за превентивно дадени, јас од почеток ги пијам. Иначе на тема апликатор во бременост не знам дали се смее, барав и јас претходната бременост ко морав вагинално да ги редам и не памтам дали гинеколог ми има кажано дали овде негде прочитав мислење као да се ставаат без апликатор. Консултирај се во секој случај.
Побарај во аптека некои најевтини вагиналети со апликатор во пакувањето, вака само апликатор не сум запознаена дали се продава.
Мн се мали за апликатор а мислам и тој понезгоден е. Има со канестен тврдата вагинална таблета кога ја купуваш. Пробај навлажни ја со вода и стави ја. Циклогестот претходно ги користев тие се како супозиторија изглед и мрсни се и некако поголеми полесно се ставаа ама па мн исцедок мрсен тешки мора да си со улошка.
Јас дома бев два месеци со строго мирување , ќе ми продолжеа може ама некако едвај чекав да се вратам на работа побрзо ми оди денот. Се надевам ќе помине и зимава времево е никакво загадено брзо се стемнува може и тоа така ми прави да се осеќам. Чекам пролет лето ❤️
се и собраа и ги вратија или не? Велес така е се носиш ама се си враќаш. ми рекоа 3-4 комплети доволни ти се, а син ми уште прва ден повраќаше па снемав алишта на 16 јули правев тест еве ме денес терам 27 недела, 26+2 сум. кога ли поминаа не сетив воопшто деновиве. дали со децава брзо ми поминаа нз. аа уште побргу ќе ми минат мислам после нова година- јануари февруари март буквално три месеци
Не и вратија. Поминуваа , прегледуваше педијатар и ги пресоблакаше и во корпа собираа алиштата. Ако ти треба чисто, ќе побараш ти даваат.
Старо друштво може немаш ама ново имаш сигурно. Јас сум 7+4 во четвртокот слушнав срценце. Со лесноо нека ти е
Jas sum 32 nedela a stomak kako na pile. Merat bebe 1.700 se prasuvam kade e Strav me fakja dali ke dostigme barem 2.5 kila. Stomak nikako ne mo raste
Ќе достигне како не, сега по 200гр неделно качуваат веќе, највеќе растат последниве недели. А и помало да е што има врска, ќе си се поправи отпосле