Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.919
    Допаѓања:
    89.684
    И јас тогаш ги правев, некаде крај на 32ра недела не е проблем баш прашав.

На Butterfly009 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    710
    Па обично се прават во полна 38 недела, тогаш е најсигурно, порано не сум слушнала да прават освен нели недај Боже нешто да има проблем.

На TeodoraMJ и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  3. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.375
    Ако немаш проблем некој за да ја завршиш порано бременоста, не се брзај. Може тоа да е покрупно бебе ама може органите на пример да не му се доразвиени, зошто би брзала ако немаш мака , на пример висок притисок или нешто што би направило поголема штета. А и мерките не се секогаш веродостојни од ехо. Има бебиња ги мерат 4кг се раѓаат 2ипол кила, и обратно, ги мерат едвај 3кг се раѓаат над 4кг и сл.

На ShtruMfeticka, Autumn Love, Ladyme и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    3.693
    Допаѓања:
    16.245
    Девојки малку сум испаничена. Од почетокот на бременоста, всушност и прв симптом што ми беше тврди, зголемени и осетливи гради. Осма недела сум, но забележав деновиве градите ми се вратија во нормала. Бев нешто настината изминатава недела, кашлица, затнат нос, немав температура, сум исплашена нешто да не се случува со плодот.

5. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    607
    Еве јас сум 5ти месец денеска и до сега на почетокот мн осетливи болни после скроз нормални дури и како поднамалени... Па пак после мислев ќе испукаат напнати болни.. Сега сум пак во фаза онака нормално и да ја пртиснам брадавицата не боли онака нормално. Така да има промени како што има варијации на хормони не се плаши.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    129
    Девојки здраво, многу често во текот на ноќта се будам и гледам дека сум лежела на грб. Знам дека на грб не било добро, но точно зошто, незнам. Па затоа ме интересира навистина колку е штетно спиењето на грб и дали има последици?

7. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.919
    Допаѓања:
    89.684
    Зависи која недела си, јас прво тромесечие спиев на грб може и почеток на второ тромесечие ама како расте стомакот се потешко е. Нема доволен проток за бебето и тешко е за дишење затоа што притиска. Барем јас така осеќав.
    Зависи на која страна и како ти е поставено, моето е од десна страна со глава надоле грб покрај папок и цело време најчесто спијам на десна страна, со оваа и со матичниот разговарав. Веќе сум 38ма недела и деновиве се бидам подзавртена на грб ама не скроз целосно плус цела сум со перници измеѓу (facepalm) спијам на десна страна и најчесто на два часа станувам за размрдување :D

На Batterfly93 и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    848
    I jas se naogjav na grb I maz mi me budgie da se svrtam :)
    Izgleda mu zdosadiv:D:D I mi kupi pernica za trudnici.
    Zavisi koja nedela si kako sto ti kazaa prethodno. Vnimavaj koga ce stanes posedi malce na grb zas mozno e da imas vrtoglavici. Se pritiskaat nervite i pritisokot se namaluva. Za bebeto vikaat deka smeta radi sto nemalo dovolno protok na krv

На Batterfly93 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    1.074
    38ма недела претежно закажуваат, без разлика што е една недела понапред бебче, нека си поседи до 38ма. Јас бев со закажан царски рез во 36+1 но имав други индикации за тоа а и една недела предходно примив и инекции за зреење на белите дробови за да нема проблем бебче кога ќе се роди.

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    1.578
    Допаѓања:
    7.051
    Нормално е. Нема да имаш цела бременост болки во гради. Ќе болат, ќе поминува и така. Секоја недела нешдруго ќе биде.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    8.323
    Гледај да не заспиваш на грб, а ако се свртиш ноќта нема ништо страшно. Нема цврсти истражувања кои потврдуваат дека спиењето на грб носи до последици по бебето. Сите истражувања според кои спиење на грб=го гушиш бебето се направени на жени кои веќе родиле мртов плод или имале некоја друга компликација па ова го навеле како една од работите кои ја правеле. Не биле следени во научна установа за да може да се тврди дека ѕоа имало ефект. Еве апдејтирано истражување https://www.nichd.nih.gov/newsroom/...egnant women,disorder that affects the mother.

На Batterfly93, Bubicaljubica и TeodoraMJ им се допаѓа ова.
  12. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    1.074
    @baguf4e како си? :D:sun:
    Има ли нешто ново?

На Viktorijaaa5, baguf4e и Bettina23 им се допаѓа ова.
  13. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    282
    Mila 20kg sum zdebelena xaxaxaxa,i kako da ti kazam ic ne mi e gajle. Neka bide se kako sto treba pa ke posle ke mu ja mislime za kg. Eve site vikaat nemaj gajle bebe uste prvata nedela ke te stopi,sto od cicanje sto od ne spienje. Neka se zivi i zdravi samo.

На JasBee11 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  14. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    282
    Za brufenot eve jas ke spomnam, koga gi pravev invitrata mi go dadoa kako terapija so diazepam na dva dena da go pijam. Zboram vo new born ova. Eve ovde clenki velat deka povekjeto doktori preporacuvaat paracetamol nego brufen. Paracetamolot e mnooogu steten ako go pies redovno na sekoja bolka. A za cigarite pusac sum i seuste pusam znam deka e stetno no nemozev da gi ostavam. Za sudenje site znaeme da sudime,ama nikoj od nas ne e prav. Taka da sovetite se dobrodojdeni i koj kako misli taka si tera. Antibiotik cela bremenost pijam od bakterija vo mokraca,i sega me fati gripot pa morav pak.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  15. baguf4e

baguf4e Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2010
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    8.613
    Денес термин, 40та полна недела.
    Сабајле на цтг контракции максимум до 18ка одеа, равна линија. Беба да ја оставам ќе дреме до 50та недела изгледа.:rofl:
    Да истераме вечер бадникова вечера со маженце па најверојатно ќе идеме со индукција утре/задутре.

На Izzy_0504, Feniksgirl, LiquidLuna и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Veronika@28

Veronika@28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2024
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    20
    Здраво женски, јас сум 9ти месец бремена и почна само од десната града да ми излегуваколострум. Совет?

17. Bubicaljubica

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    282
    Nisto strasno stavi si nesto da ne si gi pravis alistata,zosto ne se pere,ima edni kako gazicki,neznam kako da gi kazam. Ne se stimuliraj samo,mene mi tece od 8mi nekade,ne sekoj den no povremeno.

18. snowqueen

snowqueen Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    663
    Допаѓања:
    822
    Jas vo dvete bremenosti do 9ti mesec skoro samo na grb spiev taka mi bese najubavo

На Batterfly93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    740
    Допаѓања:
    494
    Матичната ми препиша био Гаја таблети додека сум бремена да ги пијам за од како ќе се роди бебето да нема толку грчеви, пиела до сега некоја вака

20. Kala22

Kala22 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2014
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    1.074
    Хаха да не ве изненади до вечер :D
    Ајде како и да биде само со лесно да е :sun::l:

На baguf4e му/ѝ се допаѓа ова.