Devojki kolku % refundiraat za kleksani? Gi primam cela bremenost vcera podnesov za refundacija oti tolku vise svorc sum skros
Zasto do sega ne refundirase? Toa ti sleduva, se sto ti sleduva koristi. Ne se malku pari. I jas na prvoto po 2x se bockav. Po 15.000 minium vo mesecot za kleksani davav Za cela bremenost minimum 135.000 ti trebaa
Бремена сум 5та недела. Направив крвна слика, све е супер. испитав и Бхцг , изнесуваше 8700, а гледам во 5та е од 18-7340. има некоја искуство?
Здрсво девојки. Ми излезе херпес на уста. Дали е ризичен по бременоста? 14 недела сум од денеска. Од торч тестот имам антитела за HSV 1 Igg pozitiven i Igm pozitiven Za HSV2 igg negativen
Знам дека за ИГГ кога е позитивно даваат некоја терапија затоа што е во моментот а ИГМ е поминато нешто и не се дава терапија за тоа
Hey girls Нова трудница сум, 5та недела. Ми треба добар женски гиниколог во Скопје кој ќе ме води низ цела бременост. Исто така некој да ме посоветува како одат прегледите, скрининг и слично? Досега бев само на ехо на приватно и речено ми е да мирувам и утрогестан 10 дана поради крварење и остри и нагли контракции. Малку сум исплашена бидејќи се е сеуште ново за мене иако долго време очекував да забременам. Се уште немам кажано на никој за бременоста освен на маж ми. И немам некоја жена која ќе ми биде подршка и role model со оглед на тоа дека ја изгубив мајка ми многу рано.. Можете и приватна порака да пишете. Thanks ♥️
Мислам Igm е дека е актуелна инфекција а Igg е дека е веќе прележана. Мене херпес и порано ми има излегувано ама се исплашив да не е некој проблем.
Ти благодарам многу Инаку 27 сум Вечер сум кај др да ги види резултатите ама до тогаш сакав ваше мислење да видам
Сопругот ми купил ваков магнезиум, дали може да се пие во бременост бидејќи има б комплекс или нема врска?
До кога ги пиевте Фероната и магнезиумот? Ми беа препишани заедно со утрогестанот кога ми се појави кафен исцедок во прв триместар. Сега сум 33та недела, утрогестанот ми ги прекинаа ама па заборавив да прашам за Фероната и магнезиум. Понеделник сум на контрола секако ќе прашам.
Фероната можеш да ја прекинеш, мислам не ти треба веќе. Магнезиум јас уште пијам ама по потреба, 38+4 сум. Некои пијат до 36, мојот доктор ми рече можеш да си пиеш до крај.
Надица од ПЗУ Мама карши фонтана во парк. Жената е врв, ме опушти тотално, и моево е долго чекано, а жива плашливка сум за се. Денес влегов во 10та недела. На моја другарка и истера две ризични бремености и ја бодреше цело време, ене ја има здрави прави две деца другаркава. Топло ти ја препорачувам