Како мала имам прележано крупни сипаници, а од ситните имам антитела од вакцина. Дали сега доколку сум била во краток контакт со дете кое што веќе му преминале во фаза на сушење му се сипаниците сум изложена на ризик ? Немав допир со детето, во просторијата тоа беше присутно 15мин Збунета сум, тука читав дека нема ризик ако имам прележано, докторот ме праќа на инфективно да правам тестови таму па бетер можам да се заразам. Ве молам ако имате искуство и знаење на темава споделете ми.
Богами им треба. Кога ми ја облекоа во едни шпихозни за 6-9, гревче беше. Ги прашав дали примаат донации, ќе им однесам.
Во однос на Мустелата… дали ќе користите одделно гел за туширање или шампон или го гледам ова 2 во 1?
Дали се нормални болки во половина 34+ сум,ама денес едвај стојам на нозе. И ко ке легнам осеќам дека кичмата ми е здрвена буквално... контракции јас немам појма како изгледаат,се надевам е нормално вака во ова недела
Исто и кај мене првите 3месеци споро поминуваа дека на патолошка а после летна времето 36та недела сум и не ми се верува дека ми останува помалку од 1месец до пораѓај.
Изгледа е индивидуално Мене многу брзо ми минуваат неделиве.. Не ми е верно дека сум второ тромесечие, 4ти месец.. уште 26недели
Znam deka ke se popravi posle,ama stravot kako ke go drzam vo race tolku malecko. Mnogu mi e strav iskreno,dali deka prvo mi e i neznam nisto. Zdravje ajde ke vidime nemame uste mnogu.
хахаха лелее. од старт тие и така пливаат во 0-3 големина не па 6-9 бебе нема во нив . За гак знам ги облекуваат. Чаир ќерками повиена беше. како кифличе беше. само лиценце и се гледаше. јас дека до тогаш толку мало бебе немав видено кога дојде сетрата да ја пресоблече се исплашив кога ја видов гола . леле си викав сама како ќе го гледам пресоблекувам јас ова дете мн е мало. дома кога дојдов се опуштив како да не ми беше прво се само си дојде инстиктивно . е сега незнам дали зависи кој период е родено бебето или цело време се повиени чаир независно кога се родени.
Сите сме имале страв со прво дете. Ама самиот истинкт ќе те води. Тоа бебе ќе зависи од тебе и полека ќе влезеш , во целата шема.
Ke se koristi dolgo vreme, po edna kapka sto se vika ke stavas,zatoa zemav pomalo da ne mu pomine rokot hahaah
Ми најавија дека ќе и купат за Нова година, а таман бев спремна да и купам да си има. Откако е родена, три месеци веќе, дали до пола сме стигнати.