кај мене од 7 месец се сврти со главчето надолу,јас кога и да сум малку потечена шетам и од движењето ми поминуваат отоците а на цтг почнав од вчера 39 недела
дали бебенцата од болница ке си ги земате во корпа или во пликче,јас вчера си купив пликце за земање ама малку е дебело и сега се двоумам незнам шо да правам
Dobro utro mamicki, dali nekoja imala iskustvo so hemoroidi vo rana bremenost? Sabajlevo se izvadiv od pamet, vo izmetot imase sluzava krv, prvo pomisliv na najlosoto, potoa smireno proveriv dali e vaginalno, nemase nisto.
Јас од почетокот ми се појавија хемороиди, ама претпоставувам не пукнале, сум немала крв до сега и јаки болки ама тука си се, си се појавија и ме чекаат да се породам хахах
Мене ми се појавија во рана бременост и исто така ми крвареа ама и после цели три години откако се породив сеуште ги имам и на моменти многу болат и крварат така да немој да се плашиш нормална појава се.
Jas zemav transporter za od bolnica...Taka mi kazaa pobliski sto vo brzo vreme se imaat porodeno deka e najprakticno. Ali mislam deka i vo pliko ke nema problem stom veke si kupila
Mislam deka vo bremenost ne e preporaclivo mackanje kremi za hemoroidi..A inace gi imaat poveketo trudnici i ne e strasno ako se pojavi krv zatoa sto pukaat na odreden period. I odmivanje so ladna voda gi povlekuva. Jas gi imam veke nekolku godini
Ах леле со ова хемоρоидиве!! Од пρвата бρеменост ги имам, κρваρење има чат пат ама сега со бρеменоста паκ имам неρедовна твρда столица и последниве дена имам болκи κога се движам и сум пρеплашена
Ne znam dali moze za vnatresni toa ke si prasas vo apteka da ne zgresime ili vo upatstvoto . Znam deka moze da se koristi i na bradavicite no posle za doenje da se izmie. (Koga na sin mi mu porasnaa zapcinja imav mnogu problemi so negovoto grizanje dodeka ne se nauci deka mama mleko pusta me mevce)
Nemam bolki, osven nagon za odenje vo wc(pocesto) i nemam tvrda stolica, zavcera cuvstvuvav napnatost posle odenje vo wc i denes krv, samo vo izmet, spontano ne izvinete za opsirniov odgovor, ama od pamet se izvadiv bidejki prethodno imav missed
Јас кога и да имам проблем со нив се мачкам со невен,од Зегин го земав,маст е со портокалова опаковка,119 денари е и за се помага,изгореници,рани,хемороиди.Нема да имаш никаква штета од маста
Bepanthen ne e stetna za bremeni i za doilki.Jas imav dosta maka na gaz so izvinenie ne mozev da sednam ni vo wc da pojdam.Mi ja prepisa doktor i mi pomina.
@lejlita јас на неколку пати се преплашив така со крвта, со страв и болки одам во вц, кај мене е надворешно ама боли премногу. Е сега за мачкање мене гинекологот ми рече сите креми што се за хемороиди се забранети за бремени и да се мачкам со мрсна крема како павловичева или некое масло. И најважно течности многу, јогурт, овошје и да се избегнува само сува храна, за да се регулира столицата.
Пликот не е практичен ич ,и нема да го користиш после.Ако си во можност транспортер купи.Ем е најбезбеден при возење ем бебето во него е во положба слична како во матката.
Мешињаааааа да не ме заборавивтеее ??!јас немам време вие неколку дена да пишувам ви кажав на гости сум кај мамичка и по цел ден со мм некаде одиме звонат телефони роднини пријатели и сакам и јас да се видиме со сите Инаку вчера си бендисав креветче ми го купи мама,а јас и мм земавме комплет од тие во кутија со сее што се : бемкица,блуска,шпихозни,маичка,боди,гакички,капче,ракавички,чорапчиња,и памучно кебенце мнооогу убавки и ефтини за 920 ден се комплет а 100% памук ии мн сме среќниии уште денес и утре сме во мојот град па утревечер си одиме па да го искористиме времето одам сега Ве поздравувам ,сакам и мислаам сите души мои hug: