Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Се со здравје да си служите и носите во иднина :* Какво креветче земавте, бело или дрво боја? Ако не е тајна колку парички отприлика, скапо или ефтино?
    Јас тука што го земав комплетот од Стружанка беше 1100 денари а со помалку ствари од твојот. :)
    П.С.Не сме те забораиле, само те оставаме на раат да си уживаш. :*

На mama89, <3 pleza4e <3 и only44you им се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    крвта во фецесот без болки да не те плашам ама не ми се допаѓа. каква беше крвта светла темна? измешана со фецесот или од страните? Јас имав маки со хемороиди и имав ужасни болки при дефекација, проследени со крв понекогаш, а болките се како бодежи од нож. Чудно ми е хемороидите да не јавуваат болки. Јас осеќав дури и внатрешно чешање.

3. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.453
    Допаѓања:
    61.059
    Мене ми се појавија надворешни хемороиди во бременоста и се уште ги имам. Не ме болат воопшто, само при потврда столица некогаш имам крв на тоалетна.
    Патем, што лек е за овие хемороиди?

4. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    нема лек еднаш штом ги фатиш ќе си ги носиш , јас што се не ставав, ќе поминат па ете пак ќе се вратат, моите се внатрешни и тие болат многу повеќе него надворешните, особено при тврда столица. Кошмар ми е идењето во веце :/

На lejlita му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Мене ми е крвта надворешна, многу светло црвена и веднаш престанува во секунда. А боли како со нож да ме сечат, баш кошмар како што велиш @alisijad

6. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Нетρеба да се полни темава со негатива и да се влева стρав κај тρудниците.
    Мене лично дρ. Димчев мн ми помогна со оваа бρеменост, единствениот што отвоρи очите и беше посветен и детален. Додеκа κај 4 дρуги доκтоρи што бев саκаа да ми го убијат бебето во 6 месец ме теρаа да пијам нешто што ќе го убие за да пρедизвиκа спонтан. Господ здρавје да му даде, κолκу саκа неκа е дρзоκ на моменти и безобρазен за мене по стρучен доκтоρ нема. А на тие шупците дρуги (со извињење ама стρашна неρвоза ме фаќа κога ќе помислам) им ги отвоρи очите и доκажа деκа се во голема заблуда!!
    Исто таκа додеκа сум жива ќе плуκам по дρ. Лолита Гρκосκа, пρвата бρеменост ми завρши тρагично поρади неа, сега ќе го имав баρем едното бебенце наместо да ги изгубам двете близначиња! Битно беше циле-миле со мене, ама тоа што беше слепец и не си ја вρшеше ρаботата е дρуг муабет.
    Затоа сега не гледам љубезност туκу гледам стρучност, не одам да ме мазат на доκтоρ.
    Жал ми е за девојκата што имала негативно исκуство ама јас неможам лош збоρ да κажам за неκој што ми го спасил бебчето и единствен κој што обρнал внимание на ситуацијата.

На Angel.Heart, Едно Чупе, ♡BuBaLe♡ и 7 други им се допаѓа ова.
  7. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    7a8b91fa-0d2a-4033-a4fa-76417e22b349.jpg
    Срцка фала поубави да си купите,го земавме од едни комшии тука чисто ново со се душече бебето кај нив несакало да спие во креветче со нив спиело...и го купиле 10000 а за само 4000ден со душек ми го даде за џабее еве и слика ...позз гушкии :*

Прикачени фајлови:

На game123, Angel.Heart, Едно Чупе и 16 други им се допаѓа ова.
  8. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Леле срцкааа... Колку многу е убаво...Со здравје да си го служите и ти посакувам уште многу, многу, многу дечиња да спијат во него :inlove:

На mama89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Аии преубаво е, и ние го имаме истото за внучето. Само кај нас е крем со плаво. Многу сме задоволни од него

На mdenkov, mama89 и only44you им се допаѓа ова.
  10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    @<3 pleza4e <3 Како си ти миличка?:* Како е бебушко.. :hug::hug:

11. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Фала срцка и ајде ти и @Bebulleee што поскорооо да не израдувате со позитивни тестови се молам секој ден за вас и за сите кои немаат да добијат :*

