Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    229
    25w+5d грлото на матката вагинално обично ехо измерено нешто помалку од 3см,дали имам простор за паника,многу се исплашив?

2. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    281
    Nisto li ne ve posovetuvaa?
    Miruvanje utrogestan dokolku ne primate?

3. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    229
    Само рече утрогестан да си користам,навистина ли е нешто страшно?;(

4. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    281
    Ne se plasi,kako sto vi kazale taka. Stavaj utrogestan i miruvaj poveke,ne dvizi mnogu da se krene malku cerviksot. Jas bev vo mnogu polosa situacija so prekratik cerviks, miruvav 3nedeli i utrogestan. Se zgolemi verviks na 3 i nesto, mi se krena i postelka sega sum sosema ok. Dvizam najnormalno. Slusaj si go doktorot ili odi na drugo mislenje. Najbitno e da ne panicis.

На ray111 и emal21 им се допаѓа ова.
  5. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    229
    Фала ти многу,инаку се друго си е во најдобар ред,мене работата ми е со седење може и затоа сум со скратено грло,ама кога сум дома ќе се трудам да лежам повеќе

6. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    1.272
    Во тек на бременоста се користи безадреналинска анестезија. Забите се расипуваат повеќе и се препорачува посета на заболекар. За пломбирање дозволена е само белата пломба. Апсолутно нема потреба да трпите болка. Повеќе може да направи штета стресот од болката одколку анесезијата и пломбата.
    Септаназал не се препорачува во бременост затоа што делува така што ги стеснува крвните садови, може да го направи не само во носот туку и на матката. Плус нема ни доволно податоци студии за дејството во бременоста. Затоа само на база на морска сол е препорачано.

На JasBee11 и Bejb15 им се допаѓа ова.
  7. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.913
    Допаѓања:
    33.438
    Девојки мои, мешковци убави.
    Јас уште рано да ви посакам убав помин вечерва каде и да сте. Да имате здравје, среќа, успех и премногу испонети желби во Новата 2025. :l:

Верувам дека на повеќето на нас тука во темава 2024 ќе ја паметиме како многу убава година, барем јас да. Ми се оствари една од најголемите желби - да си видам 2 цртички и фала му на Господ тие 2 црти ќе ги видам и гушнам наскоро во 2025. :sun:

Останете ми весели, позитивни. И да не одете никаде вечер, најбитно е да сме со луѓето кои ги сакаме. :l:
    Јас и маженце ќе сме сами дома, со скромна трпеза колку за нас двајца и убаво музиче. :wasntme:

Ве гушкам и имајте најсреќна Нова година!
    Среќни празници! :hug::l::party:

На Ani93, JasBee11, ray111 и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    5.275
    Не е само за дали може анестезија, туку и колку се стерилни инструментите. Ако нешто може да не се чепка во бременост најдобро е да не се чепка плус од таа причина.
    Мене кец ми се скрши напред баш пред регистрација и морав да одам на стоматолог, женава ми рече ќе правиме најмали манипулации и ништо друго не чепкаме.

9. Cherry_cherry

Cherry_cherry Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2018
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    47
    Значи се удавив во киселини, незнам како да ви опишам, ни Рупурут ни Гастрогард не помага.. ладно млеко, бисквити, лепче, бадеми, све пробано... ништо.. незнам веќе што да правам и со што да се обидам. Како топка ми е цело време и ме гори до грло..

Последна измена: 31 декември 2024
  10. Katie90

Katie90 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2013
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    1.272
    За да ти поправи скршен заб , да ти стави коронка им треба рентген снимка. Заради зрачењето ти рекла дека ќе има минимална интервенција не ти рекла заради стерилноста на инструментите. Ако се сомневаш во стерилноста на инструментите смени го заболекарот.
    Толку од мене на таа тема.

На naturally, Bejb15 и Noemi им се допаѓа ова.
  11. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    1.795
    Пробај со сода бикарбона прочистена од аптека, мене само тоа ми помагаше инаку горев :(

На Cherry_cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.916
    Допаѓања:
    89.619
    Мене малку гастрогард ми делува тогаш за тогаш 8ми месец мислев ќе се удавев од горење во хранопровод ако сум легната дури и како да се гушам осеќав :| сега како влегов во 9ти најчесто на спиење ме фаќа погадно чуство нема :| пробај со орбит да каснеш во моментот или налевај се со вода... не знам што да те советувам оти и јас не најдов решение. Имало некои гелчиња во Зегин ама тоа не пробав јас.

На Cherry_cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pilka87

Pilka87 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Здраво жени, јас сум 25 г.н. и попладне веќе неколку дена со ред ми е подуен стомакот. Немам никакви болки само подуен и потврд стомак. Движења на бебе нормални. Дали е нормално? Имала некоја таков проблем? Треба да појдам да ме видат? Ви благодарам на одговорите и Среќна Нова!

14. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    5.275
    Секоја интервенција СЕГДЕ носи ризик од инфекции, ако си толку упатена во полево ваљда ти е јасно.
    Бтв, мене досега со ртг скршена пломба напред не ми средувале, а еве не ми ни иде во глава што ќе им е ртг за раб од заб.
    Нејсе, убави празници да си имаш :party:.

15. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    1.394
    Probaj so Kesicki Reflustat I za trudnici se preporacuvat.

На Cherry_cherry и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    595
    Оваа година што помина ми беше многу убава, се случија многу убави работи меѓу кои и останав бремена па годинава што иде нека ви биде најсреќна, сите да се оствариме како мајки, и сите што посакуваат најбрзо нека видат позитивен тест. Сите што станаа мајки нека уживаат во своите најмили.❤️❤️

Само здравје и среќа ви посакувам, све друго ќе дојде. Среќна Нова 2025та година.

На LanaDelR, Ani93, JasBee11 и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    406
    Допаѓања:
    584
    Среќна нова 2025та! Да си донесеме здрави и најубави бебиња на светов оваа година и да сме силни среќни насмеани и спремни мајки :inlove:
    Во темава што повеќе убави работи да дискутираме :l:

На LanaDelR, Ani93, JasBee11 и 14 други им се допаѓа ова.
  18. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    17.014
    Среќна Нова година мешковци!
    Ви подакувам здравје, среќа која за брзо, која за некок месец да се олесните со лесно и убаво и да ка осетите магијата наречена МАЈКА!
    Да го живеете животот , во еден ролекостер исполнет со радост, среќа и благодет , со најсовршеното суштество ДЕТЕ!

На nate_93, JasBee11, Dijana DM и 10 други им се допаѓа ова.
  19. An43

An43 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    36
    Здраво девојки, дали знаете дали е нормално од што можи дс течи носот крв во бременост. Повремено, од нигде никаде ми течи неколку пати во еден месец, не трае долго, некоја минс, на доктор ми рекоа се е во ред. Дали е нормална појава во бременост. 22 недела сум

20. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.494
    Допаѓања:
    17.014
    Дали пиеш аспирин?