Ајде ќе видиш и на скринигот сега што ќе ти речат, и барај на две ипол - три недели ехо по едно да можеш да следиш. Јас некако почнав да мислам што ќе ми рече овој на скрининг на гак сега на 24ти секој ден жениве нешто пишуваат. Треба на 13ти брисеви да правам да видиме до кај е со кандидата.
И 37ма е безбедно и 36та е безбедно ако тргне процес или ако мора да те породат. Моја блиска две деца роди во 36+1гн и 36+5гн, природно ја фатија болки, со првото 36+1 што беше за 24часа ја пуштија дома живо здраво нормално дете, со второто полеже 3-4дена ради жолтица што фати исто живо здраво право дете. Има жени во 8ми месец се пораѓаат па самостојно дишат бебињата , така да ич да не си ставаш стресови непотребно, кога ќе треба тогаш ќе се породиш.
Не можам да ти пишам лично пораче, ти дадоа мислење за мирување или се си продолжува најнормално? Од ова што изначитав освен клексан што си го примам друго и не ни има што да се даде за ова ако бебето си напредува како нашиве случаи? Мојава докторка вчера ме испрати насмеана и денес ми се уврте у глава да читам јас инаку она воопшто не беше загрижена пошто бебето е и со поголема грамажа за неделата ама мене ме изедоа мисли денес
Немам препорака за лежење и мирување. Функционирам најнормално, со тоа што користам патолошка бременост од старт со ИВФ сум. Гинекологот ми кажа дека имаат пациентки со вакви постелки и си имале уредна бременост до крај, а терапијата е таа што ја пишав претходно. Се дур плодот се развива како што треба, не треба да му ја мислиме.
Женички имам едно прашање, бремена сум 3 месец, нормална бременост засега ама сум со терапија клексан 0.4 поради генетски мутации. Дали како турист со приватно патничко осигурување од тука можам да користам лекарски прегледи во Германија ? На пример ултразвук, крвна слика итн. На нет од тоа што можев да видам дека можи, можам и таму да се породам оти мојот пакет покрива до 30.000 евра лекарски услуги. Дури и мислам дека Македонија има склучено договор за бесплатно лекување на лицата кои се со привремен престој таму, истото важи и за бремени жени. Некоја која знае информација од прва рака ?
Треба да правам крвна слика сабајле ама си станав во сред ноќ да си каснам портокал ќе смени нешто? Обично гледам барем 10 саати да бидам предходно гладна пред крвна слика