Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    Prosto nikogas nesvativ kako nekoi poveke gi interesiraat nekoi sporedni raboti......
    Pa da odgovoram, ne se tuzu doktorot tuku bolnicata, a doktorot dobiva nekakva si sankcija. I da tuzev I dobiv, jas pari, izvini, a toj bedna suspenzija od 2 meseci koja neveruvam deka nekogas se aktivirase.

На mdenkov и galapce им се допаѓа ова.
  2. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    I jas prvite meseci i so stikli i doterana kaj i da odev, ednostavno bas uzivav vo bremenosta.Ali od 6ti mesec koga pocnaa otocite koga pocnav da se debeleam si zemav dva broja pogolemi kondurcinja, posle toa sandalki i 2/3 dolgi fustani i samo niv peri-nosi :| A za sminka i fruzura ne iskacam bez malku kamena, rimelce i sjaj :makeup: Kosata mi e opsesija taka da cesto si ja posetuvam frizerkata, se cuvstvuvam mnogu poubavo so sredena kosa :)

На Kiflicka05, Eli23, <3 pleza4e <3 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.282
    Па ако за тебе е споредна раб докторот што ти ја упропастил бременоста мене не ми е.Утре не дај боже може да се случи и на друга пациентка затоа те прашав дали си превзела нешто против него.Болницата како институција не ти ја водела бременоста туку тој ја води како специјалист и дел од таа болница.

Се извинувам ако прашањата се превише интимни или иритантни за тебе но во тој случај не спомнувај јавно што се десило.
    Јас и на тв би излегнала да му го изругам името.Тоа децата нема да ти ги врати ама ке спречиш и мн други жени да поминат низ тоа.Јас ете имав високо мислење за него искрено,сега кога читам се прашувам дали зборуваме за истата личност.

На zalosna, mdenkov и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    И јас не сум задоволна од Димчев, пријател и е на мајка ми и отидов пред 2 години кај него на консултации, ми се развика како јас сум си умислувала, со само едни таблетки ќе сум останела бремена ништо не ми било. А јас после тоа правев и операции и инсеминации и се и сешто, од тоа дека сум си умислувала. Глупа и јас што не му отидов со сите документи да види какво беше моето умислување -.- Толку дрзок беше тоа чудо, а плус пријател.

На mdenkov и emkaemka им се допаѓа ова.
  5. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    @joy1 mila jas go pisav toa poradi toa sto recisi na site prvo im e prasanjeto, a go tuzese li???? Nego kako si, sto vsusnost se slucilo, zasto.... Pa da znaat iskustvo plus da prenesat, preveniraat...... Posto nedaj boze se desi, veruvaj nataka nisto ne e vazno I nisto nemoze da ti vrati
    A jas ako za ova iskustvo ne sum pisala na forumov I ne sum pojasnila neznam kade!!!!! A za mediumi, javnost e toa e veke druga prikazna sto iskreno nesakam da ja spodelam, ako prasanjeto nekomu e dali za pari, vednas ke kazam ne, koj go iskusil ova ke znae deka nema cena.
    A ako zboruvame za Pavle Dimcev, eden od najdobrite gin za vodenje na rizicna bremenost I skrininzi da istiot e. Samo mene sekogas mi se vrti prasanjeto ako on vo Sistina pa I vo posiroki krugovi e podobar ..... Sto e so ostanatite......
    A na poznanickata 10 pati I kazav ne ne kaj nego, a taa sekogas mi velese e dobro de tebe ti se desilo pa nema I na mene, site sakaat kaj nego, ete mu se promaknalo nesto kaj tebe ( nestooooo na 1-2 ned odev kaj nego, I rezultati mu odnesov, za koi dobiv pojasnuvanje da ne se zamaram so vrednosti, I lekuvanje ne e potrebno toa e pomodarstvo, 100 pati go prasav za postelki, plodovi vodi sekogas dobivav odgovor se e super, sekogas me gledase na 4D) I ete sega ko I se sluci zalno no vide deka ne e retka pojava :(
    A inaku se tuzu Sistina I celiot tovar e na nea, a otposle oni vo posebna postapka pred lekarski vestaci I komisija odlucucaat sto so dok. Barem jas takov izvestaj I dokument imam

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  6. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    A ne jas drskost od nego nevidov, sekogas bese lubezen I na mesto pa duri posledniot pat so maz mi si razgovaraa za laminati?????? Bog da cuva :) ali vecerta ko se desi ni oci mu vidov ni drskost nisto, ne ni dojde ustvari, maz mi otide kaj nego I ovoj ne go primi mnogu bil zafaten I denta gi otkaza site pregledi.... Lazarevski pred mene se krstese kako be vika nema on da te poraga pa sega bese tuka....... A pa za toj sto me poragase posebna prica, megu drugito I on e tuzen.... Palchevski mu e imeto na toj doticen

7. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.282
    Далеку од тоа дека те прашав ради парите.Најмалку се битни во оваа ситуацијa.Него ради сета болка која сте ја претрпеле поради него ме занимаше дали поткренавте постапка.Мое мислење е дека во ваков случај не треба да се оставаст работите без да се разрешат.Ти ја заслужуваш правдината(ако постои) тој казната.

