Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.246
    Допаѓања:
    8.487
    Од искуства околу мене сфатив дека сечиј организам различно реагира на суплементиве, другарка се отру од Тотема по две на ден пие, а хемоглобинот не може до 100ка да го донесе 4 месеци веќе, а ќе се пораѓа. Друга блиска со една Тотема дневно за 2 недели супер резултати имаше.
    Јас со Ферофолик го кренав пресреќна нарачав 5 кутии за после месец да е пониско од пред Ферофоликот и ајде раздавање кутии. Ќе си тестираме и ќе фрламе пари, тоа е :)

На Anaroz1 и happygirl им се допаѓа ова.
  2. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    956
    Sto e razlikata?

3. Надеж♥️

Надеж♥️ Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    347
    Мислам дека овој резултат ти е супер ама консултирај си се пак со доктор.
    Нема протеини во урина. Мислам дека е добро

На ShtruMfeticka и Flowerr12 им се допаѓа ова.
  4. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    17.167
    На ShtruMfeticka, Veki4kaa, *Explorer* и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    677
    Допаѓања:
    669
    Жени на преглед на плацентата има калцификати ама како мали бели точки а сум 27 +4 ....Ништо не ми кажа детално само рече дека е рано...Што значи ова ддимери и хемостаза испитав ама резулатите не се готови...Од што се појавуваат?

Да прашам пак се надевам некоја знае

6. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    956
    Mi rece pak da proveram secer na gladno ama normalen ne skrien

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    42
    Денес бев да си ги земам рез од крв и прашав во лабараторијата што треба да носам кога ќе проверувам скриен шеќер и самите тие ми ја кажаа постапката демек 1 боцкање на гладно било од прст па пиеш течност и по 2ч да сум се вратела а овде како што читам сите скоро прават со 3 боцкања и тоа од вена затоа прашав

8. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    956
    12ч пред тоа не смееш да имам ништо јадено, пиено, само вода. Те боцкаат, во рок од 5мин пиеш шербет, за 1ч пак те боцкаат исто ништо не смееш освен вода и пак после 1ч те боцкаат и шо 1ч рез :D:D:D:D
    Сите 3 пати од вена. Барем така кај мене беше постапката во плодност

На Izzy_0504 и Butterfly009 им се допаѓа ова.
  9. Butterfly009

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    42
    Така е подобро и посигурно 3 пати а не како овде што прават само со 2 боцкања и тоа од прст...
    А во плодност колку пари е испитувањето на шеќер ?

10. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.063
    Допаѓања:
    956
    500ден

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    1.227
    Во биотек ти е истава постапка со три боцкања и таму седиш тие три саати. Отприлика таа цена како плодност.

На Didi*** и Butterfly009 им се допаѓа ова.
  12. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    804
    Земи неколку дена тотхема или хеферол + вит б12, да се качи тие имаат тотхемата 50 мг железо глуконат органска форма течна добра апсорпција а хеферол е 350 мг железо хардкор за стомак ама ќе го пиеш после јадење и одма ќе се осети .. Другото е све играчка и нема да го качи железото одма чим е под граница. Па после ќе земеш нешто да го одржува. Незнам што пиеш, јас Пенатас пијам пренатални имаат внатре 20 мг на железо и до сега еве 18-19 железото, хемоглобин супер. И сега за настинката пак добро ми беше железото. За да не земаш мн апчиња пренатални плус железо.

Метил Б 12 е важен сегмент за анемијата земај го барем два месеци без престан.

На Butterfly3001 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emberlynn

Emberlynn Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2024
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки,
    Како осеќате кога бебето ика? 6ти месец сум од пред два три дена осеќам како пулсирање во долниот дел од стомакот. Мислев дека бебето е свртено со нозете надоле па ме мава. И осеќам како напнатост и надуеноство тој дел од стомакот кај бешиката. Дали се работи за икање? Прочитав на нет дека можеби е тоа.

14. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    213
    Да пулсирањето е икање. И јас често го осеќам посебно навечер пред спиење.

На Emberlynn му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Butterfly3001

Butterfly3001 Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2023
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    56
    Фала ти многу! :) Јас стартно користев Фемибион, па кога почнав со Фемибион 2 многу ми ги покачи алт аст и после тоа почнав на Солгар пренаталните, до сега за железо ништо не сум земала оти беше добро, минатиот месец пониско 13ка, ама пак во граници на нормала. Фала во секој случај, ќе земам нешто и секако истовремено ќе форсирам цвекла, брокули, спанаќ итн… :)

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Joraa

Joraa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2021
    Пораки:
    775
    Допаѓања:
    944
    Epa devojki moi konecno na 31 nedela da moza da zdivna raat malku , pa sakav da ve prasam koja nedela se prajt 3 skrining? I brisevi?

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.318
    Допаѓања:
    17.872
    Бев на контрола. денес 26+6 утре 27 полна.
    Се е супер со бебето плодова вода постелка се буквално. Ама еден проблем има кој се надевам ќе се реши.
    На скрининг минатиот пат со главчето доле а сега главата горе десно. се свртела.
    Се разочарав малку.
    ако не се сврти ќе треба царски да бидам . испаничив ми е страв. има време се надевам ќе се сврти. гледам има и вежби ама нз дали е рано да почнам да ги вежбам. оф тоа е што е . само да се роди жива здрава.
    Едни образи што има буцка мамина се вљубив :inlove: се надевам ќе биде паметна и ќе ме поштеди од операција:worried:

На Baby warrior, Dijana DM, Bettina23 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Butterfly009

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    42
    Девојки дали некоја од вас има/имала мали лакуни на постелка четврток сум на контрола кај матичната ова ми го кажаа денес на болница бидејќи бев да го продолжам боловањето и при преглед тоа ми го рекоја лошо ли е ?
    Инаку 27 нед сум досега со се беше ок а и др што ме виде рече се е добро со постелката само што ги има овие лакуни

19. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.014
    Допаѓања:
    11.743
    Прерано е за од сега да е наместено. Има уште вртење она :)
    Не си ја мачи душата, на секој преглед може различно да биде наместено. Еве јас 30та сум, ми шутира бешика со нозе моментално.
    Првото некаде во 36та се заврте надоле, па пак си завршив царски.
    На золва ми пред пораѓај во 38ма и се сврте, а цело време беше трансверзално поставено.

На Лалина и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  20. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    1.087
    И да биде царски ништо страшно, најбитно да си е жива и здрава она. Не е сеедно, знам, ама еве јас 10 дена после царски поголема мака си имам од лежењето цела бременост. Сега буквално се ме боли од што сум раздвижена а резот и стомакот не ги ни приметувам. Нормално првите денови има болки ама и тоа поминува и се заборава :inlove:

На Izzy_0504, TeodoraMJ и Veki4kaa им се допаѓа ова.