Пред 4 дена требаше да добијам, вчера и денес правев тест, негативни. Дали тестот може ако е многу рана фаза на бременост да не кажува точно? Фала.
На една недела доцнење правев sure check испадна негативен. Еве ме 36та недела од негативниот тест зависи кога била овулација и имплантација, ако било покасно може да не покаже, не се до толку сензитивни тестовите. Провери си bHcg за најсигурно.
Па според називот веројатно пушач мајка. На ехо во 8 ми месец др ми вика зошто ме излажа не пушиш кога постелката ти е пушачка јас шокирана после му кажав дека мм пуши и во дневна и кај што спиеме т.е тогаш една соба беше бидејќи спалната ни беше во изградба. И ми рече епа од тоа ти и преку ден и ноќеска си била изложена на тој воздух. Исто после на пораѓај др на акушерката и ја покажа како еве вака изгледа пушачка постелка. Не се ни заинтерсирав тогаш шо како оти бебето беше на кислород и некако фокусот таму ми беше. Сега гуглам не можам ништо да најдам.
Јас прочистувач купив одма од зимово знам какво е во скопје.. А не да ми пуши внатре. Видиш како влијае пасивен пушач тоа се вика те труе тебе.. Не е важно сега дали бремена или не и ти бели дробови како него. Нервоза ми ствара кога читам извини. Не сум човек да судам на некого ако сака нека се отруе од цигари немам ништп против ама надвор од дома ни деца ни домашни што не пушат не сум да страдаат. Немам пушачи дома ама директорот ми беше пушач невиден на 5 мин цигара, почина од срцев удар на 52год пред две год. Му реков еднаш ако сакаш и по 10 кутии директоре ама надвор од канцеларија. И разбран беше еднаш кажување и толку.
Јас со син ми кога се породив постелката не сакаше да испаѓа, залепена буквално. Едвај со провокација дури ми ставија да испадне. И кога ја извадија ја гледаше докторот како испукана, нз како да опишам како искината беше. И ме праша др дали сум пушела? а јас во живот цигара немам запалено, а и ретко седев во текот на бременоста во просторија кај што се пуши. Исто ме праша дали сум примала утрогестан му кажав да и плус инекција во 13 недела оти прокрварив. Ми рече од тоа не испаѓала се зацврстила се ујачала демек.
Во право си ама тогаш јас не ни претпоставив дека до толку штета праи ,татко ми дома пушеше.. Еве сега откако е родена малата дома не е запалено цигара. Па дури имам две братучедки на мм шо зимно време не идат затоа шо не се пушело внатре Ама не се замарам нешто многу да ти кажам А мм го замарав и да ги остај проба беше на боледување ко ќе врати на работа почна пак .... И мене ми остана па ме чистеа со анестезија и епизитомија
Јас имав среќа ја извадија ама ме скапаа од стискање тоа ми беше по болно од цел пораѓај вкупно. постелката ме измачи многу.
Па и на гинеколог толку рано може да не се види ништо, најсигурно во моментот ти е да провериш преку крв.
Јас во 32 недела ќе бидам на преглед и др ми рече за тогаш за брисевите не е нешто проблем дека порано?
Koga zakazuvaat dr carski obicno zakazuvaat vo 38, ili kako? Gledaat prema gestaciski ili prema merkite? Deka neli site bebcinja ne se tocno spored gestaciska, nekoj se ponapred nekoi ponazad. I od koga e bezbedno da se poragja? 36 moze? Deka jas od site slucai sto gi poznavam se tocno vo 38 polna gestaciska. Dali taka se pogodilo ili ne neznam Na doktorot koga mu rekov cim e edna nedela ponapred da zakazeme za 37 I mi rece moze ama ne sakam da rizikuvam, dan napravime belja. Neznam sto sakase da kaze