Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Пробај херпестоп има стик или херпесан маст. Стикот го имам користено не дозволува да пукне и да се шири херпесот го држи влажно местото. Ацикловир мислам може да се користи. Прашај за секој случај.

baguf4e likes this.
  2. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Леле киселини ме убија овие денови. значи посебно навечер ќе цркнам. ме гори буквално.
    Нз зошто толку нагло ми се зголемија . немав толку многу.
    Овие денови посебно многу.
    Дали бебе расте поголемо е па притиска . уф ќе ме мачат до крај тоа е... Денес 26+3 среда полна 27 и официјално влегувам во 7 ми месец. го почнувам трето тромесечие :o

3. JasBee11

JasBee11 Активен член

Честитки, да е жива и здрава ќеркичката :l:

4. JasBee11

JasBee11 Активен член

Честитки, да сте живи и здрави :l:

Miy3 likes this.
  5. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Јас нареден понеделник влагам во 7ми, неколку дена сме разлика :)
    Иста сум со киселините.. а малку прилегнам, и најмалку да е да не сум скроз исправена, абре ме гори и желудник и хранопровод…
    Колку пати од сон имам срипано со чувство дека оган ми гори во душата…
    Пијам сода, едни гелови што ми препорача матичната, кисела вода и во принцип седната заспивам, па со тек на време се спуштам надоле во лежечка положба.
    Ова ми почна пред 2-3 недели негде.. Ама изгледа до крај вака ќе ни биде :sweat:

Лалина and Veki4kaa like this.
  6. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

тоа е, ќе си се тешиме до крај :!:
    јас на лева страна кога лежам ми се смируваат . на десна а се свртам секундарно ми се појавуваат или ако станам се исправам ноќе одма ме гори. а малиот ми станува ноќе и таман ми се намириле ќе се исправам абе одма ме горат.

Izzy_0504 likes this.
  7. Trudnica

Trudnica Активен член

Нема лек, мора да издржите, нема спиење до крај :D
    Јас сум 37ма веќе и секоја вечер се повеќе и повеќе киселини имам, без разлика дали ќе вечерам или не. Се ми е пробано,к.вода, млеко, семки од маслинка, жив ориз зрна, јаболко, гастрогард, значи ништо не ми помага.
    Некогаш од што ми е толку многу тешко, станувам во 2 3 сабајле си седам и си плачам по 2 саати. Едвај чекам да се породам, се надевам дека после ќе ги снема.

Veki4kaa and Izzy_0504 like this.
  8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Фамосан може да се напиете, од 20мг пред да спиете... Јас пиев на почетокот многу повраќав ми се активира гастритисот, слободно може прашав преку 5-6 фармацевти и двајца доктори за мислење (мн искусни сите) ... Сега ептен кога имам мака пијам, незнам мене болка ми создава не само горење и киселина во уста имам како шилци болки, како да гризе нешто внатре не се трпи.

Trudnica and Izzy_0504 like this.
  9. Lolita-

Lolita- Истакнат член

Јас го правев Qualified 360. Го правев во 11+2 недела и имав фетална фракција 10%. Задоволна сум. Резултатот беше за некој ден плус од тоа што им беше наведено. Имаш и посебна тема за овие тестови. Можеш да си прочиташ повеќе искуства.

Izzy_0504 and LaTama like this.
  10. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Lugje celata sum zatnata.Grip virus neznam. Bev kaj maticnata mi vika ke ti pomine. Krvna slika ok. Ama nemozam da disam,grlo skroz mi se zatvori uai zatnati glavobolki strasni,nemam temperatura. Mi dade amoksiklav da pijam vo slicaj samo ako krenam temperatura. Neznam dali da go pocnam ama vaka sum cela nedela i sekoj den mi e se poloso i poloso. Izgubiv oset za se, kako vo koronata od sto mi e tolku loso.

11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Пробај со парацетамол на 6 часа пиј редовно и многу цедени свежи сокови и овошје, супа со лимон и бибер повеќе ќе те пушти малку ќе ти олесни.
    Јас мислам некаде во 6ти месец настинав многу, главата едвај ја држев исправена, неколку дена траеше.

Bubicaljubica likes this.
  12. Baby Girl123

Baby Girl123 Истакнат член

Прегорен шеќер со млеко за грлото. супа со повеќе бибер за имунитет. Цеден лимон со мед- само внимавај пошто ви бременост желудникот е доста осетлив на киделкасти плодови. И инхслации со топла вода и морска сол. Доколку ти е дозволено гледај да се движиш по дома во топло пошто обично температурата се покачува кога се лежи. И парацетамол на 6ч

Bubicaljubica likes this.
  13. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Se ova probano cela nedela,i nisto. Supi caevi inhalacii,paracetamoli ama bas se. Nemozam veke gradi glava ke mi prsnat.

14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Исто еве трет ден јас сум подобро многу, бев цела омалаксана, грлото како стакло, нос затнат, грозница температура. Ниско беше црп не зедов антибиотик.

Пантенол со Ц по 4-5 дневно и прополис безалкохолен, жалфија раствор готов најдов (донвас некој) за грло локално правев гаргара два пати дневно.
    Зедов два спрејови еден изомар изотоничен ( можеш и 4-5 пати да го чистиш носот) еден хипертоничен ( наутро и навечер) и оперил п само за спиење еднаш прскам

Парацетамол пиев два дена имав 38.5 температура. До 3 на ден.

Многу супа сок овошје, денеска сум како нова да не се подречам.

Baby Girl123 likes this.
  15. cocopuff

cocopuff Истакнат член

После пораѓај одма ги снемува киселините. Мене со првата бременост последните 2 месеци ми беа со ужасни киселини и не најдов лек. Сега сум бремена со второ, има некои денови уште од сега со киселини сум. Рупурут малку подобро ми делуваше од Гастрогард.
    Другарка од германија ми пишти некои Гавискон гелчиња, демек добри биле ама одвратен вкус имаат, не можам ич да ги пијам.

Trudnica likes this.
  16. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Не знам дали смее ама валда да, да пробаш нешто да намачкаш на гради и грб пример она детското Експулмо?
    Ракија на грло. Чај од ѓумбир со лимин и мед освен ако не ти е многу изиритирано грлото.

17. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

@Veki4kaa @Izzy_0504 и јас имав дури и со повраќање...Пробај со кисело зелено јаболко мене тоа ми помогна од сода и кисела вода добивав обилни повраќања

Izzy_0504 likes this.
  18. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Дали да се напијам диазепам?
    Многу ме боли нервов под кичма кај газот, само едната страна од газот ме боли (кине) при станување, седнување и при движење повремено ме боли. Дали сте имале болка во таа регија? Незнам точно да опишам кај е. Не е од кичма туку буквално некој нерв од газ

Veronika@28 likes this.
  19. Veronika@28

Veronika@28 Активен член

Здраво женски. Ако може мислење за породување во вода?

20. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Скијатична болка е од нервот. Напи се од 2 мг ама пред легнување и еден парацетамол и б6 па иди утре консултирај се ортопед или невролог. Ќе треба терапија да земеш ако се активирал. Многу боли.

ShtruMfeticka likes this.