Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    661
    Женски дали некоја имала црни мисли ??? До хормоните изгледа ми е ....Последен период само на лошо мислам ме мачат мисли дали се е во ред дали ќе биди здраво како што треба.... Мислам дека нема в ред да биди дека ќе се роди со некаква болест дека со пренаталниот не е испитано како што треба не можам дури и навечер си плачам од помислата ... Не знаам дали на гинеколог да кажам за ова ;(

На Cvetce_, fragaria, Ljiljana1986 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    33.461
    Девојки, 35та недела сум и примам клексан од сам старт.
    Матичната ми рече да прашам доктор што ќе ме пораѓа до кога да ги примам. Јас ќе се пораѓам на Гак, кога најрано можам да отидам таму за цтг? Прават ли во 36та недела или само ехо е тогаш?
    Кога најрано ви ги прекинале вас?

3. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    5.305
    Зависи за што ти е даден клексанот, ако има потреба може и до крај да се тера со прекин 24 саати пред пораѓај.
    Иначе цтг обично од 36 гн почнуваат, кај некои порано зависи од индикација.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    91
    Нормслно е Хормоните и плус кога нешто ни е толку важно обично сме склони кон негативно размислување.
    Јас вчера бев на преглед и др ми потврди дека се е ок и до бебето и со мене ама еве мене денеска ми текна дека можно е да имам некоја уринарна инфркцијс( иако пред 2-3 недели правев урино култура и плус на микробиологија испитував). Правев пренатален тест Нифти и се е ок ама викам точноста е 99% атој 1% ? и почнувсм да се плашам
    А во себе уште првиот ден имам силно чувство дека се ќе биде ок ама ете. Зошто да ни биде лесен денот кога може да си го отежнеме :D
    Од тој страв ги направив сите можни испитувања ( и тие кои треба и тие кои нетреба) :D
    Кај мене причинителот е премногу слободно време :D
    И кога ќе почна да мислам лошо си викам стоп ова е твојот ум што во моментот нема друга работа.
    На крјот од денот како што кажал Господ така ќе биде :)

На fragaria, Lady Maria и Ljiljana1986 им се допаѓа ова.
  5. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    33.461
    Заради мутации го примам јас мила, времињата и димерите ми биле секогаш во ред.
    Значи веќе од 36та можам да отидам, супер. Фала ти. :l:

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.969
    Допаѓања:
    5.305
    Да, да, таман е од 36та, после ќе си се договарате на колку да те следат.
    Со лесно до крај, уште малку остана до гушкање со памукчето :inlove:.

На QweenSM му/ѝ се допаѓа ова.
  7. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    547
    Vie ste barem na kraj na bremenost, sitno broite ke se porodite sto da kazeme nie sto sme na sam pocetok a sme so takvi misli :( cela nokj imam kosmari. Sonuvam deka se krijam od ,,losi" lugje da ne doznaat deka sum bremena da ne mu napravat nesto loso. Cela nokj samo se vrtam, preku den isto na sekoe odenje vo toalet so panika.Si vikam ako treba vaka da isteram 9 meseci. Nisto ne me ispolnuva, za nisto nemam zelba ziveam vo strav, strav da iskocam doktorot vika sega bas pazi se od virusi. A nadvor da setam e prezagadeno i doma sum zatvorena ...a hormonive do daska, da poludis!

На Cvetce_, fragaria, Lady Maria и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    27
    и до хормони и ако си имала претходна загуба.. иста сум и јас, таман некој ден ќе се опуштам, ќе прочитам нечие лошо искуство и одма ми лета паметот… па за пренаталниот видов дека мозаична форма на синдроми не детектира.. па тука уште 1000 филмови.. само се трудам така кога ќе ме фати паника да гледам денот да го истерам, па утредента да се надевам дека нема толку страв да имам…

На Cvetce_ и Lady Maria им се допаѓа ова.
  9. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    283
    Jas sekogas odam so kafe ispieno na krvna slika. Znaci kafe so seker pijam. Nikogas ne mi pokazalo nisto pokaceno,pa duri ni sheker.

10. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    283
    Mila jas odam vo cair i od 34ta napraviv ctg. Kleksanot rece do kraj ke go primam. 8casa pred ppragjaj da go prekinam. Utrogestanot mi rece da go prekinam ama jas imam uste za 4 dena pa ke si gi prodolzam. Barem 36da vlezam. Ako se vodis i ti kako mene rizicna sega ne sleden pregled bi trebalo da ti recat edno ctg da napravis. Prasaj si go doktorot koj te vodii za kleksanite i za ctg.

11. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    773
    Допаѓања:
    2.966
    Јас најверојатно уште не сум за во труднички муабети официјално, ама да прашам. Имам 2 позитивни тестови за бременост, последниот циклус ми почна на 6ти декември, најверојатно оплодувањето било некаде после 22ри декември, според моите пресметки, денес бев на лекар и на ехо немаше ништо видливо. Има шанси да е многу рано за да се види нешто на ехо? Ми закажаа следен преглед за 10 дена.

12. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    661
    Да ама и многу ме нервираат кога ќе ми речат знајш таа и таа направи таков тест и детето има проблем со мозочето 6 месеци на болница .... а одам на две места на ехо и кај матична и Плодност...Секое испитување скрининг го направив само прашувам в ред дали е ... матичната баш на крајот од прегледот вели здраво е бебево ама не знаам премногу се плашам почнав да не сакам да правам муабет за бременост за бебе да не сакам луѓе од таа причина ....Само некои мислења а не ме засегаат.... со нифти не се испитувал кукла синдром и аутизам тоа сега го дознав дека има и таков синдром ...Мозочето му е во ред ...Ама овие мислења овие нервираат и само паника и паника

13. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    661
    Како тоа мозаична форма ??? Не те разбирам

14. JasBee11

JasBee11 Активен член

Се зачлени на:
    25 јули 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    86
    Честитки, да сте живи и здрави :l:

15. Baby Girl123

Baby Girl123 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2024
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    91
    Да не зборувам на памет ама аутизам ниеден нипт не испитува. Сеуште не е откриено дали е заради ген. фактор или околински фактори. Башка тој се појавува подоцна.
    Јас мислам најдобро е позитивно да се рљзмислува. Да не ги повикуваме лошите работи со мисли.
    Бебенцата ќе ни бидат живи и здрави и се ќе биде во ред.
    Јас ова во себе го чувствувам и знам <3
    Јас сум ивф и кога сите ми кажуваа од добра причина за да не се разочарам, дека ретко кога од прва се успева јас секогаш знаев во себе дека од прва ќе успее и така и беше. Не дека не се плашев ама не дозволил стравот да ме испилни со лошо мисли. И успеав :)
    Викаат какви ти се мислите таков ти е животот. Исполни се со добри мисли и кажувај ги гласно. Од лоши мисли(иако се нормални) никој не видел фајде. Здрави луѓе се разболиле од лоши мисли.

На Viktorijaaa5, Lady Maria, Veci@123 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. fragaria

fragaria Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Да ми кажуваше некој дека ќе имам толку многу intrusive thoughts немаше да верувам
    Генерално ја лично сум многу задоволна благодарна позитивна личност и ставот ми е
    Да се потрудиме најдобро што можеме во даден момент па понатаму како е пишано
    Ама како поминаа неколку дена од поз тест ужас во мислите сѐ некои стравови
    Ама гледам да прифатам дека се појавиле постојат и нека си одат
    И си повторувам во себе првичниот став
    Ајде само со лесно нека е кај сите :inlove:
    Единствено што имав благ паничен напад пред некој ден ко искрварив малку ама и тоа испадна дека кај многу се случува
    Сега во мисла ми е тој тестот за синдроми
    Ама сепак и со многу мислење нема промени само си го качуваме Кортизолот и тоа е
    Најди начин да ги смириш мислите да ги пренасочиш некако оти и да има нешто не дај боже не може да се смени со нервирање и сл.

Последна измена: 10 јануари 2025 во 13:41
    На Lady Maria и Baby Girl123 им се допаѓа ова.
  17. Karanfilce14

Karanfilce14 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2022
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    293
    Девојки како се справивте со уреоплазма.. ми испадна позитивна. На почеток на второ тромесечие сум.. таман се стабилизира гадењето и почнав како човек да јадам и да спијам сега ова... човек глава да неможе да дигне

18. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    854
    Koj ti e maticen? Sto e toa kukla syndrome :o mozes da pojasnis :(
    Leleee sto nema;(

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    914
    Зарем со некој тест се испитува за аутизам?

На Lady Maria му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    661
    Не знаам искрено

Кој знае што е млитаво дете не знаам уште што не тоа е што читав на интернет ....Веќе аман мирна си бев некое време сега сум за никаде