Zdravo mesinja. Bev na kontrola se konstatirase bremenost 6ta nedela,no jas na slikata ne mozam da vidam kaj pisuva srceva reakcija dok.rece ima no jas ne slusnav zakaza pregled za 2 nedeli. Vtoro ocekuvav i se razocarav nema bliznaci samo eden embrion i kaj dok.se oseti iznenaden i ne dade nikakvo objasnuvanje? Dali imame vakov slucaj i zosto?
Zatoa sto embrionite bea so odlicen kvalitet, sve super razvieni , i mi dadoa golema nadez! I ova mi dojde kako sok. Prasanjeto mi e od sto moze da zavisi od dve j.k. sega e edno embrionce a ne deka ne sum srekna taman rabota!
Едноставно не се закачил и другиот ембрион или пак за две недели може да се појави. Има ситуации каде вака на ран преглед било само едно ембрионче, после на следен преглед се појавил и другиот. Нема врска со квалитетот. А имам и близок пример, каде беа два ембриона, после 3. Ене ги по 16 години имаат сега.
Нема везе тоа, едноставно едниот ембрион не се закачил. Има многу случаи каде и ниеден не се закачил а биле одлични. Така да супер што барем едно е закачено. Ти посакувам лесна и школска бременост.
Дури на 4тиот трансфер од две вратени, двете се фатија. Претходно еднаш едно се фати, а на два трансфера ниедно. Сите со одличен квалитет. Нема правило затоа што зависи од повеќе фактори. Не се разочарувај. Колку ти беше бета? Инаку да, можеби не се гледа второто ако е уште рано, иако во 6та недела веќе би требало да се види штом и срцева акција рекол докторот. А зошто не пуштил да слушнеш, чудно, обично пуштаат, барем на првиот преглед. Во извештајот пишува дека имало? Можеш и кај матичната да отидеш ако ти е шубе, иако мислам дека нема простор за грижа, штом рекол дека е се ок, сигурна сум дека е се ок Радувај се, гали меше и само позитивни мисли Со лесно!
Beta na 14ti den 252 i togas dok.ne bese mn.zadovolen i mi spomna se nadevav na povisoka, posle tri dena 600
Lele od vasa usta vo Bozji usi mnogu vi blagodaram.Jas navistina ne sakam pogresno da bidam razbrana kako da imam griza na sovest nesto pogresno da ne pravam itn.
Гледаат на ехо срцето на ембрионот трепка како точка, протокот на крв , така ми рече една докторка бев кај неа зошто матичниот ме гледаше првиот пат на 5+ некој ден вика нема дојди за недела,и не ме држеше место, некогаш е мн мало за да пушти ултразвукот на ехо звук, и мене на второто идење се покажа. Не се грижи чим ти рекле дека е добро.
Да, и еднаш штом го видов, секое наредно гледање право таму ми одеше окото, да видам дека трепка После секако додека намести за мерење и го пушти треба минута две, ама јас веќе одма смирена
Kako ova ne go znaev porano Naredna kontrola ke sum fraerka a ne smotana gledam ne znam sto gledam kaj da gledam nogore u plafon kako guska i ti kazuva dok.vo red e i tolku kako na lenta ajde sledeci.
Сега успеав малку да ве прочитам и го видов ова, мене во 23+ ми испитаа ГТТ и тоа во приватна лаб, на гладно ми беше 5, па ми дадоа шеќер растворен во вода, и ми рекоа после 1ч да одам, тогаш ми беше 5.7 и веќе не ми дадоа повторно не знам зошто. Ги однесов резултатите кај матичната ми рече добро било... незнам како го дефинираат ама мислам дека ти е добар резултатов. Ете и кај мене така остана, не ме препрати пак да испитам. Сега сум 27+, бебе е една недела понапред, ама не ми рекле ништо посебно. Сега пак јас се замислив, дали требало да ми дадат шеќер и по 2ч да одам да видат како е, дали добро испитале
Po 2h ne treba da ti dadat secer. Ednas se dava. Najverojatno ne te bocnale po tret pat radi toa sto posle 1h ti e padnat secerot, sto znaci teloto ti laci insulin I secerot e vo red. Kaj tebe pa ic nema prostor za panika, opustise I uzivaj. Samo paniki ni stvaraat. Majkite nasi ni za secer ni za dimer ni za pol ni za nisto ne znaele. Na pregled so inka gi imaat slusano Pa nisto ne im falelo znam deka toa vreme so ova ne se sporeduva, nacinot na zivot e epten izmenet ama sto pomalce misli I stresovi toa podobr, jas mislam se ide od stresot. Ama aj pusti mozok kazimu da iskulira....tesko....
Da se ispravam, ne ti e patnat tuku ne ti e I nesto drasticno zgolemen. nekogas kaj nekoi ako vidat uste na gladno deka e visok ne I'm davaat seceri I ne gi bockaat tuku I'm davaat terapija.sekoja individualno
Во бременост глукоза на гладно е 5.1 горна граница, мене на ОГТ тестот ми излезе 5.8 и ми рекоа на диета да бидам