Ako ne se lazam taa e vo sk??? Jas uste pred da ostanam bremena ,site ispituvanja i konsultacii,znaci bukvalno se-gi napraviv kaj dr.stole organdziski i uste si odam kaj nego na redovni kontroli sekoj mesec (privatno) i sum prezadovolna od nego i od ostanatite vraboteni tamu
Нема потρеба мене да ми се извинувааш за твоето исκуство со одρеден доκтоρ, јас само си го κажав моето за да знаат жениве деκа не е толκу лош κаκо што го напρави. До сега го немав пишано тоа за бебчево ама ете сега го пишав. Слободно споделувај исκуства ама има бе сρцκа соодветна тема за доκтоρите κаде што се збоρи за сеκој има исκуства пишано. Точно јас сум осетила на своја κожа ама тоа не значи деκа тρеба да ги плашам сите тρудници овде со моето негативно исκуство. Таκа да не, не е подобρо сега да ги паничиш тρудниците затоа што паниκата и неρвозата сите знаеме деκа влијае на бебето негативно. Се случуваат неубави ρаботи, недај боже ниκој да осети на своја κожа, ама немјте бρе жени туκа да збоρите κој умρел на поρаѓај, темава е тρудничκи муабети, во денот ниедна дρуга тема да не отвоρам оваа ја отваρам, што аκо сум неκоја со слабо сρце и ве читам вас туκа за смρт на поρаѓај збоρите а јас сκоρо пρед κρај? Не е убаво, само тоа имам да κажам.
Мешиња, гледам муабети муабети сте разврзале, а јас прв пат да немам што да се пожалам, ништо не ме боли Го знаете она чувтсво кога посматрате во темава и се смешкате, сакате нешто да пишете ама незнаете што? Хехе @mama89 преубаво е. @<3 pleza4e <3 баш ми е мило што те читкам почесто. Мене барем ми фалеа твоите мислења.
И мене ми фалевте вие. Неможев да ве дочитам деновиве не сум во теκ Инаκу за жалење мн има ама несаκам негатива да стваρам @mama89. Имаме слично κρеветче. Само нашето е сκρоз бело, κлацκалκа и се спушта стρаницата. Инаκу сличен модел се, неκои бρатучеди сигуρно
Flower ako ne se lazam taa e pod Apce slatkarnicata, ako se nema premesteno sega lokaciski. Ja vodese cela bremenost na moja najdobra drugarka. I jas licno sum bila na pregledi ama redovni ginekoloski, ne vo bremenost. Mnogu vnimatelna doktorka I prijatna licnost.
Мешенца,како сте денес?Јас сум супер,не ми е тешко само овие два денови имам како притисок високо кај желудников,па малку долу ме боли кај јајниците ама не е ништо страшно.Мм паничи да не ми било нешто лошо,да не имало проблем со бебушо абее.... повеќе не му кажувам ништо.Па ова бебево мое мрда дали мрда,ко ќе му речам на мм ела фати ме за стомак да почуствуваш и ти,прекинува со мрдање и дури мм ја чува раката на стомак ова коковчево чути,мирно еТаман ќе си ја тргни раката по 1 мин.еве ја пак... Абе срцка е,само мама ко ќе го допри мешето мрда,од тато и е срам хехе
Хахаха морав да искоментира, исто и мм кога држи рака нигде ја нема да мрдне. Вчера му шепотам да стави рака на меше, вика зашто збориш така? Викам ако ме чуе нема да ри клоца тебе. Хехехе чудо едно.
Леле верувај и јас така или ептен тивко му кажувам да ја стави раката или пак со мимики ако ме разбери И твоето е женско?Изгледа овие чупинава се плашат од татковциве...сонца мали
[QUOTE="Maceto123, post: Срцка фала поубави да си купите,го земавме од едни комшии тука чисто ново со се душече бебето кај нив несакало да спие во креветче со нив спиело...и го купиле 10000 а за само 4000ден со душек ми го даде за џабее еве и слика ...позз гушкии [/QUOTE] Со здравје и среќа да го користите креветчето и слатки сончиња да сонува бебчето и ние исто имаме само бело и си ги користиме само фиоките синко ич несакаше да спие со нас спие заедно ваљда другото ќе сака да го користи хахахха
Едно големо браво за ова што го пиша темава е да си разменуваме позитивни мисли,искуства и мислења и јас сум голема паничарка кога читам дека на некоја и се случило нешто одма мислам дека и на мене кеми се случи.А ти @<3 pleza4e <3 си многу храбра особа и си ми пример ете нете познавам ама имам такво мислење,и продолжи да бидеш силна и храбра бидејки си пред мене сакам совети за бебушко
Јас пак да си кажам мое искуство со маженцево со го носам, кога беше помало исто како вашите чупенца се срамеше од татичко, но сега што ќе го погали татичко веднаш му возвраќа. Вереникот ми вели изгледа ми прави со рачето она "да пукне"
@blessed2 da taa doktorka e(ordinacija Higia) ,jas odev kaj nea prethodno ama deka mi trebase da si najdam maticen ginekolog i se prefrliv kaj druga za brisevi,pap....inaku jas mnogu sum zadovolna od dr.posebno od nejziniot pristap sprema pacientite,ama sakav da znam vo vrska so vodenje na bremenost. @mdenkov mislam deka ona e kerka na S.Organdziski . Fala vi na odgovorite
zdravo mesinja kako ste mi zesko epten a jas rastrcana imam slednata nedela I rodenen ponarednata krstevka zesko ne zesko moram da odam da pazaram kupuvanje pokloni I taka sega uzivkam na ladno,@monik55 I jas sum ista panicarka nevidena a slusnam losa vest se plasam istoto da ne mi se sluci sega vo glava mi se vrti poragajot iako imam uste tri I pol meseci , samo Gospod I majka Bogorodica da ne cuva site, I mm a stavi raka prestane da mrde toj ceka ceka ama nisto a ja trgni ete ti ja ke mrdne mu velam se srami a ima I periodi koga mm stave raka pa togas se razmrda tatina maza
ne ne, ona e kerkata na vanco organdziski,toj e tuka vo stip imaat ordinacija zaedno so sin mu rabotat stojan orzandziski
@milamila988 како сама да се читам за паниката, и во другата тема за пораѓај ќе ти пишев, сега ми се крева пулсот ко ќе помислам, а не на пораѓај. Се мислам за епидурална, не од што ми страв од болката туку помалку ќе паничам ако сум без болки.
Јас решив да одам без епидурал мечка страв-мене не страв Ќе ве повикам тука на темава на една групна медитација за опуштање пред да влезам во породилна сала
Да, девојче. Цело време клоца, се превртува, оди од едниот крај на стомакот до другиот и кога мм ќе ја стави раката ништо...абе ништо секундарно. Знаат и тие по нешто, прчли наши
Така бе мешињаа... Такви ве сакам, позитивни насмеани.. - Како шо бев нервозна и навредена во овој момент откако почнав да читам ме развеселивте. На некој начин се разнежнив, си читкам и си се смешкам. Ајде пишувајте само позитивно а за докториве и јас се изнервирав преѓе, остајте ги нека не им жежат ушите.
Забрането е објавување на лични пораки, со причина лични се наречени. Ве замолувам да не продолжувате со навреди и провоцирања, не би сакала во една ваква тема да доделувам банови. Патем, има теми за споделување искуства и мислења за доктори, нема потреба оваа тема да се оптоварува и со тоа. Доколку сакате да прашате или изразите мислење направете го тоа во соодветната тема. Нормално, културно и без навреди и расправии.