Ве молам за искуство што е подобро да пијам, веќе 6 мес се трудиме ама ништо, дали имате пијано нешто од овие таблети и предложете што е подобро за побрзо забременување.
Novalac se ok. Mada probaj da pogodote ovulacija. Kupi si test za ovulacija od apteka I na rabota Good luk.
И мене ми даде матичната за да испитам ама не испитав. Ќе си чекам од 24 до 28 се испитува освен ако нема индикации, а кај мене фала на Бога нема. Некни бев на скрининг и др ми рече од 24 ќе си испиташ.
Здраво, дали ви кажале на ехо дека бешиката на бебето е полна? Не ми кажаа дека има проблем ама до сеа не му кажале тоа
И мене цел живот ми е низок но не до толку многу. Сега можеби и самата бременост си го прави своето..
Мене она чеп да ми падне не приметив. Изгледа си паѓал постепено. Водењак исто така не ми пукна. Си бил изгледа високо пукнат, па си течел пополека. Машко/ женско, прво /второ, нема врска тоа. А дека ќе осетиш кои се вистински , ќе осетиш. Не се утнуваат тие болки.
Дека 4-5 кила паднав прво тромесечие. Да не ти кажам колку си бев слаба пред да останам бремена, па кога изгубив килажа, уште толку. Затоа на крај со 20 кила плус отидов на пораѓај. Ама среќа како стап бев слаба, па тие 20 кг, супер ми беа.
Jaс неколку месеци пред да останам бремена бев на редовен преглед кај матичната и и кажав дека планираме да се занимаваме со темата бременост . Ми кажа да ги пијам овие https://bionikapharm.mk/proizvodi/zensko-zdravje/elova/ Пиев Елова два месеци и останав бремена. Не знам дали ми помогнале или едноставно така се случи, ама позитивно искуство имам со нив.
Ниедно од овие не води до бременост. Ако сте над 30 и се обидувате 6 месеци (ама под обиди се смета следење на плодни денови, редовни односи) направете си основни испитувања, ПАП, брисеви, ехо, хормонален панел. Ако е тоа во ред овулации следете на гинеколог и спермограм, евентуално и ХСГ ако се останато е во ред.
Потполно се согласувам. Дури и под 30 години. Ние почнавме на 28 год. Редовни односи, следење плодни денови и така до 32. Дури тогаш почнавме со испитувања. И по испитувањата- се е ок а не се пистигнува бременост. Пак чекање на препорака на лекари- да се опуштиме, повеќе витамини. За да на крај да одлучиме во 35 год дека нема ништо и од тоа и аплициравме за ивф. Поентата ми е, ако нема бременост во рок од 6 месеци до година време. Не губете време, почнете со медициндки истражувања. Во денешно време, медицината е толку напредна што скоро секој може да завремени и има успешна бременост. Само во случај на нас жените, времето не е во наша корист. Така да, колку порано толку подобро. Да ми е овој памет, уште на 29 год ќе инсистирав на ивф
Тоа викам, гледам има доста членки ми рече гинекологот да почекаме ќе биде... Во ред чекање 6-10 месеци да се пробува ама без никакви испитувања со само пап и брисеви не би почнувала бременост. Ако више све е достапно... Сите информации човек може од интернет да ги добие. Да спречи многу работи да не се случат. Сам човек ако не ги фати конците во рака ништо..
Баш една од работите што ја гледаат на втор скрининг е тоа - дали се полни и празни бешиката. Подолго трае скринингот и таман има време да се наполни и испразни (барем кај мене се погоди на прегледот така) и докторката напомена дека е супер и дека по тоа и работата на бубрезите се отсликув - дека е во ред.
Можеби не се погодило баш тогаш да се испразни, или па не мислеле дека требс да кажат, не значи дека не е ок нешто, не се секирај
Mene mi bese vo plodnost 5.7 na gladno a granicata e pomalku od 5.1 Doktorot najverojatno ne beshe siguren I mi rece utre ispitaj si kaj tebe na gladno pak. Bev vo privatna laboratorija mi zedoja krv I od prst I od vena. Od prst bese 5.2 od vena 5.25, mu gi kazav rez na dr od plodnost mi vika imas gd. Kako moze da imam gd koga granicite vo laboratorijava se 3,3-5,6 a mene mi e 5,25 Stvarno cela sum ispozbuneta,a maticniov mi vika super si haha
Okolu zabremenuvanjata pogore da ne vi odgovaram na site poedinecno. Sum pisuvala po temive ama pak ce vi pisam. Nie 4 godini probuvavme, otidnavme vo plodnost na site mozni kontroli I za mene I za soprugot. Site reziltati bea super, nas Dr.Tashe ni rece vie ste kombinacija smrti, samo ivf po priroden pat nema sansa da zabremenis. Jas za nekolku meseci ostanav bremena po priroden pat. Edino bakterija sto mu najdoia na soprugot I piese nekoj lekarstva, ama mislam deka bakterijata ne bese precka za zabremenuvanje. Posle pak pokusuvavme skoro edna godina za zabremenuvanje i pak vo plodnost ama ovoj pat otidnavme na inseminacija. Ostavi tamu maz mi primerok da se obrabotuva I posle 2h trebase da se vratam so postapkata. Koga se vrativme Tashe rece ma kakva inseminacija,nema dovolno kolicestvo samo ivf ama ako sakate ce probame sega I jas mu rekov nema probuvanje daj da platime I si zaminavme. Maz mi pocna da pie spermotrend I za 2 meseci pak ostanav prirodno bremena. Spermotrendot gi zede onaka na svoja raka cisto da si prima vitamini a spermata mu bese ok. Da napomenam jas vnimavav na ishrana, mozebi I toa vlijaelo, neznam so da kazam. So sreca na site, ne se otkazuvajte I ne se razocaruvajte. Isto izmegju prvoto I vtorovo imam I biohemiska So znaci mene komsijava mi gi pravi decava ako Tashe tvrdi deka samo ivf (mala shala na svoj racun)