Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    608
    Да мојата е и поголемка со мерки и грамажа од 17та недела и затоа вчера докторката рече без грижи, ќе следиме бебе и хемостаза на 3недели, на 31ви имам скрининг и на гак а по една недела и во систина
    аптт проверуваше?

2. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    619
    Да, 23 искочи. Ова пред 3 недели кога правев хемостаза.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    6.985
    Јас од практични причини одам во Ремедика, кај др. Паланова бев, таму следам и бременост, и дијабетес па и ова, ама можеш кај било кој доктор да отидеш, има многу интернисти кардиолози.
    Јас случајно спомнав на гинекологот, дека имам тахикардии и пулсот ми е висок над 110, 120 и ме упати да се прегледам за да не ризикуваме.

Со притисокот немам проблем никаков.

На Вивиен5 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.788
    Допаѓања:
    175.894
    Што да ти кажам. Не сум изненадена, те чекав. :wasntme: :sun:Ама се израдував. :party:
    Пуштам бејби даст, за уште еден бесен и убав беблак што поскоро. (fingers)

На Autumn Love, Трагедијаупмм и LiquidLuna им се допаѓа ова.
  5. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.164
    Допаѓања:
    2.472
    Тромбоцитите во граници ли ти се? Внимавај и на нив, знаат да паднат посебно во трет триместар.

6. princessgirl47

princessgirl47 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
    Девојки да ве прашам денес ми е точно 4та недела од почеток на последна менструација. Правев бета ми излезе 87. На 23 декември имав водечки фоликул 20мм но не знам кога точно се случила овулацијата. Дали е добро или е ниско?

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    345
    Во која недела правевте фетална ехокардиографија? Јас сум 23+4 ми рекоа дека се е во ред со срцето, ама дека е убаво да си направам плус преглед само за тоа. Ми даде др и број од Драшко, во Прилеп прегледувал дома дали има некоја што била кај него во пп на преглед да ми пише лп

8. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.535

Јас правев. Еден мислам во 20та недела и следен во 28ма недела.

На Bejb15 и LeNora им се допаѓа ова.
  9. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    982
    Допаѓања:
    850
    Vo 21 nedela

На LeNora му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    10.436
    Еве ме маче, одмарав од форумов и се спремав за прв роденден на ќере, помина и тоа :inlove:

Јас со неа ги имав ама баш сите можни симптоми, и сеа не дека верувам да има нешто ама ај ќе видиме :D

П.С да ме дружиш заедно да кукаме :D

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    1.764
    Допаѓања:
    10.436
    Колку рано направи тест? Јас следна недела треба да добијам..ја дојам малава, за гради не би приметила да ме болат и да е од бременост..чудно ми е да имам симптоми недела пред добивање, затоа викам да прочитам други искуства..

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.189
    Допаѓања:
    8.332
    Може да расте по 2мм дневно во тој период фоликулот, а може да прсне на 22, 24мм индивидуално е. Да речеме дека си околу 12/14дена после овулација, добра е бетата повтори ја во сабота пак треба да е речиси или дупло. Вредностите на бетата се индивидуални исто така, не се кај секоја исти нема правило, другарка со ист термин имаше 1500 а јас 600, и двете со по еден плод.

На princessgirl47 и Izzy_0504 им се допаѓа ова.
  13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    5.296
    3+4 мислам дека ми излезе ко кога пресметав по апликација. Ако имаш редовни циклуси и пократки од 29 дена направи деновиве, јас со двете ги правев порано тестовите баш од таа причина, имав поинакви/поинтензивни симптоми него иначе пред циклус.
    Стискам палци (fingers).

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    620
    Е па драги другарки, да се пријавам еве, 37+1 отворено грло 3цм. Коса ми се крена кога ми кажа др. Сега ми е страв да се напнам во вц да одам, ќе ми пукне стомаков :D

На Baby Girl123, autumn_s, Naatashka123 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. LiquidLuna

LiquidLuna Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    4.937
    Допаѓања:
    20.422
    Другарке, јас 4цм бев од 37ма до 39та, па на крај ако не се родеше, ќе ја вадев како знаев :D

На emche05 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. emche05

emche05 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2019
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    620
    Хахах прејако. И јас и со првото бев исто вака, со провокации ја извадивме во 39та. Сега тоа ми е во мисла само, си правам бајрам со умот :rofl:

На LiquidLuna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zone89

zone89 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2010
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    197
    Малку се кисели ама не се гадни можеш и со малце водичка да ги испиеш. За еден месец од 6ка на 20 железо дојдов па испитав и државно и приватно да не е некоја грешка ама ист резултат. Плус и Премама пијам од почеток на бременоста.
    Лакуни сега ми најдоа на крај на бременоста ама не треба Клексан не ми кажаа ни мирување за Клексан ги гледаат протоците ако се во ред не даваат.

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.021
    235 ми се моментално.
    Значи подобри се од тие тотхема ампулите...
    Премама пиев ама еднаш додека голтав ми заглави розевата во грло повратив се од дента и веќе не можев да ги гледам не да ги пијам па сменив со новалак демек и железо содржат...
    Плус пијам Ц 1000ка ,Б6 ,фолна киселина и магнезиум со Б6...
    Утре ќе одам за д димери да испитам ,не сум раат сакам шо побрзо да испитам.

Фала ви девојки ,се надевам и јас нема со клексани да сум ,не можам сама да боцкам...

На zone89 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Vedraaa

Vedraaa Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво Девојки јас сум 33 недела а бебето ми со големина како за 35 недела со тоа што геникологот ми дава рок до 41 недела па сега ако е понапред 2 недели а седи до 41 недела тоа би било 43 недели што е многу носам машко дете дали е вистина дека машките претежно се надносуваат некој со слично искуство

20. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.962
    Допаѓања:
    5.296
    Не е пораѓајот математика. И да не се породиш пред 40 гн, во 9 месец треба да се следи секоја недела цтг, плодова вода, протоци,па ако има потреба се индуцира пораѓај или се оди царски според индикации.
    Иначе да, во суштина чекаат до 41гн. ако сѐ е во ред, а не е почнат пораѓајот. Пол нема врска за надносување, обично кај прворотки се надминува терминот што не е правило.
    Тоа колку е по недели не се врзувај многу, големо бебе вака така, поентата е развојот на органите кои се развиваат за даден период, а не мерките на фемур и стомак кои ги даваат проценките на ехо. Освен ако не си со точно следена овулација па знаеш дека си понапред, ниедни бели дробови не се развиваат побрзо во однос на други.

На Vedraaa и emche05 им се допаѓа ова.