Отприлика во таа недела се слуша затоа те прашав...Кај мене беше секогаш помалку т.е не се дуплираше за двојно па еве 28ма недела сум Ако ти е мисла испитај после 48 часа од првото испитување
Др. Симонида Котларова во Ре-Медика. Достапна во секое време, врвен доктор и истовремено одличен психолог, љубезна, пријателски настроена и секогаш расположена. Прегледи се закажуваат секој 15ти во месецот за нареден месец. Откако ќе отидеш на прв преглед кај нејзе, ќе ти даде нејзин број и ќе може и на тој начин да се договарате за прегледите во случај да нема слободни термини. Поздрав, со лесно и со добра мисла.
Мене во првата бременост така после 30та мислам дека ми рекоа дека имам лакуни и ми е зрела, а после 33та веќе трет степен. Од 36та со презреана постелка ме гледаа на два дена на ехо и цтг. Цело време си растеше бебе одлично и протоците беа супер, без разлика што беше зрела постелката толку рано. Се породив во 39та до бебе 3.760, 54 цм - најголемо во Ремедика додека бев Сигурно ќе те следат почесто за да го следат растот на бебето, но не мора да значи дека нешто нема да биде ок, не се плаши пред време
Dobri se protocite i dimerite. Mene vreminjata mi zaostanuvaa ama so kleksanite se sredi. Ama mnogu zrela postelkata. Mi rekoa deka moze da pocne da se odlepuva. Ama si vikam ajde barem uste 4 nedeli ke izdrzi
Devojki ima dobri popustcinja na zara jas si ja napolniv kosnickata ama vo edna dilemma sum . Dali da mu zemam od 1-3 ili od 3-6 Koj ima iskustvo so alistencata od zara? Za okaidi znam deka od 0-3 se premali I deka tesko deka ce uspeeme duri I po ednas da im gi obleceme
Јас 62ки земав, ги носиме сега на месец дена, ама ние големи се родивме и доста долги. Земи си неколку 56ки и останатито 62ки. Нас 56ка ни е мало од три недели.
Девојки здраво, 25+5 сум овие 2-3 дена воопшто не го сеќавам бебе да мрда. Дали е нормално незнам затоа што претходните денови беше баш активна ?
И јас овој пат за чудо начекав интересни работи за бебуш на попуст па мама нормално го истроши тато и тоа баајги. Ама за бебуш оправдано е. Мешано ги зедов бројчињата, некои ствари 56, некои 62. Имај си и од двете бројчиња дека не знаеш колкаво ќе се роди бебе и колку време ќе носи 56. Не паничи веднаш само. Имаат и бебињата такви периоди кога не му се мрда, немора да значи одма нешто лошо дека има. Ама за да ти е мирна душата, оди да те видат.
Земи кока-кола со шеќер не зеро и некое чоколадо, мирувај и чекај, ако не осетиш отиди на доктор, секаде на итна примаат ако кажеш дека го немаш почувствувано бебето толку време. Ама, големо ама, ако постелката ти е на преден ѕид во тие недели може и потешко да почуствуваш удари.
Pa ne me fati mnogu iskreno da ti kazam. 3.500 okolu 10 stvarcinja Inace od 1-3 se 62 od 3-6 se 68 vo zara Vo 68 mi e moabetov da ne pliva hahaah
Прво бебенце ми е па не сум многу искусна да кажувам, ама како што имам читано и разговарано со мајки од 3-6 или 68цм се преголеми за новороденче, ептен ќе пливаат и греотка се така. Од 0-1 и 1-3 нарачав јас.