Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    22.718
    Исто и мене, екстра болни ми беа градите и одма знаев и двата пати дека сум бремена.
    Друг симптом немав, освен што не ми идеше циклус нели :)

На АнаМаријаД му/ѝ се допаѓа ова.
  2. АнаМаријаД

АнаМаријаД Популарен член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    1.584
    Допаѓања:
    4.290
    Даа исто скроз и мене,еве и сеа 10 недела сум ништо друго немам освен тоа. :inlove:

3. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    90
    Како се справувавте со мигрената во бременост? Од Нова година навака не ме пушта глава никако. И само шета болката те од лева, те од десна страна....Парацетамол пијам ам не помага...

4. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    982
    Допаѓања:
    1.377
    Навечер во спиење си дишам нормално преку нос, е сеа последиве околу 2 месеци значи кога ќе станам сабајле најнормално се, и кога ќе земам прв пат воздух преку уста као осеќам низ трахеата као да неможам убаво да земам воздух као да не проаѓа, као хрчење , и сеа тоа е само кога ќе земам прв пат воздух низ уста ќе се накашлам втор пат ќе се накашлам и толку. Дење никаков проблем со дишење, ноќе исто никаков. Само на будење кога ќе земам воздух низ уста.
    Имала ли од вас некоја ваков проблем да го речам?

5. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    189
    Допаѓања:
    279
    Јас имам мигрена и овој пат ме фати негде накај 20н, матичниот ми даде Бруфен по потреба тогаш, и пиев неколку пати ама тешко многу пројдов. Седев во темница колку што можев додека малиот ми беше во градинка и пиев многу вода..терапијата што ја имам несмеам да ја пијам во бременост. Молам Бога само пак да не ме фати

6. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    6.985
    Недела-две пред дата за добивање почнав да станувам навечер за мочање по неколку пати, и мноооогу ми се спиеше, 9 саат хрчев на фотеља, а немав сменето темпо на живот нешто.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    345
    Девојки да ве прашам на моменти еве веќе една недела може има не е секој ден туку ми се има десно два- три пати да осетам стврднување на стомакот посебно во делот под градите. 23+3 сум. Дали е можно толку рано да почнат Braxton Hicks трае многу кратко нецела минута

8. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.296
    Допаѓања:
    17.823
    Да можно е. мене уште во 5 месец ми почнаа лажните сега веќе влегувам во 8 уште малку и се поизразени се и не се болни ама непријатни се |(

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  9. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    597
    Допаѓања:
    508
    Heartburn се уствари киселини. Ова е поинакво. Имам и киселини фала богу сега доста поретко. Ама ива е скроз друго, чувството е како самошто да си повратил и ти мириса на повратено во уста и грлото е такво надразнето.
    Еве денес немам можда нешто сосема рандом се случи.

10. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    345
    Да, воопшто не е болно само непријатно чувство и многу кратко трае. Ми беше мисла дали може толку рано да биде тоа, ама не гледам што друго иначе би било

11. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    11.641
    Пробај да ги потопиш стапалата во жешка вода колку што можеш да издржиш, со морска сол, а главата кај очите стегни ја убаво со ладна крпа. Не ми беше верно, ама тоа најмногу ми помогна.

На Izzy_0504 и nate_93 им се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.414
    Допаѓања:
    7.559
    Имав исти, пробај со мастики. Heartburn не се киселини. Баш е истото што го опишуваш. Мене ми помогнаа доста мастики, се надевам брзо ќе ти помине и тебе.

На Izzy_0504 и cocopuff им се допаѓа ова.
  13. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    230
    Здраво девојки,среќна нова и среќни празници.
    Јас од минатата контрола се водам со кратење на грлото на матката и сум во целосна паника.Матичната ми рече повеќе одмарање,утрогестан едно од сабајле и едно навечер и магнезиум исто како вагинетките.Инаку сум веќе 26та недела и многу сум исплашена,не сум тип кој може да лежи цело време,не работам ни по дома ама се раздвижувам и седнувам,некој да ме посоветува нешто дали има начин за брзо враќање во нормала на грлото на матката и дали во суштина имам причина за загриженост огромна?

14. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    12
    Јас од 27 недела со скратено грло 2цм и мирување и иста терапија како тебе. Во 33 недела 14 мм мо беше грлото.Исто станував се раздвижував, одбегнувај скали само. Се породив во 38+5.

На emal21 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. emal21

emal21 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2023
    Пораки:
    221
    Допаѓања:
    230
    Вака кога ве читам ми е полесно,работам долго време и сега не ме држи место да лежам само,а многу сум исплашена..

16. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    129
    Девојки, бремена сум 27 недела, беба на сите контроли си одговара на неделите, но минатата недела правев испитувања за гестациски дијабет и резултатите ми покажаа покачен шеќер. Затоа ве молам споделете искуство како се решивте со дијабетот, кои се симптомите и дали има последици. Да напоменам немам никакви симптоми, освен што во последниве месеци имам преголема желба за благо.

17. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    379
    Ако е баш вистинска мигрена што те онеспособува, збори со невролог. Мене ми одобрија од специфичните лекови за мигрена. Ако се само силни досадни главоболки и не проаѓаат со парацетамол, пробај со кафе и лимон, кока кола, топли или ладни облоги… тоа е од природните помагала. Која недела си?

18. Nina007

Nina007 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    10
    Здраво женски
    Да ми кажете ислуство од кај др. Александра Еклер во Прилеп?

19. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.413
    Допаѓања:
    22.718
    22 недела сум, од пред 2-3 дена осеќам притисок долу кај јајниците и повремено тапа болка.
    Бебето мрда насекаде, некогаш клоца долу ниско, некогаш околу папок.

Во петокот Димчев ми рече нормално е да имам притисок, дека и седечка ми е работата, да се раздвижувам почесто.

Ама непријатно е чувството. Дали и вас ви е така во овие недели?

20. Ane0208

Ane0208 Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2023
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали некоја има искуство со доење и бременост.
    Дали би требало одма да престанеме со доење 15 месеци е малата, а 5 недела сум бремена, додека да отидеме на преглед некоја да сподели искуство.☺️