8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Mesinja,so seta pocit kon site,no ke se umesam vo muabetot.
    Eve preku dikalogot a joi i emka samo da spomnam deka ako zememe da gi razgledame site doktori,ne postoi doktor koj ne utnal so pacient.
    Ne postoi doktor koj ne bil drzok,koj ne primil potkup i red drugi losi raboti,koga veke smekaj losite.
    Ubavo e da si kazuvame iskuistva,za da toa ne napravi pretpazlivi.
    Da ne bidam sfatena pogresno,i jas sum pacient koj lezese sedum meseci patoloska vo bolnica,pacient koj e bil i kaj Dimcev i kaj Petrevska,i kaj Petrevski i da ne gi nabrojuvam site.
    Fala bogu pri cela posvetenost od moja i od strana na soprugot,se razbira i na doktorite(koi imaa i dosta propusti vo mojava bremenost,go donesov na svet maloto angelce.
    No za malku ke go izgubev sopstveniot zivot i toa pak radi greska na lekarot.
    Poentata mi e,greskis e desavaat.Za zal!Za zal!!!!!
    No ne razmisluvajte negativno,probajte da se opustite i da uzivate vo bremenosta site do edna no bidete pretpazlivi i sovetuvajte se.
    Istite tie doktori sto gresat i ppomagaat.
    Da napomenam,jas ne tuzev.I pokraj toa sto doktorot namesto koga dozna da se izvini toj e i drzok i ironicen.Ako,toa si e negovo.Ne tuzam,dusata ne mi dava.Pari takvi ne sakam,a i da tuzam nisto nema da mu se slucu na doktorot.Nema toa da go napravoi popretpazliv.Dovolna bese mojata covecnost kon nego.Ako toa ne go svesti,nisto drugo nema.
    Veruvam deka neizvesnosta dali ke resam da go tuzam ili ne,ke go napravi popretpazliv.
    Site se isti.Do eden.
    Samo nekoj po strucen,nekoj po covecen,nekoj po posveten na momenti.
    Za pacientot odvojuvaat po deset minuti,toa im e vo lekarska dolznost i nisto poveke.
    I nie pacientite znaeme za banalnosti da opteretuvame.No toa e normalno od nasa gledna tocka,oti se treseme za toa vo nas i za nasiot zivot.A za niv e banalno.

На Kitten, Kiflicka05, <3 pleza4e <3 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    @joy1 ne be devojche kakvi pari, ne ni pomisliv deka me prasuvas za pari :) ali me iritira momentot koga najchesto se obrnuva vnimanie na sporedni raboti, pak kazuvam pobitno e sto, zasto, kako se slucilo pa se ostanato. I iskreno tuka pocnav da sum aktivna za da kazam prenesam pomognam, I da otvoram oci na mnogumina deka ne se nisto pozgrizeni ako platat, sega znam deka se e sreka I kako ke ti se padne, ete jas sum slucaj koj se plasese od drzavni kliniki, a na krajot oni mi go spasija zivotot. Moram da kazam denes sto sum ziva, sto imam moznost sega tuka da pisuvam, e zasluga na Marjan Baloski. A ete se ostanato sto bese pred edna ipol god I bas vo momentov si velam go procitav LI nekade ova od kade go znam, ili..... Grd son, surova realnost, ali ete vaka ili onaka imam moznost pa zivotot prodolzuva I znam, veruvam moeto eden den ke dojde, izgubenoto ne se vraka no............

10. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    @joy1 a za pravdata ;) jas dobri 6-9 meseci samo pravda barav I duri ko Kalimero stanav, no na krajot svativ pravda nema, nema da dobijam nikogas, site znaeme jas sto sakam, a toa ne e voznozno, sega namesto da se zanimavam so forumov da trckam po 2 prcli :) ali nebiva, taka da samo pomiruvanje se dobiva :)

11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    @galapce prvin da kazam ne se tuzi za parite tuku za nepravdata I besot, ne mi e ni malku pomirna dusava sto tuzev iskreno nisto plus nedobiv, no me iziritira negovata necovecnost ete sakav nekako da mu nastetam, ocrnam, sakav da ne gi zaborava moite dve princezi.
    A sekako site dok imaat greski, no od greska do greska ima mnogu golema razlika. Eve jas uste sum vo Sistina I pak sum kaj Lazarevski ( sto I za nego imam slusnato losi raboti), odam I kaj Grlickov, Gerasimova.
    A jas nikako ne se otkazuvam razocaruvam samo procitav Dimcev pa mi se stemni ( baska na @coconaut I davaa sovet, pozzzz mila ) I morav da se vmesam I kazam mislenje. A sekako deka toj na mnogumina I'm pomognal, ali ete mene me upropasti pa izvini ali nemozam da ne go izrugam :) jas imam I za mnogu drugi da kazam po nesto no on mi e nambar 1 ;)

На mdenkov и galapce им се допаѓа ова.
  12. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @emkaemka ako mislev deka si tuzila zaradi parite,nemase da kliknam lajk na tvojot post od pogore za podrska,uste pred da se umesam vo muabetot.
    Sporedbata so parite bese deka djabe pari koga nemu nisto nema da mu napravat kako sto rece i sama.

