Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    617
    Ајде ќе видиш и на скринигот сега што ќе ти речат, и барај на две ипол - три недели ехо по едно да можеш да следиш. Јас некако почнав да мислам што ќе ми рече овој на скрининг на гак сега на 24ти секој ден жениве нешто пишуваат. Треба на 13ти брисеви да правам да видиме до кај е со кандидата.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    656
    Жени од која недела е сигурно за пораѓај ?? 38ма недела или 37ма ??

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.235
    Допаѓања:
    76.248
    38ма најрано, доколку нема индикација за порано. Мене ме чекаа 38 да влезам, па да ме породат..

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  4. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    1.380
    И 37ма е безбедно и 36та е безбедно ако тргне процес или ако мора да те породат. Моја блиска две деца роди во 36+1гн и 36+5гн, природно ја фатија болки, со првото 36+1 што беше за 24часа ја пуштија дома живо здраво нормално дете, со второто полеже 3-4дена ради жолтица што фати исто живо здраво право дете. Има жени во 8ми месец се пораѓаат па самостојно дишат бебињата , така да ич да не си ставаш стресови непотребно, кога ќе треба тогаш ќе се породиш.

На Lady Maria, Izzy_0504 и Veki4kaa им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    608
    Не можам да ти пишам лично пораче, ти дадоа мислење за мирување или се си продолжува најнормално? Од ова што изначитав освен клексан што си го примам друго и не ни има што да се даде за ова ако бебето си напредува како нашиве случаи? Мојава докторка вчера ме испрати насмеана и денес ми се уврте у глава да читам јас инаку она воопшто не беше загрижена пошто бебето е и со поголема грамажа за неделата ама мене ме изедоа мисли денес :(

6. Bislimska

Bislimska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2020
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    619
    Немам препорака за лежење и мирување. Функционирам најнормално, со тоа што користам патолошка бременост од старт со ИВФ сум. Гинекологот ми кажа дека имаат пациентки со вакви постелки и си имале уредна бременост до крај, а терапијата е таа што ја пишав претходно. Се дур плодот се развива како што треба, не треба да му ја мислиме.

7. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    16
    Женички имам едно прашање, бремена сум 3 месец, нормална бременост засега ама сум со терапија клексан 0.4 поради генетски мутации.
    Дали како турист со приватно патничко осигурување од тука можам да користам лекарски прегледи во Германија ? На пример ултразвук, крвна слика итн.
    На нет од тоа што можев да видам дека можи, можам и таму да се породам оти мојот пакет покрива до 30.000 евра лекарски услуги.
    Дури и мислам дека Македонија има склучено договор за бесплатно лекување на лицата кои се со привремен престој таму, истото важи и за бремени жени.
    Некоја која знае информација од прва рака ?

8. MyMala

MyMala Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    2.011
    Мајки, дојде на свет и мојата принцеза :inlove: Со лесно на сите идни мамички:l:

На Joanna28, QweenSM, Orchidea и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Izzy_0504

Izzy_0504 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2020
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    3.919
    Честитки! Да е жива и здрава, голема да расте и цел живот да ве радува :inlove:

На MyMala му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kelly.r

kelly.r Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    494
    Треба да правам крвна слика сабајле ама си станав во сред ноќ да си каснам портокал ќе смени нешто? Обично гледам барем 10 саати да бидам предходно гладна пред крвна слика