Da mila, jas i ti sme isti termin 14.02 No prezrela mi e postelkata nesaka da teram poveke od 38nedeli. Cela lakuni dali ke izdrzi i do 38ma. Sekoja nedela odam na kontrola. Sega vo cetvrtok mi e prvo ctg. Vaka sum ok nemam nikakvi bolki ili nesto cudno da se desava. Prvo mi rece ke napravis ctg pa na pregled (cair kaj spiisic)
Не сум те прочитала, извини. Ако, не се секирај, 37-38ма баш е супер недела за пораѓај и баш ми е мило што за многу брзо ќе си го гушниш бебушот.
Девојки, потребно ми е инфо како е редот околу боледување До сега немам никогаш користено. Пошто сум со ИВФ и си имам годинки дали ако земам боледување и ако истото комисики ми се одобри за понатаму , дали можам да го преќинам да си го искористам одморот па после пак да го продолжам ? Како е постапката ич не ми е позната и колку од плата ми се крати ? Некако ми е во глава 30%, и дали кога ќе се дава К15 независно од тоа дали сум на боледивање ќе ми следи?
Zdravo majki, 34+1 nedela sum, od vcera osekam bolka pri stoenje ili stanuvanje kaj kruznite ligamenti nisko kaj matkata. Dali ima potreba od grizi, nemam nikakvi drugi tegobi. Citav deka se istrgnuvaat kruznite ligamenti vo vtoroto i tretoto tromesecje pa toa mozelo da pricine bolka...
Dozvoleno e paracetamol, od antibiotik cefalosporini no sekako i konsultacija so ginekolog... Ne na svoja raka.
I jas sum 34ta nedela, od pred 2 dena osekam pritisok dole koga stojam na noga ili koga stanuvam od krevet. Ne znam dali ima potreba od grizi...
Честитки мајка, жива и здрава да ви е бебка голема да расте и да ве радува. Преубав ден за уште поголема радост
Здраво женски. Втор ден особено навечер ми се јавува чувстсво како штотуку да сум повратила. Изгорен хранопровод и ко на повратено во уста. Вчера дури од спиење ме разбуди, ептен паника ме фати. Цел ден некако ми беше гадно, но сега повторно истото чувство. Како штотуку да сум повратила и ти е надразнето грлото и ти мириса лошо. Не се киселини или се некои чудни пошо во првата бременост сигурно не ми беа вакви, а и на почетокот од вторава имав од тие нормалните да ги наречам. Инаку сум 17+6 недела. Ептен грозно чувство, не знам ни што да се напијам да си олеснам. Лежам на поткрената перница и не се прејадував овие денови, напротив и помалку од обично што би јадела.
Среќни празници Вчера сонував како ми паѓа заб.. знам дека "значењето на сонот" е лошо и иако не сум многу суеверна, многу ми е на мисла сега. Читав дека трудници често имаат лоши сонови. Пред спиење со сопругот зборувавме за стоматолози и малку тоа ми е "утеха" дека од таму потекнува и сонот, ама ве молам утешете ме дека и вие сте имале кошмари и ништо лошо не се случило.