Devojki dali na mazot i sleduva nekoj sloboden den posle poroduvanje? I dali treba odma da go koristit ili moze koga saka? Prasuva deka na pocetok ke imam koi da mi pomagat pa da cuvame negovoto za ponatamu
2 дена му следуваат, ама треба да ги земе одма. Освен ако некои фирми се полабави па му дозволат да ги чува за понатаму.
Јас бев со вовлечени брадавици воопшто немав,со првото кога се породив нормално немаше како да фати па купивме силиконски брадавици и се измолзував па со шишенце некогаш и потоа до кај трети месец беше посилна веќе почна да влече и ги извлече сама.Доев 2 ипол години..немој да се секираш ич за тоа
Здраво другари и среќни празници. Имам молба хумани луѓе сакам кој веќе има колективно осигурување преку сава осигурување да ме додаде и мене, нормално дека ќе си плаќам.
Сестрами има на двете гради, и рекоа после бременост. Нормално е и малку да порасне од хормоните, и миом дека имаше и тој малку порасна после бременоста кога престана да дои трет месец може од пораѓај све беше вратено во нормала. Не се губат тие ама и не се оперираат ако не растат и не менуваат густина изглед. Знам случаеви што после операција и се зголемува бројот нивни.
Дали можам да се напиам сода бикарбона растворена во водаа, бидејќи само од нив ми минуваше киселината пред бременоста која сега е се поинтензивнаа? Матичната ми рече дека може, ама пак ми е ма мисла.
Од 5ти месец до ден на пораѓај бев со киселини, толку сода испив, за пола живот. Колку што можеш издржувај, и земи си од Витаминка кесичките, таква сода, по здрава е, ако немаш во моментов такви, напиј се обична.
Баш таква и имамм, ќе се напиам, фала ви многу. Се трудам колку што можам амс мидлам дека се внатре ми изгоре...
За жал знам како ти е, јас имав ден и ноќ..колку толку олеснуваше со содата..пробувај и со ладно млеко, банани имам слушано јаделе им помагало на некои..пробај и со гастрогард..мене тие и содата нај веќе ми помагаа..
Devojki edno prasanje za drugarka mi , trudna e 9 nedeli i sega imase malku krvarenje. Znam deka toa e normalno no doktorot i rekol deka i bebeto e nisko postaveno pa ne mozele nisto da i garantirat sega za sega. Nekoja so slicno iskustvo?
Па не е баш нормално да се крвари во бременост, затоа се препорачува мирување и зимање терапија, препишана од доктор.
Крварење во бременост нормално НЕМА! Да си оди на доктор и да си се консултира што може да направи. Прогестерон, мирување и добра волја. Здрава бременост не треба да има крв, ако се појави нешто такво веднаш доктор
Убави среќни празници, ми треба сајт или на добра воља ве молам некој да ме информира што све од лабаратории, тестирања,скрининзи и што уште треба една трудница со ивф и после 40 год. и генетски мутации да направи пошто очигледно матичните не им е гајле не се јавуваат ниту за резултат да ти кажат ниту пак можеш да ги добиеш на линија па затоа работите во свои раце да си фатам,разочарана сум скроз и од здравство не знам зошто го плаќам да ме дерат од плата ради боледување и од матични кога све е на приватно и лекови и прегледи и оставена сама. Благодарам.
Мене ми е втора бременост, со првата исто имав проблем но од кај 7ми месец, на своја рака правев секој ден јога, се подобруваше и после пораѓајот си помина. Ама затоа со вторава бременост сосема се блокирав уште од трети месец и затоа имав потреба од физикална и мноооогу вежби. Сега пред пораѓај сум супер. Се надевам ќе си се вратам повторно во нормала.