Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Angel.Heart

Angel.Heart Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2012
    Пораки:
    593
    Допаѓања:
    2.053
    Еве ме и мене да се пожалам. Утре ке испитувам крвна слика + шеќер и докторката ми кажа цел ден благо да не јадам(пред да отидам кај неа изедов едно белисимо) и последно јадење да ми биде во 18 часот, а сега па ко за инат се ми се јаде :(, а како што не заспивам пред 4 часот, ќе се шекнам мислам.
    Плус деновиве си ги приметив и првите 3 стрии под стомак, гледам уште една се сили сака да излезе :D ме чешат и ме печат. Претходно се мачкав со улјето на еуцерин, го потрошив па се мислам дали пак исто да купам или некое друго, вие што ми предлагате. Инаку сум 31+5 и до сега сум +6кг ама ете пак ми излегоа стриички, а толку се надевав дека нема

На mama89, <3 pleza4e <3 и Eli23 им се допаѓа ова.
  2. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Јас сум прикрај со реновирањето uште гeнералка после мајсторите, да го склопиме креветчето ист модел како на @mama89 ;)со здравје да ни спијат, да ги исперам алиштенцата и синко можи да иди :D уште абер нема од количката свеки шо ја обеќа со транспортер и со торбица оди а како шо се чапнавме преѓе кој знај и дали ќе ја добијам ќе си го носам синко в раце до дома ...ама да не кукам овде има тема и за тоа ама ме изнервира до липање.На толку работа и прашини клекнувања станувања нервози и сл. цел месец дури страв ме факаше за синко да не му се случи особено во деновите кога беше мирен ама не се „побуни“ воопшто :l:
    Инаку хемостатскиот наод ми пишува уреден а кај д димерите пишува + во прилог на активна секундарна фибринолиза а не пишува колку се со број.Ќе одев денес на одмор бил докторот до пон треба да чекам да кажи дали се добри и да ја види пак циркулацијата од папочната до бебето оти била средна не била ни подобрена ни влошена од пред 2 недели и сега ми е страб да не се влоши :worried: се трудам да не мислам негативноама некогаш е посилно.;(
    @<3 pleza4e <3 мило ми е што сте добри со бебушот иако не сум во тек небитно битно да читам убави вести натаму :hug:;) и честитко за новите бебуши шо се родија деновите не бев во можност да пишам :hug::hug::hug::*:*:*
    Се извинувам за долгиот пост а се обидов да бидам пократка а новитети еден куп можам до сабајле да пишувам

На mama89, ♡BuBaLe♡, Mariangel и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Милички ништо мене ми закажа коруновски за 24 :( а таман си се израдував дека на 17 ќе го видам синко(2) се надевам брзо ќе пројде уште недела ипол :(

Вие како сте ми :)
    @<3 pleza4e <3 баш ми е мило срцка што сте добро и двајцата па со лесно на пораѓај мила уште малку остана дај боже да имаш лесен и брз пораѓај како мојот (1) без некакви инекции ни провокации ни ништо и со подносливи болки :* :*

се ќе издржиме ние мајките само за нашите најмили болките во тие моменти ни се чинат како цела вечност а уствари утре дента ќе ни се чудиме колку само малку болки сме имале за разлика на малото човече што искочило од нас :):D

На mdenkov, ♡BuBaLe♡, m.i.g и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Едно Чупе

Едно Чупе Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2015
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    1.068
    Гледај да издржиш да не јадиш особено благо јас така се зафркнав на роденден бев и јадев торта и за малку скриен шеќер ке ме пуштеа да испитувам ама кога виде сестрата дека 5.7 ми е рече ај вака 2 дена не јади никакво благо и мери пак и излезе 4.2 :rofl::rofl::rofl: сега се смеам ама тие 2 дена хорори + и дека отоци огромни на нозете аха тоа е шеќер имам.А отоците откако заврна ги снема пак маки мачам за старите чевли даги иблечам и ме наболва кај шо беа потечени ама се трпи. А стрии како црвени точки кај шо завршуваат старите стрии ми се јавија.

