Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.774
    Допаѓања:
    8.152
    Нормално е да имаш, цтгто е мирно. Одвен што се гледа на него дека си вознемирена. Се спрема за пораѓај телото, така да само опушти се и се ќе биде добро.:sun:

2. lil-girl

lil-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    18
    Исплашена дали е се во ред пред ехото хаха фала му на господ се беше океј. Ти благодарам :inlove:

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    906
    Јас па да ви кажам од другата страна како жена што во февруари оваа година предвремено се породи во 5ти месец одвај чекам да дојде денот на пороѓај нареднава година во мај/јуни во сигурна недела и да си ја гушнам. :inlove:Најпозитивно го гледам пороѓајот. Првиот го поминав смирено иако знаев дека раѓам мртво бебе, персоналот во систина беше прекрасен ми помогнаа премногу. Овојпат гледам на тој ден како најсреќниот во мојот живот, што и да се случува на крај замислувам како ќе си гушнам здраво и расплакано бебенце. :angel: Ете само за перцепцијата да ви ја сменам можеби…. Мора да сме силни, тргнете ги лошите мисли што и да се случува доктори има до нас илјадници породиле ќе не средат и нас. Најубави мисли и секако финалната цел здраво и живо детенце кое ќе не радува цел живот

На Kaja991, juice_, WhiteCat33 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    320
    Istoto me plasi da stignam samo do 36+. Rizicna me vodat,carski ke me porodat spontano ne doagjalo vo predvid. Ne me plasi poragjajot me plasi sto potoa. Kako ke se dignam posle carskiot kako ke go zemam vo race,secena bolki. I me interesira nesto drugo da ve prasam. Vie sto ste pominale so carski. Posle kolku vreme vi dojde mleko? Sakam da dojam pa me fakja strav da ne mi se nauci tie nekolku dena na adaptirano pa da nesaka da mi fati posle da cica.

5. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    320
    Bravo heroino. Da ti dade gospod se sto ke posakas. Jas eve iskreno ne se davam,izrasnata sum od bebe bez majka,pocinala koga sum imala samo 2ipol god. Posle 10 godini pocina i tatkomi. Eve jas ke se storam roditel za 1 mesec. Samo hrabro, se za toj nov zivot.

На WhiteCat33, Baby Girl123, Ladyme и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    599
    Допаѓања:
    906
    И мојата мајка е дете без родители па можам да кажам дека е најдобрата и најпосветената мајка на светот :inlove: затоа и верувам дека и ние што сме поминале тежок пат ќе бидеме одлични мајки и ќе израснеме здрави и среќни дечиња на овој свет. Те читам тебе редовно дека си ризична … се ќе си биде супер, да веруваме во докторите и во нас :l:

На Baby Girl123, Ladyme, TeodoraMJ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    320
    Ke bideme ne se davame taka lesno. Pak ke kazam,fala mu na gospod sto sme izrasnale vo zdravi razumni lugje, i sme dostignale nesto vo zivotot, pa ete i gospod ke ne izraduva

На Bejb15, Ladyme и Baby warrior им се допаѓа ова.
  8. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    266
    bolkite se trpat jas sum carski so prvoto, prvite 2, 3 stanuvanja se malce macni posle kolku poveke napor dabas za da stanes i dvizis tolku poveke ke imas sila za stanuvanje. se trpi se. posle 2 dena nemas galje. a za mleko mene ne mi dojde samo eden mesec od ednata grada imav mleko, ama kaj site razlicno

На Bubicaljubica му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.774
    Допаѓања:
    8.152
    :hug::l:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    8.586
    Јас немам страв од пораѓај, имам страв дека маж ми ќе испаничи, од скрининг искачаше препотен стресиран дали ќе кажеле дека е се во ред, не знам како ќе ме вози до болница со контракции ако завршам природно, дај Боже.

Имам поголем страв од опоравувањето, сами сме, бабите тетките работат, не дека во старт рачунам да ми иде некој секојдневно на шомош ама многу силно се надевам каков и да е пораѓајот да станам брзо на нога. Исто и од доењето, знам каков раат е да можам да дојам и силно се надевам дека ќе го издржам почетокот.

И за бракот ми е страв. Знам дека доаѓањето на дете ќе измени многу работи меѓу нас а имам прекрасен брак и многу ќе ми фали времето со маж ми и нашите моменти. Знам и дека ќе се караме истоштени и ненаспани, и дека мора да сме спремни дека ќе помине и тој период.

