Ajde sitno broish Milo mi e sto te ima pusteno zas te sfacam kolku e najloso cuvstvoto Mene pa deneska bash koga treba da odam na dr me potpushti ama sekako ke si odam, ke fatat praznici ako fati pak da boli ce nema koj da me sredi
Jas koga bev bremena na prvoto ne mi se nafacase da mi vadi radi anestezijata, rece ima adrenalin malce da ne mi se porodis na stolce. Sega vo ovaa bremenost negde 4,5 nedela me kinese zabot isto ne se nafati nisto da cepka bez soglasnost na ginekolog. Ginekologot rece izdrzi barem do 12 nedela na jaki bolki zemaj paracetamolce I eve fala mu na Boga ne me poftori bolkata, teram 26
Фала ти, исто и тебе, знам дека си ептен при крај. Во Ремедика, кај Афродита. Сакав кај Симонида (дека со првото кај неа бев) ама секогаш е ептен букирана и се откажав, се надевам добро ќе биде и со Афродита. Ти каде ќе се пораѓаш?
Исто и јас сум во ремедика, затоа и те прашав дека спомна подготовка па претпоставив дека си таму Јас сум кај Ефремовски, еве баш денес попладне сум на цтг па да видиме што ќе биде. Денес 39 полна, беба абер си нема.
Ве молам најмногу на свет за совет, не знам дали прашањето е за тука но не знам каде да го поставам, ве молам за искуство на трудници кои во бременост пиеле терапија за анксиозност?? Ви благодарам премногу
Луѓенца јас дојдов само да ви кажам дека сум ептен среќна денескаа Бебуш си се наместил со главчето надолеее Сега уште да е умен и да не му текне пак да си се сврти карлично, амааа се надевам дека нема Му го фативме лиценцето, буци мој образите ќе му пукнат Следно сум за 2 недели на ехо и плус на цтг Не ми е верно дури дека дојде времето за да почнам со цтг и полека почнуваме да броиме ситноо
Вчера имав мала менструална болка во кичмата и долниот дел од стомакот, викам аха еве ја ќе искача и пак ништо. Денес прва лига сум, ни ме боли ни бутур, еве се спремам да излезам да потрошам некој денар во ДМ.
Супер е докторката ја пораѓаше сестрами царски беше она со преграда на патолошка беше. Мене еве цела бременост ми ја води. Одлична е.
Девојки, 19+4 сум, од пред два саати имам прилично силна болка долу ниско , како ментруална ама и како бодежи , но и на левата страна бочно баш делот измеѓу стомакот и грбот(прво ме болеше позади накај грбот) баш како волка од бубрег, незнам како да ја опишам… сум дремнала малку ми размина, сега се раздвижив, пак почна да ме боли. Инаку сум со близнаци и двата се на десната страна сместени… Ептен ме фаќа паника, некоја да имала слично искуство?
Физиотерапевт обавезно да ти даде специјални вежби и масажа. Ќе боли на почеток додека ќе вежбаш, подобро некое време да е тешко додека вежнаш, отколку цело време, цела бременост,но само тоа ќе помогне и двојна доза магнезиум. И поминува после бременост.
Bev deneska I mi rece nisto za ova. Koga ce se porodis togas ako imas maka so fizikalni vezbi, terapii I sl. Sega za sega da ne cepkame nisto
Мене ми препорача еден во лаб. Рамус што се прави, искрено не знам каков е, и општо гледам Рамус ги препорачува за се. Јас правев Нифти. @baguf4e срцка е докторот, мене ми ја водеше цела прва бременост ама јас со итен царски завршив, а он беше на одмор. Во сигурни раце си
27 недела сум..... прошлата недела бев на преглед и бебушот ми има 800гр не знам дали е нормално , бидејќи поминав низ стресен период и не јадев доволно.
Земав денес резултати од амниоцентезата, двата се негативни. Ми падна камен од срце, може да продолжам да се радувам на меше и да уживам во празниците. Ептен се плашев, сега само уште на ехо натаму се да биде добро
Во темата Големина на плодот имаше некоја табела на тежина спрема неделите. Мислам дека според таа табела таму си таман. Провери си ќе видиш има и на нет Недели во бременоста пишува од прилика колку тежи таа недела
37+1 денес на контрола денес ме прегледаа вагинално отворена еден прст на ехо плодова вода супер, бебе не е спуштено скроз, цтг мирно а и јас не осеќам ни болки ни ништо недела сум пак на преглед и цтг па ќе видиме. Притисокот ми се качи од возбуда, мислам повеќе од страв 140/90 мерев сега 120/80 ми е како што ми е цела бременост.