На Bebulleee и only44you им се допаѓа ова.
  12. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    Подобро мила :) се враќам во форма полека полека:sweat:
    и почнувам да се спремам со време зошто не се знае колку ке издржиме...така да перење, пеглање бебешки алишта ме чека, докупување што фали, спремање торбици за во болница...што е најтрагично сега не ни смеам јас многу многу да се оптеретувам(facepalm)
    Ќе се снајдеме ајде уште малку остана...бебко добар е битно, заштитен бил доволно во мешкото па само јас настрадав :(

На eatpraylove90, elena.mak, Едно Чупе и 8 други им се допаѓа ова.
  13. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    не е страшна ако е црвена светло тоа значи дека доаѓа од блиску, лошо е ако е темно црвена или црна. Мора да им најдеме некое чаре нејкам цел живот да ги трпам :D

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Maceto123

Maceto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    960
    Јас исто така имав и внатрешни и надворешни хемороиди и на мене матичната не ми дозволи никаква маст ниту за надворешните а не пак за внатрешните.Јас имав и многууу крв и огромни болки и само со ладна вода често одмивање и јас во 9 ти месец мачкав една маст Хеморол но таа е на прородна база, ама претходно не смеев ниту неа да ја мачкам пошто ми беше страв оти докторката беше ептен против за креми и чепчиња и јас ја послушав .Мене и на пораѓај ми се воспалија и ептен ми излегоа ама пак и тоа секој со својата среќа.Е тогаш веќе ми дозволија маст да мачкам факту и ми поминаа,а неможев на гас да седнам.Те сфаќам како ти е ама тоа е.Поз

На lejlita му/ѝ се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.453
    @<3 pleza4e <3 epa ete be mila kako ti plukas po dok nekoj se krsti od nea, taka e I so Doticniov, I valjda si procitala sto se desilo pa izvini ali nemam dobar zbor za nego, posto jas izgleda neodev na dok tuku na bajac ;)
    I nesakam ic da sum negativna ali ako ne se lazam forumov e za spodeluvanja na iskustva I iskustvoto mi e taman za vo temava, posto ete I ti si osetliva ednas gore I op down, taka da podobro sega nekoj neka se ispanici I nauci nesto od tugo iskustvo, posto znaes I sama svoeto poveke boli :)
    Ajde se najdobro do kraj I te citkame vo Porodilni patesestvija ;)

На mdenkov и alisijad им се допаѓа ова.
  16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    ако не се лажам лани родилката што почина во систина ја порагаше димчев..што да кажам грешки секаде се прават само некогаш живот чинат, и секој од некој е задоволен а некој не, битно форумот е да си кажеме наши искуства :)

На mdenkov и emkaemka им се допаѓа ова.
  17. lejlita

lejlita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    13
    Neznam tocno dali bese od strani ili izmesana, sveza i sluzesta krv e, bolki nemav, samo kako pritisok analno, i samo pri odenje vo wc... Vo rok na 1 cas bev dvapati i ista prikazna. Vnimavam na hrana, i nemam tvrda stolica :(

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Мешиња мои добар ден и од мене @<3 pleza4e <3 многу мие мило што сте добро со бебуш сега биди насмеана и спремајсе си :*
    @mama89 Креветчето е преубаво создравје да си го користите бебуш мирно да си спие во него :*
    Поздрав до сите други мешковци и само позитивни работи да се пишуваат.
    Ние денес бевме на контрола бебуш е супер џабе паничам ко луда,има 550 грама буцко на мама.
    Мене железото почнува да ми паѓа па ми даде капсули да пијам,Но кога си дојдов дома направив глупост на сестрами и капнало зејтин на ламинат и се опружив цела на страна паднав и сега лежам ништо неме боли ама се исплашив а таман си бев среќна од кај докторката.:hug: до сите:*

На ♡BuBaLe♡, Bebulleee, Eli23 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.869
    Допаѓања:
    142.002
    Mesinja da ve prasam - dali ima nekoja koja bila kaj dr.Snezana Organdziska Majstorova da i ja vodela bremenosta ???

20. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    Dusa bas mi e milo za tebe i za bebceto,masala i tvoeto e bucko :) ajde samo za ubavi raboti da si pusuvame ...pozz do site vas meskovci

На monik55 и <3 pleza4e <3 им се допаѓа ова.