И така, ќе медититаме, мечка страв мене не:rofl:

На WhiteCat33, gwenst, КаринаТ и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.774
    Допаѓања:
    8.152
    Еве ние да ти кажам, 10 пати се разведовме од коа се роди детето, хахахах, ама на крајот на денот се сакаме премногу и се смееме на сите работи. Свесни бевме претходно дека ќе имаи вакви моменти и не запаѓаме на нив. Тешкичко е на почеток, ама после се ти е смешно кога ќе видиш. Домот ни доби посебна топлина од кога ни дојде ќере.:hug::l:

Во врска со пораѓајот, девојки не сте свесни колкава храброст добивате во тој момент, карпа би срушиле. Само кога ќе го видите тоа мало човече, светот би го срушиле за него.

Последна измена: 21 декември 2024
    На JasBee11, FarfallaBlu, gwenst и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.282
    Допаѓања:
    8.586
    Апсолутно, едвај го чекам моментот да ни дојде девојката на свет, спој на нас двајца и доволно тешки и убави моменти сме минале низ годините верувам дека ќе се трудиме и ова да го поминеме најбезболно. Мислам дека доволно си изживеавме сами без деца и дека ова е идеалниот момент за тоа, ама сепак на моменти си мислам замисли каков живот имавме и сега се се менува од корен.

На FarfallaBlu, Iva.T, Baby warrior и 5 други им се допаѓа ова.
  13. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.241
    Ќе станеш лесно, јас се породив и после одма станав до веце, си се движев нормално. И доењето ќе го издржиш, ставај бебе на града и прашувај ги сестрите за се што ти е нејасно. Кај мене бебе одма фати уште на бокс кога бев. Само пази маститис се фаќа често ако се преполнат со млеко и тоа наеднаш надоаѓа и камен се прават и со грутки. А за бракот ќе станете посилни и повеќе ќе се сакате пошто сте заедно во тоа и се ви е ново, трпение повеќе на почеток и смирено договарајте се околу бебуш и обврски

На Baby warrior, Noemi и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  14. milicka12

milicka12 Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    3
    Дали некој го користи путерот за стрии на Хипп и дали сте задоволни?

На КаринаТ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LanaDelR

LanaDelR Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    1.097
    Допаѓања:
    2.038
    Баш ми е жал мила,јас не знаев што си доживеала.
    Ти се восхитувам на позитивноста и муабетот Браво секоја чест,само храбро и позитивно и се ќе си биде добро Понекогаш и се ни е до нашите мисли :hug:

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    512
    Здраво,треба да правам пренатален тест па се мислам помеѓу Panorama i Qualified 180 тестот... Што ќе ми предложите? Искуства?

17. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    3.945
    Да, јас го користам и е преубав. Како кадифена е кожата, долго држи и не остава мрсно на облеката.
    Вообичаено од сабајле тоа го мачкам, а навечер нешто ептен мрсно ставам

18. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    1.107
    Ќе се кренеш верувај, првиот пат е стварно тешко, јас и дрен имав и додека не го извадија потешко ми одеше се со помош од болничарките станував, после тоа веќе сама почнав. Еве една недела после царски станувам може потешко ама функионирам како така со помош од мајка ми и сопругот. Во однос на млекото што да ти кажам, ние се уште никако да се научиме да почне да влече, малку имам се уште млеко, она не сака да се помачи па секој подој е молење, некогаш ќе фати малку, некогаш воопшто не. Од шише без проблем влече. Ама секое бебе и секоја мајка се различни, некој добива побрзо млеко, некој поспоро, нема правила.

На Izzy_0504, Bubicaljubica, TeodoraMJ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.703
    Допаѓања:
    8.783
    Дали смее ацикловир маст или лепенки во бременост? Осеќам на уста дека ќе излегува херпес, прележан ми е сто пати имам на торч антитела. Ако не смее, има ли нешто што може да помогне освен тоа?
    Пред бременост кога ми излегуваа единствен спас ми беа ацикловир таблети, ама претпоставувам нив па ич не смее..

20. Hygge-girl

Hygge-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2023
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    4.481
    И јас имав херпес пред месец дена, нема спас од него овој период од годинава…Јас се мачкам веќе подолго време со цинкова паста кога ќе ми искочи, имам приметено дека побрзо ми го суши од сцикловир, а ако го фатам ептен на почеток или не искача или макс за 2-3 дена поминува со интензивно мачкање. Иначе баш читав кога ми искочи, дозволено е и ацикловир и оваа цинковата паста и не е опасно за бебе, само пази ептен несакајќи да не го пренесеш на друго место. Ептен води сметка на хигиена кога го пипкаш или се мачкаш одма миј раце.

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.