1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    142.024
    Sto ubav pogled:)na zdravje kafe i dorucek !uzivajte na plaza i za nas :hug::hug:

На kallias, Eli23 и only44you им се допаѓа ова.
  2. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    кај мене од 7 месец се сврти со главчето надолу,јас кога и да сум малку потечена шетам и од движењето ми поминуваат отоците а на цтг почнав од вчера 39 недела

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. verena

verena Активен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    101
    дали бебенцата од болница ке си ги земате во корпа или во пликче,јас вчера си купив пликце за земање ама малку е дебело и сега се двоумам незнам шо да правам

4. lejlita

lejlita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Dobro utro mamicki, dali nekoja imala iskustvo so hemoroidi vo rana bremenost? Sabajlevo se izvadiv od pamet, vo izmetot imase sluzava krv, prvo pomisliv na najlosoto, potoa smireno proveriv dali e vaginalno, nemase nisto. :)

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Јас од почетокот ми се појавија хемороиди, ама претпоставувам не пукнале, сум немала крв до сега и јаки болки :?: ама тука си се, си се појавија и ме чекаат да се породам хахах

На lejlita му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Мене ми се појавија во рана бременост и исто така ми крвареа ама и после цели три години откако се породив сеуште ги имам и на моменти многу болат и крварат така да немој да се плашиш нормална појава се.

7. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Za hemoroidi ima edna krema Bepanthen mislam se vika,pojdi vo apteka i pobaraj,dosta pomaga .

8. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Jas zemav transporter za od bolnica...Taka mi kazaa pobliski sto vo brzo vreme se imaat porodeno deka e najprakticno. Ali mislam deka i vo pliko ke nema problem stom veke si kupila :)

На verena му/ѝ се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Antrolin krema protiv hemoroidi.... Odlicna!!!
    I redovna higiena samo so mlaka voda ;)

10. eatpraylove90

eatpraylove90 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    861
    Mislam deka vo bremenost ne e preporaclivo mackanje kremi za hemoroidi..A inace gi imaat poveketo trudnici i ne e strasno ako se pojavi krv zatoa sto pukaat na odreden period. I odmivanje so ladna voda gi povlekuva. Jas gi imam veke nekolku godini

11. lejlita

lejlita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Dali moze da se koristi za vnatresni hemoroidi?

12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Ах леле со ова хемоρоидиве!! Од пρвата бρеменост ги имам, κρваρење има чат пат ама сега со бρеменоста паκ имам неρедовна твρда столица и последниве дена имам болκи κога се движам и сум пρеплашена:(

На MilaP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Ne znam dali moze za vnatresni toa ke si prasas vo apteka da ne zgresime ili vo upatstvoto .
    Znam deka moze da se koristi i na bradavicite no posle za doenje da se izmie. (Koga na sin mi mu porasnaa zapcinja imav mnogu problemi so negovoto grizanje dodeka ne se nauci deka mama mleko pusta me mevce) :lol:

На juli rak и lejlita им се допаѓа ова.
  14. lejlita

lejlita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    :( Nemam bolki, osven nagon za odenje vo wc(pocesto) i nemam tvrda stolica, zavcera cuvstvuvav napnatost posle odenje vo wc i denes krv, samo vo izmet, spontano ne :( izvinete za opsirniov odgovor, ama od pamet se izvadiv bidejki prethodno imav missed :(

15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.331
    Јас кога и да имам проблем со нив се мачкам со невен,од Зегин го земав,маст е со портокалова опаковка,119 денари е и за се помага,изгореници,рани,хемороиди.Нема да имаш никаква штета од маста

На ♡BuBaLe♡, mdenkov и lejlita им се допаѓа ова.
  16. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Bepanthen ne e stetna za bremeni i za doilki.Jas imav dosta maka na gaz so izvinenie ne mozev da sednam ni vo wc da pojdam.Mi ja prepisa doktor i mi pomina.

На Kitten и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @lejlita јас на неколку пати се преплашив така со крвта, со страв и болки одам во вц, кај мене е надворешно ама боли премногу. Е сега за мачкање мене гинекологот ми рече сите креми што се за хемороиди се забранети за бремени и да се мачкам со мрсна крема како павловичева или некое масло. И најважно течности многу, јогурт, овошје и да се избегнува само сува храна, за да се регулира столицата.

На eatpraylove90, lejlita и only44you им се допаѓа ова.
  18. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Леле бе феминки па каде да одам на 4 д тогаш, немам ум во главава???

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.960
    Допаѓања:
    327.285
    Пликот не е практичен ич ,и нема да го користиш после.Ако си во можност транспортер купи.Ем е најбезбеден при возење ем бебето во него е во положба слична како во матката.

На <3 pleza4e <3, MilaP и Eli23 им се допаѓа ова.
  20. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Мешињаааааа да не ме заборавивтеее ??!јас немам време вие неколку дена да пишувам ви кажав на гости сум кај мамичка и по цел ден со мм некаде одиме звонат телефони роднини пријатели и сакам и јас да се видиме со сите :) Инаку вчера си бендисав креветче ми го купи мама,а јас и мм земавме комплет од тие во кутија со сее што се : бемкица,блуска,шпихозни,маичка,боди,гакички,капче,ракавички,чорапчиња,и памучно кебенце мнооогу убавки и ефтини за 920 ден се комплет а 100% памук ии мн сме среќниии :) :inlove::inlove: уште денес и утре сме во мојот град па утревечер си одиме па да го искористиме времето одам сега Ве поздравувам ,сакам и мислаам сите души мои :*:hug::l:

На eatpraylove90, game123, Angel.Heart и 15 други им се допаѓа ова.