Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    710
    Бидејќи се нови можно е. Подели ги, една шарени една бели и да не мислиш. Јас така перев и перам сеуште за синко.

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.683
    Допаѓања:
    5.527
    @QweenSM , се перам заедно, ставам марамчиња color catcher, не се обоило ништо досега.

3. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    283
    Pa isto 5-6 mesec nekade. Pa sto znam gore dole skoro cel mesec. Neka te masira soprugot ke te pusti. Barem ednas dnevno.

4. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.958
    Допаѓања:
    5.287
    Живи и здрави да сме сите, тоа е најважно :sun:.

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    597
    lady беше на ургентен? Што рече Сарџовски 8-|

6. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    848
    Значи една недела те болеше и више не те повтори? Сега која си? Ме масира ама ми е страв да не направи поголема беља. Утре закажав за на специјалист, па таму нека ме масираат и сл. Не се издржува

7. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    895
    Здраво девојки! Касно ли е да правам нифти во 14та недела?

8. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    614
    Се мислев што да правам, и ја видов уклучена Др Афродита на вибер и пишав, прашав дали да идам на ургентна да ме видат, вика девојче не сум за ехо треба да поминат барем три дена од гентијана виолет ако те мачкал во петок нема да може да се гледа вагинално. Дојди утре предпладне ќе те видам пак. Така и остана за утре. Пиев два пати магнезиум мирувам повеќе. Се смири малку не е толку изразено.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Ова на страна на кичмата и продолжува под газот, колкот?
    Кај мене ме фати од почеток на 7ми месец и ме држеше три недели, со плачење одев, станував и легнував, страшна болка, едвај ја влечев десната нога. Тоа е тој sciatic nerve или ишијас по наше, расти бебето, таму е наместено и прави притисок.
    Од мака бев на физиотерапевт, ако не се лажам од Битола си? Јас бев кај Митко, ме тегнеше и масираше, дека справи не смее да користи, и помогна минимално, а ми стави и едни лепенки на грб да ми стојат 3 дена. Исто инсистираше дека не е од бебето, туку од долго седење на работа и ми забрани да седам на стол, работев од дома на пилатес топка. :D
    После 3 недели магично престана болката.
    После пораѓај имав болка околу 2 месеци, ама просто како болка во кичма, не како во бременоста, функционирав нормално и околу бебе без некои тешкотии.
    Бев на ортопед после пораѓај, ми рекоа дека е дискус хернија ама мора да се потврди со магнетна, ама дури и да се потврди ради тоа што дојам не смеам да примам никаква терапија, така да, џабе. Со време ја снема болката, сега ми се јавува само ептен кога ќе се оптеретам со многу движење.

10. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    848
    Не

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    848
    Да , sciatic ama nigde ne boli sega za sega samo kaj gazot, edvaj I jas dvizam, najcesto navecer mi se javuva I e strasno. Nemozam da legnam, da krenam noga na krevet da legnam ne mozam. Noceska so pomos na maz mi se vrativ od wc, uzas e. Edna nedela kako me boli ama ovie 3 dena e strashno, nadvor koga sum koga dvizam ok e ama doma..... ne sum od bt od struga sum, utre ce odam I ce vidam sto ce rece, moze ce se sredi so nekoja masaza

На Hinebrra му/ѝ се допаѓа ова.
  12. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    235
    дали ви ставале дрен на заб во бременост?

13. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Јас правев вежби за истегнување на тој дел и мм ме масираше, ама додека не се помести бебе, тешка работа дека ќе помине.
    Мене од Плодност ме пушташе докторката на местач :D, ама не би ризикувала, најдобро стручен физиотерапевт што работи со трудници. Прашај и крема Кетонал локално ако ти дозволи доктор, мене ми рече може, ама не ризикував, трпев. Многу е мачно, а исто знам дека кај многу трудници се јавува, се надевам ќе се помести бебе, ќе ти олесни.

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Hinebrra

Hinebrra Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    329
    Да, и тоа на умник што ми е за вадење, во прв триместар, страшни болки имав. Одев неколку дена да ми става и мачкав гингивал гел што е дозволен за трудници, мене со тоа ми се смири болката и ете уште го немам извадено. :D

На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ShtruMfeticka

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    848
    Ce vidime posle sto ce kaze dr... I mene maz mi me masira ama strav mi e dan naprajme belja zas amater e :):):)

16. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    283
    Ne ne cel mesec me bolese. Sega veke 8mi sum,uste malku vo 9ti.

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    283
    Da mene sega. Do 5mesec mi rekoa nisto,posle 5ti e dozvoleno i plombiranje. Jas pred dve nedeli bev cistev zaben kamen,i mislev deka mi se rasipala 8ca zaso strasno me bolese ama bilo dzep i mi stavi dren.

На TeodoraMJ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    6.982
    Ја дојдов да си кажам дека уште не ми е реално.
    Закажав подготовка за 2 недели, не ми се верува дека дојде крајот скоро.:sweat:

@Viktorijaaa5 докупив уште нешто, ама се ми се чини малце бе, крај нема.:D

Сега да перам транспортери, навлаки од колички… куќава хаос, еден куп милион играчки, еден куп бебешки реквизити.:drunk:
    За жал нема да е толку стерилна средина ко со првото.(lalala)

На QweenSM, An43, emche05 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.620
    Ајде со лесно:inlove: во ремедика ли ќе се пораѓаш? Ако да, кај кој доктор си?

20. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    39
    Како може забар да не е дозволен во бременост, де. :D Од 1ви месец и сум чистела и сум пломбирала и по потреба локален анестетик ми ставале. Каков црн 5ти месец, ај ако не со скапани заби да одиме, а во бременост се расипуваат повеќе. Баш во бременост на забар се оди.
    Исто и за локални масти за болки, некој кетонал спомна, се што е локално е горе доле дозволено, прашувајте лекари и читајте на интернет има за секој лек pregnancy category, не е поентата да трпиме се ако сме трудни, а стресот демек добар е. Ај да умреме сега.

На Hinebrra, vlaince, emche05 и 3 други им се допаѓа ова.