Два дена ми доцнеше и двата дена многу ми се спиеше. Буквално ко од кома да се будам се осеќав кога станував. И баш поради тоа направив тест. Ми беше чудно што спијам толку многу и толку длабоко некако. Тоа ми беше првиот симптом и ми траеше цел прв триместар .
Здраво на сите. Што помага за намалено железо? Денес правев крвна слика 4.4 ми даде. Сеуште немам одговор од гинекологот а на мисла ми е многу зошто имам тахикардии претпоставувам од тоа е . Дали кесичките на Алкалоид се ефикасни? Инаку сум 8ма недела. Ви благодарам на сите <3
И мене ми беше ова првиот симптом дури во одприлика првата недела од доцнење. И во првата и сега во втората бременост. Едвај издржу Да да, Пре мама уште од сам почеток
Јас сум вегетаријанец и очекував ниско железо со оглед на тоа дека не јадам месо и правев проверка на крва слика железото ми беше 21 Хемоглобинот 117. Матичниот баш ми спомна дека најверојатно е од пренаталните витамини. Пијам фемибион.Тогаш бев некаде 13-14 недела кога правев проверка на крвна слика. Покрај витамините, гледав секој ден да пијам цеден лимон и да јадам јајца( како извор на протеини)
Здраво. Мене докторката ми е матична неколку години. Имам полицистични јајници и досега таа најмногу има обрнато внимание на тоа и ми помогна и за забременување. Сега ми ја води и вторава бременост. Јас сум презадоволна. Целосно е посветена, детална, те води низ цела бременост, достапна во секое време, пријатна, комуникативна. Единствено нешто што ми смета е тоа што понекогаш многу се чека па се случува прегледот трае до покасно.
јас денес 29 полна, утре веќе со 3-ка напред 30 ја почнувам Денес бевме на шетање до Крушево пат околу 3 саати натаму пак исто за назад 3. Кога стасав дома одма во вц ми се одело и испаѓам од вц , леле наеднаш болка доле ниско кај срамната коска или како и да се вика. И доле ниско под јајници да речам да неможам да одам од болка се исплашив. Траеше кратко среќа. најверојатно што сум била седната цело време и не сум била долго отидена во тоалет.
Jas bev so skrateno grlo,se se sredi so utrogestanot i so miruvanje. Barem 3 nedeli gledaj dodeka se kaci bebto pogore,istite nedeli mene mi se sluci. Eve me sega skoro 35ta nedela super si e se. Ne se plasi verivaj na doktorot sto te sledi. Kako ti merese cerviks?
Мене од се ми се гади оваа бременост, ништо не ми се става во уста, може и затоа сум вака. Ќе го чекам да ми каже кои да ги земам, мора нешто плус, многу ниско е ова. Бев здив останувам после 10 чекори, не ја бива вака
И мене ми се гади, што и да јадам или пијам ми има вкус на метал. Ама па железото ми е 13ка. 11 недела + 4 дена сум трудна.
Што мислите, дали има врска колку јадам јас за растот на бебето? Некако слабо јадам, ќе каснам некој залак, ме притиска на желудник, де ми се гади, де имам киселини...за разлика од првата бременост ма ни пола не јадам. Само 3 кг имам качено од кога останав бремена, а веќе 37ма недела сум. Беба ја мерат малецка, околу 2 и пол кила моментално. Додуша и јас и мм не дека сме нешто wow огромни, ама што знам си поврзав некако да не има врска моето не јадење. Протоци на папочна врвца се одлични цела бременост, никаков проблем немам.
Најдобрата докторка мене ми е матична и јас сум со пцос и успеа со терапија од месец дена да останам бремена
Јас мислам дека нема врска колку јадеш. бебето си зима што му треба од тебе залихи. и генетски е колкаво ќе биде бебето. Можеби е лошо за тебе крвна слика и сл дека тоа црпи од тебе а ти малку внесуваш .
Сидерал форте,малку се поскапи ама одма ќе ти го кренат железото. Јас пред нив ги пиев кесичките(ферозомал мислам се викаа) за џабе. Не ми мрдна железото
Првата - имав имплантациско крварење неколку дена пред очекувана менструација и многу ме болеа градите, едвај одев по скали. Втората - направив тест ептен рано од х причина, не бев ни 4 недела, уште немав симптоми, ме болеа градите ама не како во првата. Во двете - се карав повеќе од вообичаено .