На emkaemka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    @galapce lele ama se fativme za parite :devil: ne ne ni pomisliv deka ne ti trebale pari pa ne si tuzela, a za mene obratno, samo pocuvstvuvav taka da pisam pa pisav ;) :)

14. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Mi trebaat kako ne.:D
    Barem da si nadohnadam neplaniranite troskovi od negovata greska.Zdravjeto i izgubenite momenti nema cena koja ke mi gi plati.
    Ajde malku po relaks,uzivajte vo bremenosta i sovetuvajte se.Mene sovetite od tuka mnogu mi pomagaa.

На Kiflicka05 и emkaemka им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    @galapce sto pa tebe ti zgresija tolku, bebco e super taka ??????
    A jas trudna ne sum zdravje naesen me ceka IFV pa so Gospod napred :) a temava si ja citkam interesna mi e, I odvreme navreme ete ke uletam ;)

16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Site doktori pravat propust.Vo prvata bremenost cela bremenost ja izlezav vo bolnica.Bev 7 mesec bolki bolki nevideni imav.Mu kazuvam na doktorot sto pomina na vizita deka imam grcevi,osekam kontrakcii me napravi maloumna i eden kup navredi mi dade so solzi vo ocite ostanav.Ne pomina ni edna den pod hitno bev operisana so carski,mi pukna i vodenjak,bebceto ne disese,bolno..doticniot ne mi se ni izvini.Inaku seto toa se sluci vo skopje vo bolnica.
    Vo vtorata bremenost 18 nedela povtorno pocnav da krvaram,maticnata me prati vo skopje pak,od tamu za 1 nedela me pustija,nisto ne mi bilo pominalo.Tocno na 20 nedela gi izgubiv bebinjata,da bide uste potragicno bea do mene vo legan nekolku minuti sestrite mi gi ostavija, traumi so da raspravam koga ke zamizam den denes gi gledam ;( .Koga maz mi barase odgovor kako moze toa da go napravat mu kazaa deka imalo i drugi pacienti a vinovna bila cistackata sto ne gi zela odma.2 meseci me vleckaa za rezultatite od autopsijata da mi gi kazat.

Inaku i da tuzes i da ne tuzes isto ti se faka.Cel zivot ke si go pomines po sudnici i pravda ne dobivas..

На Bebulleee, mdenkov и only44you им се допаѓа ова.
  17. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @emkaemka.... A ovoj Marjan Baloski sto go spomna pogore, nekoj doktor li e ?

18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.456
    @only44you :) DOKTOR e pulmolog na specijalizacija vo 8mi Septemvri I Drzavna :)

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Леле женички, ве читам од сабајлечки и се изнаплакав за вашите патешествија! ;( Знаеме дека бременоста носи ризик од почеток до крсј и по животот на мајката и на детето, и ние како пациенти им ги ставаме на тацна тие животи на лекарите со сета доверба и молитва да бог е во нивни очи и раце во тие моменти. Јас спонтаниот кој го имав уште го припаметувам како траума и понекогаш се прашувам како би било да се консултирав и со друг доктор, да се јавев порано на болница... а не пак вие со вашите случки:x Само верувам во карма и правда во животот и дека на сеој еден човек негаривното, лошото, таката од едната страна на вагата и среќата, радоста, љубовта на другата мора да се изедначат и верувам дека по секое лошо доброто мора да пристигне наскоро. @emkaemka ти посакувам успешно инвитро кое те чека! @MilaP те следам често по темиве и многу си храбра жена! @ galapce по се што ти се случи ти остана присебна и исполнета со љубовта на твоето дете! :hug: до вас милички!!

На game123, slobodka, Angel.Heart и 6 други им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Dobro utro i od mene trudnicki. Jas ve sledam redovno no nemam mn.vreme da pisuvam. Dobri sme so bebuska, nemirna na mama po ceeel den kloca li kloca, ne se smiruva za moment, vnatre se prevrtuva mislis :lol: Inaku da vi kazam bre zenicki denovive mnogu belo pranje imam. Na pocetok koga ostanav bremena imav taka i sega pak. Vie imate li? I taka. Ajde da se pocastime so edno kafence na more i eden vkusen dorucek za site vas :*
    Screenshot_2015-08-09-09-01-21-1.png

На game123, tweety26, Kiflicka05 и 13 други им се допаѓа ова.