Ептен ситно броиш и ти мила Со лесно да ти е, ајде уште малку ти остана да си го земеш синчето во раце
Не знам колку се тера така со еден прст, докторката кажа и до 40недела може не било ништо еден прст ако има некоја искуство нека сподели, иако знам дека е индивидуално Страв ми е
Јас денес 39 полна, вторпат имав досега вагинален преглед и сум отворена НУЛА прсти. Ни чеп паднат ни ништо. Докторот вика на ќерка ти многу и е убаво внатре, не и се излегува.
Јас да ти кажам мое искуство...ќеркава моја беше свртена со главче надоле ама високо ја носев. Се отворив само 2 прсти, од 36та прв пат виде докторот дека сум 2 прсти. Закажавме царски, ај што не се отварав туку и не се спушташе бебево мое. За ноќта на прием, да ми падне чепот, и сама без провокации да се отворам 7 прсти, и до сабајлето си се породив природно без анестезија без ништо. Ќерка реши да ме изненади во 90та минута ич не сакав царски, ми се исполни желбата за природно. Терминско бебе е, 40та недела. Така да, не губи надеж до последен ден
Ја бев 2 прста од 33гн Се породив 16 дена над краен термин со провокација Така дааа..... Спиј мирно ништо не значи ова
Немам паднат чеп и јас, ни исцедок ни ништо... високо го носев, подспуштено е со главата долу ама не е фиксирано наместено. Утре сум кај матичниот ќе видиме што ќе каже, и цтг да видам пак да ја поминам 'најлудата' ноќ па нека излага @ALISA0000 фала ме тешиш кажа и докторката може да се тера до 40та, ама тоа 'не се знае' ми е црвот што ме јаде
Јас го имав истиот проблем. Лежев со перница под колено, два пати ме фаќаше и пушта. Мене тоа ми помагаше.
Ситно си броиш но опушти си се, ср е индивидуално. Јас во првата бременост 38+3 кога бев на преглед бебе беше високо, контракции нула, отворена нула, и јас по 2 дена на 38+5 кога појдов во болница бев 9 прсти отворена и веќе бебе скроз спуштено, за 5мин се породив. Со лесно само да ти е
Mene mojot stomatolog taka mi kaza. Do 5mesec ne se cepkalo,posle toa da. Jas znam deka e lokalno. Eve i so nastinkava. Nastinata sum do koska,zatnata nemozam da disam. Mojot maticen ginekolog mi vika mozes bilo koj sprej vo nos da prskas,isto i sprej za grlo zatoa sto e lokalno. Drugi pak ovde citam samo solena voda. Ako ne mi e septanazal jas nemozam da disam. Za grlo pastili septolete. Ama ete sekoj doktor razlicno mislenje ima i sekoj se vodi kako ke mu kaze svojot doktor.
Dali vasite bebinja se mnogu aktivni? Jas sum 33+4 i neznam koga ova dete spie. Znaci non stop e aktivno,me raznese. Ni denje ni nokje mozam da funkcioniram. Svrteno e so glavce nadole uste od 30nedela dali radi toa mnogu mrda neznam.
Преактивно Јас сум 26. Од ко почнав да го чувствувам не е застанато И јас се прашувам дали некогаш спие како што растам појако е и поактивно Мн ми е убаво кога ме клоца, нешто и да се изнервирам кога ќе клоцна ко диазепам ми е
Исто. Ми беше страв дека подоцна го осетив првпат за разлика од првото, но оттогаш не е застанато, нема спиење за ова бебе
пак јас со свртувањево на бебо сега икањето го осеќам доле кај папок, што мислите наместено ли е доле со главчето? или да не се радувам пред време