Освен капки за нос (Оперил за деца 0.5 мг) и Стрепсилс за грло друго ништо не смееш. Парацетамол за температура од 38 па нагоре ако е. Антибиотик не смееш ни да помислиш до 12 недела (така ми кажа мене докторката).
Јас имам алергија и на храна и на дрва...Доктор ми ги кажа робенан тие се за алергија и дозволени се за бремени ама сепак прашај си кај твојот доктор Од спреј користам аква марис тој е дозволено дури и пишува на кутивчето
Има едни за грло само за трудници што се и тие можи а од стрепсилс мене ми рекоа само две во денот повеќе никако а од овие за бремени што се можи до 4 5
Јас од страв по едно дневно користев иако не ми кажа докторката колку можам во денот, мене страв ми беше повеќе од едно. Мислам дека ти збориш за Пантенол за грло, тие се за трудници ама мене ми се гадни и не можам ич од нив.
Магнезиум пиев до последно. Се напив, легнав да спијам демек и за 4 ри саати бев во болница веќе. А за фероната да препрашаш, ама би требало да ти ја тргнат веќе.
Ako pijam diazepam za nervov kaj gazov sto mi e ce pomine ili po dzabe ce se trujam. Daj kazite lek osven vezbi, za vezbi nemozam da pravam zas boli kine. Doagjam do stepen ubavo da si se isplacam od bolka Ova posle poragjaj ke pomine ili ke ima trajna posledica? I kolku vreme posle poragjaj pominuva? Strav mi e da ne ne sum sposobna za bebushot za doenje, banjanje I sl?
Девојки да прашам на почеток како ги чувствувавте ударите од бебето? Јас сум 22 недела, одамна си го осеќав како скокот ама сега неколку дена осеќам како некои чудни удари или не знам ни јас што е, долу накај бешиката како удар во вода може да го опишам и го осеќам по повеќе пати во денот истото. Прва бременост ми е па не можам да распознаам дали се удари, читав за икање ама си викам да не е рано за тоа.
Toa e si tropka, te pozdravuva Jas sum skoro 26, deneska cel den tuka kloca iako prethodnive denovi malce pogore si boksirase.
Осеќам вечерва како струја некако во грлото од матката кај вагиналниот дел... Неможам да кажам дека е некој јака болка ама некако ме дразни ме нервира. И претходно на почетокот од бременоста ја осеќав. Ама сега одкако еден кажа има слаџ друг нема.. Ми е џубе што викаат. Понеделник ќе видам за уште едно мислење. Незнам некој дали осеќа така незнам ни дали ја објаснувам добро чудно е.
Одвај чекав да го осеќам вака повеќе и сега кога почнаа удари не бев сигурна дали е тоа тоа Си реков мора една консултација да направам да бидам сигурна
Zdravo zenski , aj ve molam za pomos od sabajle samo povrakam izgleda virus e inace sum 36+1 bev na doktor mi dadoa infuzija so reglan i buscopan ama dzabe nisto ne pomaga.. Sto moze da mi pomogne nesto i voda koga pijam povrakam nisto ne sum jadena cel den ne mi se jade samo ova povrqkanjeto da prestane. isto i temp do 38.5 imav
Стомачен те има фатено, оди одма пак на инфузија, нека те примат крај краева, ќе дехидрираш ако продолжиш да повраќаш. Ако е свртено со грбот према напред послабо ќе ги осеќаш ударите дека те клоца према кичма и обратно, ако е свртено со грбот према назад и те лупа со нога директ во абдоминален ѕид ќе го осеќаш појако и со допир. Еднаш горе, еднаш долу, сега е мало и има простор да се движи. Икање се осеќа како ритмични пулсации во едно место, рано е за тоа. Види за Lightning crotch на нет. Исто ако користиш јаки сапуни и гелови за интимна нега батали, земи пробиотик ако не земаш.
Не мислам јас, таму ќе ти кажат. Крвна слика со електролитен статус обавезно, ако непрестано повраќаш мораш да примаш инфузии дали дома или во болница.