На Angel.Heart му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
  6. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  7. maweja

maweja Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2014
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    325
    И ете не' нас дома, конечно сите три ги заспав.. денеска си дојдовме од болница и не можам да ги изнагледам како сите три спијат. :inlove: Ќе се обидам и јас да заспијам а колку ќе спијам не се знае..

Ајде гушки до сите. :hug:

На eatpraylove90, slobodka, kukla21 и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    So zdravje da si go gnjavish novorodencheto zaedno so drugite dveee.. ti zaviduvam :P Se shalam, neka ti se zhivi i zdravi siteee :hug: :hug:

На maweja, mdenkov и juli rak им се допаѓа ова.
  9. milamila988

milamila988 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2014
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    244
    ima li nekoj buden, dodeka se pofaliv deka mn spijam ete budna sum veke saat vreme se razbudiv za wc pa se razmdra bebka I ustr r aktivma pa si gledame tv

10. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.868
    Допаѓања:
    141.986
    E da ,sum gi pomesala :)

11. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Mili moi dobro utro kako Ste mi, jas eve odmaram so kisleini I macnini vo pomedelnikot bevme kaj organciski na vtor skrining go vidovme bebco dobar e 350 grama e @Pcelka94 nie bevme zaedno jas na polna 20 nedela go pravev skriningot, isto dr mi go merese creviksot bidejki postelkata ne bila ramnomerno rasporedena mora da vnimavame da ne dojde do odlepuvanje ve guskam site milo mi e sto Ste dobri I pozitivni hugg

На mdenkov, <3 pleza4e <3 и m.i.g им се допаѓа ова.
  12. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мене ми кажа дури на 24 да идам зашто како демек поубаво било тогаш и дека поголемо ќе било и таман 23 недела ќе сум :( само многу ми фали сакам да го видам бебуш од даамнаго немам видено на ехо :) изгледа и ова како првото ќе си го направам мамино галенце :) :)

На <3 pleza4e <3 и juli rak им се допаѓа ова.
  13. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @juli rak te gledase prvin abdominalno za skriningot,pa posle toa i vaginalno za cerviksot???jas treba da odam za 3 nedeli kaj nego za vtor skrining

На juli rak му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @Pcelka94 mila jas ke odam vo polna 22 nedela i nekoj den-taka sakam jas,bev kaj maticniot prethodnata nedela na kontrola i taka si gi rasporeduvam kontrolite na 3-4 nedeli da mi se otprilika

15. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Jas mislam deka cerviksot se meri najubavo so vaginalno eho. Mene mi go izmerija uste vo 11 nedela i nazalost bese skraten od normalnite4-5 sm , na 3 sm, pa mi rece da vnimavam i poveke da odmaram.

16. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    mene do 12 nedela mi ima mereno i mi bese vo red,jas uste koristam utrogestan vaginalni sekoja vecer stavam po 1,nekako strav mi e da gi prekinam-dodeka ne mi izmeri sega vo 22 nedela

17. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    I jas stavam utrogestan vaginaleti sekoja vecer po edna od 200. Daj boze da ti bide se vo red i sega.
    Sakav da prasam dali imate bezboen vodlest iscedok?

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Да, тоа е од вагиналетите, остатокот од нив.

19. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Srckiii dobar den.. Jas ne znam shto poprvo da pisham. Epa vaka: prvichno pochna grloto po malku da me boli a eve vekje denes odvaj goltaam i samo ednata strana e, na istata strana nepce okolu 7ka zab mi oteche ii sekoj den se povekje mi otekuva eve vekke 3 dena, i kako shlag na tortata dali oti vo spienje mi se isushila ustata se razbudiv so raschepena usta od istata strana kako i drugite maki i krv imav sega od ustata, se miev i ne znam shto da pravaaaam (facepalm) :worried: :sweat:
    Izvinete za prilichno negativniot post ama mnogu mi treba pomosh za ova deka ne smeam ni antibiotici za grloto, ni anestezija za zab.. kje bide veseloo :(

Последна измена: 12 август 2015
  20. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Ama iscedokot od vaginaletite e bel, ova kaj mene e bezbojno, mislis deka i toa e od vaginaletite?