Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Nina007

Nina007 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Ве молам за искуство што е подобро да пијам, веќе 6 мес се трудиме ама ништо, дали имате пијано нешто од овие таблети и предложете што е подобро за побрзо забременување.
    IMG_2198.png IMG_2199.jpeg IMG_2200.jpeg

2. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    661
    Фемибион имаш пробано ?

3. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    762
    Допаѓања:
    1.395
    Novalac se ok. Mada probaj da pogodote ovulacija. Kupi si test za ovulacija od apteka I na rabota :) Good luk.

4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    346
    И мене ми даде матичната за да испитам ама не испитав. Ќе си чекам од 24 до 28 се испитува освен ако нема индикации, а кај мене фала на Бога нема. Некни бев на скрининг и др ми рече од 24 ќе си испиташ.

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Здраво, дали ви кажале на ехо дека бешиката на бебето е полна? Не ми кажаа дека има проблем ама до сеа не му кажале тоа

6. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.076
    Допаѓања:
    10.109
    И мене цел живот ми е низок но не до толку многу. Сега можеби и самата бременост си го прави своето..

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    608
    На мојот секогаш му беше полна на ехо :rofl: не е измочкано бебето, ништо страшно

На LadyKlara му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Ну олесни, ми се уклучи паниката ке идев утре да проверам дали се помогнала

На gwenst му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    17.129
    Мене она чеп да ми падне не приметив. Изгледа си паѓал постепено.
    Водењак исто така не ми пукна. Си бил изгледа високо пукнат, па си течел пополека. Машко/ женско, прво /второ, нема врска тоа.
    А дека ќе осетиш кои се вистински , ќе осетиш. Не се утнуваат тие болки.

На Trudnica му/ѝ се допаѓа ова.
  10. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.532
    Допаѓања:
    17.129
    Дека 4-5 кила паднав прво тромесечие. Да не ти кажам колку си бев слаба пред да останам бремена, па кога изгубив килажа, уште толку.
    Затоа на крај со 20 кила плус отидов на пораѓај. Ама среќа како стап бев слаба, па тие 20 кг, супер ми беа.

На Bubicaljubica и nate_93 им се допаѓа ова.
  11. autumn_s

autumn_s Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2024
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    21
    Jaс неколку месеци пред да останам бремена бев на редовен преглед кај матичната и и кажав дека планираме да се занимаваме со темата бременост :D.
    Ми кажа да ги пијам овие https://bionikapharm.mk/proizvodi/zensko-zdravje/elova/

Пиев Елова два месеци и останав бремена. Не знам дали ми помогнале или едноставно така се случи, ама позитивно искуство имам со нив.

На alb и Nina007 им се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    8.333
    Ниедно од овие не води до бременост. Ако сте над 30 и се обидувате 6 месеци (ама под обиди се смета следење на плодни денови, редовни односи)
    направете си основни испитувања, ПАП, брисеви, ехо, хормонален панел. Ако е тоа во ред овулации следете на гинеколог и спермограм, евентуално и ХСГ ако се останато е во ред.

На Ani93, Надеж♥️, Izzy_0504 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    91
    Потполно се согласувам. Дури и под 30 години.
    Ние почнавме на 28 год. Редовни односи, следење плодни денови и така до 32. Дури тогаш почнавме со испитувања. И по испитувањата- се е ок а не се пистигнува бременост. Пак чекање на препорака на лекари- да се опуштиме, повеќе витамини. За да на крај да одлучиме во 35 год дека нема ништо и од тоа и аплициравме за ивф.
    Поентата ми е, ако нема бременост во рок од 6 месеци до година време. Не губете време, почнете со медициндки истражувања. Во денешно време, медицината е толку напредна што скоро секој може да завремени и има успешна бременост. Само во случај на нас жените, времето не е во наша корист. Така да, колку порано толку подобро.
    Да ми е овој памет, уште на 29 год ќе инсистирав на ивф

На zone89, Надеж♥️, Iva.T и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    620
    Тоа викам, гледам има доста членки ми рече гинекологот да почекаме ќе биде... Во ред чекање 6-10 месеци да се пробува ама без никакви испитувања со само пап и брисеви не би почнувала бременост. Ако више све е достапно... Сите информации човек може од интернет да ги добие. Да спречи многу работи да не се случат. Сам човек ако не ги фати конците во рака ништо..

На Iva.T, Anyshka, Baby Girl123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    3.923
    Баш една од работите што ја гледаат на втор скрининг е тоа - дали се полни и празни бешиката.
    Подолго трае скринингот и таман има време да се наполни и испразни (барем кај мене се погоди на прегледот така) и докторката напомена дека е супер и дека по тоа и работата на бубрезите се отсликув - дека е во ред.

16. LadyKlara

LadyKlara Активен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2023
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    11
    Правев втор ама не ми кажаа тоа

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    3.923
    Можеби не се погодило баш тогаш да се испразни, или па не мислеле дека требс да кажат, не значи дека не е ок нешто, не се секирај :sun:

18. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    854
    Mene mi bese vo plodnost 5.7 na gladno a granicata e pomalku od 5.1
    Doktorot najverojatno ne beshe siguren I mi rece utre ispitaj si kaj tebe na gladno pak. Bev vo privatna laboratorija mi zedoja krv I od prst I od vena. Od prst bese 5.2 od vena 5.25, mu gi kazav rez na dr od plodnost mi vika imas gd. Kako moze da imam gd koga granicite vo laboratorijava se 3,3-5,6 a mene mi e 5,25
    Stvarno cela sum ispozbuneta,a maticniov mi vika super si haha

19. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    854
    Okolu zabremenuvanjata pogore da ne vi odgovaram na site poedinecno. Sum pisuvala po temive ama pak ce vi pisam.
    Nie 4 godini probuvavme, otidnavme vo plodnost na site mozni kontroli I za mene I za soprugot. Site reziltati bea super, nas Dr.Tashe ni rece vie ste kombinacija smrti, samo ivf po priroden pat nema sansa da zabremenis. Jas za nekolku meseci ostanav bremena po priroden pat. Edino bakterija sto mu najdoia na soprugot I piese nekoj lekarstva, ama mislam deka bakterijata ne bese precka za zabremenuvanje.
    Posle pak pokusuvavme skoro edna godina za zabremenuvanje i pak vo plodnost ama ovoj pat otidnavme na inseminacija. Ostavi tamu maz mi primerok da se obrabotuva I posle 2h trebase da se vratam so postapkata. Koga se vrativme Tashe rece ma kakva inseminacija,nema dovolno kolicestvo samo ivf ama ako sakate ce probame sega I jas mu rekov nema probuvanje daj da platime I si zaminavme. Maz mi pocna da pie spermotrend I za 2 meseci pak ostanav prirodno bremena. Spermotrendot gi zede onaka na svoja raka cisto da si prima vitamini a spermata mu bese ok.
    Da napomenam jas vnimavav na ishrana, mozebi I toa vlijaelo, neznam so da kazam. So sreca na site, ne se otkazuvajte I ne se razocaruvajte.

Isto izmegju prvoto I vtorovo imam I biohemiska
    So znaci mene komsijava mi gi pravi decava ako Tashe tvrdi deka samo ivf (mala shala na svoj racun)

На Bubicaljubica, Baby Girl123 и LeNora им се допаѓа ова.
  20. gwenst

gwenst Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    608
    Да пишам и тука, за тие што уште купувате за бебињата. Има попуст во Зегин на Веледа, Мустела, Авент

На An43, Noemi, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.