Да мојата е и поголемка со мерки и грамажа од 17та недела и затоа вчера докторката рече без грижи, ќе следиме бебе и хемостаза на 3недели, на 31ви имам скрининг и на гак а по една недела и во систина аптт проверуваше?
Јас од практични причини одам во Ремедика, кај др. Паланова бев, таму следам и бременост, и дијабетес па и ова, ама можеш кај било кој доктор да отидеш, има многу интернисти кардиолози. Јас случајно спомнав на гинекологот, дека имам тахикардии и пулсот ми е висок над 110, 120 и ме упати да се прегледам за да не ризикуваме. Со притисокот немам проблем никаков.
Што да ти кажам. Не сум изненадена, те чекав. Ама се израдував. Пуштам бејби даст, за уште еден бесен и убав беблак што поскоро.
Девојки да ве прашам денес ми е точно 4та недела од почеток на последна менструација. Правев бета ми излезе 87. На 23 декември имав водечки фоликул 20мм но не знам кога точно се случила овулацијата. Дали е добро или е ниско?
Во која недела правевте фетална ехокардиографија? Јас сум 23+4 ми рекоа дека се е во ред со срцето, ама дека е убаво да си направам плус преглед само за тоа. Ми даде др и број од Драшко, во Прилеп прегледувал дома дали има некоја што била кај него во пп на преглед да ми пише лп
Еве ме маче, одмарав од форумов и се спремав за прв роденден на ќере, помина и тоа Јас со неа ги имав ама баш сите можни симптоми, и сеа не дека верувам да има нешто ама ај ќе видиме П.С да ме дружиш заедно да кукаме
Колку рано направи тест? Јас следна недела треба да добијам..ја дојам малава, за гради не би приметила да ме болат и да е од бременост..чудно ми е да имам симптоми недела пред добивање, затоа викам да прочитам други искуства..
Може да расте по 2мм дневно во тој период фоликулот, а може да прсне на 22, 24мм индивидуално е. Да речеме дека си околу 12/14дена после овулација, добра е бетата повтори ја во сабота пак треба да е речиси или дупло. Вредностите на бетата се индивидуални исто така, не се кај секоја исти нема правило, другарка со ист термин имаше 1500 а јас 600, и двете со по еден плод.
3+4 мислам дека ми излезе ко кога пресметав по апликација. Ако имаш редовни циклуси и пократки од 29 дена направи деновиве, јас со двете ги правев порано тестовите баш од таа причина, имав поинакви/поинтензивни симптоми него иначе пред циклус. Стискам палци .
Е па драги другарки, да се пријавам еве, 37+1 отворено грло 3цм. Коса ми се крена кога ми кажа др. Сега ми е страв да се напнам во вц да одам, ќе ми пукне стомаков
Хахах прејако. И јас и со првото бев исто вака, со провокации ја извадивме во 39та. Сега тоа ми е во мисла само, си правам бајрам со умот
Малку се кисели ама не се гадни можеш и со малце водичка да ги испиеш. За еден месец од 6ка на 20 железо дојдов па испитав и државно и приватно да не е некоја грешка ама ист резултат. Плус и Премама пијам од почеток на бременоста. Лакуни сега ми најдоа на крај на бременоста ама не треба Клексан не ми кажаа ни мирување за Клексан ги гледаат протоците ако се во ред не даваат.
235 ми се моментално. Значи подобри се од тие тотхема ампулите... Премама пиев ама еднаш додека голтав ми заглави розевата во грло повратив се од дента и веќе не можев да ги гледам не да ги пијам па сменив со новалак демек и железо содржат... Плус пијам Ц 1000ка ,Б6 ,фолна киселина и магнезиум со Б6... Утре ќе одам за д димери да испитам ,не сум раат сакам шо побрзо да испитам. Фала ви девојки ,се надевам и јас нема со клексани да сум ,не можам сама да боцкам...
Здраво Девојки јас сум 33 недела а бебето ми со големина како за 35 недела со тоа што геникологот ми дава рок до 41 недела па сега ако е понапред 2 недели а седи до 41 недела тоа би било 43 недели што е многу носам машко дете дали е вистина дека машките претежно се надносуваат некој со слично искуство
Не е пораѓајот математика. И да не се породиш пред 40 гн, во 9 месец треба да се следи секоја недела цтг, плодова вода, протоци,па ако има потреба се индуцира пораѓај или се оди царски според индикации. Иначе да, во суштина чекаат до 41гн. ако сѐ е во ред, а не е почнат пораѓајот. Пол нема врска за надносување, обично кај прворотки се надминува терминот што не е правило. Тоа колку е по недели не се врзувај многу, големо бебе вака така, поентата е развојот на органите кои се развиваат за даден период, а не мерките на фемур и стомак кои ги даваат проценките на ехо. Освен ако не си со точно следена овулација па знаеш дека си понапред, ниедни бели дробови не се развиваат побрзо во однос на други.