Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    175.930
    За жал не постои тест што детектира аутизам на неродено дете. Аутизам се дијагностицира по раѓање, ако е потешка форма, по првата/втората година некои средни до полесни форми, а некогаш може воопшто да не биде дијагностициран особено ако се работи за високо функционален.

На LiquidLuna, Iva.T и Lady Maria им се допаѓа ова.
  2. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    175.930
    Ја имав во првата бременост, добивме антибиотик на 10 дена и јас и маж ми. Не се повтори пак.

3. Надеж♥️

Надеж♥️ Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    303
    Се ни се случува од премногу размислување. Гледајте начестите синдроми да се негативни, другите се случуваат премногу ретко. Јас уште немам ни прв скрининг со ИВФ сум па некако во себе знам дека се е во ред со бебуш и дека си расте како што треба и дека ќе биде здраво право. Дури и академија запишав па во бременост и ќе учам. Окупирајте си ги мислите со нешто друго, стресот не може на никој добро да донесе ни на вас ни ма вашите бебушки

На Lady Maria, Baby Girl123, Izzy_0504 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Han2918

Han2918 Активен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2023
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво. Јас сум 11+ 5 дена и сум во плус 4/4ипол кила. Стварно не ми е јасно, јадам 2 пати на ден, ништо повеќе од вообичаено, дури за празниците знаев да јадам повеќе, сега баш и неможам се. Дали е можно апчињата да имат влијание( пијам добростон, д од 1000, пре мама, фолна киселина од 5мг,плус аспирин)
    Што да преземам, да се движам многу не можам, многу е загадено. И ги оставив цигарите иако не пушев многу. Втора бременост ми е, во првата качив до 39 вкупно 13кг.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    7.599
    Од 36та мила се почнува во амбуланта 36.:sun:
    Девојкиии, ќе ве карам. Значи ставете си во глава дека се е супер и се ќе биде супер. Нема вака размислување. Фала му на бога здрави прави сте и такви бебиња ќе родите. Значи светот не е совршен, лоши вести за жал мора да има.. и ќе има и понатака. Не може да не слушнете или прочитате колку и да сакате. Пробајте се тоа да блокирате и ќе се намалат со излегување. Прво одма, ама одма да сте прекинале да читате по интернет. Ако се водевме по интернет, нема да имаше потреба лекари да има. Значи доктор знае повеќе од интернет. Немате потреба од дополнителни стравови, што по пат на автоматизам ви следуваат од хормоните.
    Мацо, прво тебе ќе ти кажам. Само нека ти текне што пишувавме пред да останеш бремена какви стравови имаше и помисли до каде стаса сега. И води се по тоа.:l:
    Јаготке, душо знам дека си со ивф и дека ова бебе ти е многу чекано, баш заради тоа исполни си ја бременоста со позитива и уживај максимално во неа. Овој пат се ќе биде добро и за 9 месеци ќе си го гушнеш бебето во раце.:l:
    Штрумфетке, нема читање. Овој пат се ќе биде добро. Секоја трудница и бременост се различни. Не се поисоветувај со други. Само позитивно.:l:
    Фрагариа, таква позитивна и да останеш.:l:
    ЕнаЕна, нема страв. Се е супер, така и ќе остане.:l:

Овде има девојки што поминале се и сешто. И можете во секое време да им пишете и да се посоветувате со сите. Интернет нема читање. Само позитивно и се ќе биде добро.:sun:

На fragaria, Надеж♥️, QweenSM и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Lady Maria

Lady Maria Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2020
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    661
    Ти си царица ....И најпозитвна личност ...

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    855
    Aj be ne se zamaraj, najdobro ce e. Ako zememe po internetive da citame eheeee. I za koja bolest voobicaeno da citas , segde pisuva ili rak ili infarct. Gospod da ne vardi I kako sto e pisano taka ke si e, protiv voljata negova nemozeme. Ne pregledi, ne cuda, pisano si e pisano. Samo pozitivna misla. Em ti ce si pomirna em deteto nema da e voznemireno,zas neli oni se cuvstvuvaat sto I nie. Stresot e najstrasen vo bremenost od se. Tesko e covek da ne se zamara I da e opusten ama kolku tolku, prenasocuvanje misli....

На Lady Maria, Baby Girl123 и jagoda777 им се допаѓа ова.
  8. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    855
    Se slazem sekoja bremenost si e svoja prikazna. Deneska bev na kontrola za secerot kako sto mi rece maticniot. Na gladno mi bese secerot 5.5. Na dr vo plodnost mu pistiv rezultatite rece super e se vo red, maticniot mi se javi gi procital rece se e vo red ama pomini na endokrinolog ako sakas, posovetuvajse za da ne ti e na misla. Endokrinologot rece super ti se rezultatite, ne se zamaraj. Mozes samo da povnimavas na blagoto I nisto pojce.
    Rece stom koga ispituvase skrien posle 1h I 2h rezultatite se super, nemas prostor za panika . Mene na gladno mi bese potkacen I zatoa me teraa da ispituvam na 10 dena za da sme na cisto.
    Tuka isto kako sto citav komentari site komentiraa deka max teeba da e secerot 5.1 . Ama eve 3 dr davaa isto mislenje sto znaci nema so da panicam.
    Pred 10 dena 5.25 mi bese toj od plodnost mi rece gestaciski diabetes a deneska 5.5 mi vika super. Malce tuka se zbuniv ama imam zatoa plus 2 mislenja I ne se zamaram

9. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.921
    Допаѓања:
    89.705
    Не верувам дека постои некој што не му идат такви лоши мисли ама да ги тргаме на страна колку можеме и да не се оптеретуваме.
    Се плашиме сите од се нормално. Верувам повеќе ние што долго чекаме бебе и посебно забележуваме секакви детали. Ама да пробаме да уживаме до крај:inlove:
    Ќе биде се добро, да се надеваме и да тргаме мисли со позитивни работи, јас не истражувам не читам ама пример на инстаграм и тикток колку повеќе вртам видеа толку повеќе ми излаваат посебно за пораѓај :D
    Нема жена што не поминала пораѓај дали потешко или полесно ама ние сме жени што можеме се и знам дека сите до една ќе си го надминеме стравот и ќе поминеме се па со здрави бебиња ќе продолжиме да се тешиме во другите теми:D

:f:

На fragaria, Lady Maria, QweenSM и 4 други им се допаѓа ова.
  10. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    40
    Тебе не ти покажало можеби организмот брзо ти го согорува шеќерот, но кај други можеби покажало. 12 саата пред крвна слика не се јаде ради шеќерот, 12 саата му треба на просечен организам да спушти шеќер скроз.

На Izzy_0504 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.308
    Фала за кратката лекција по биохемија :inlove:.

На NewMember23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Вивиен5

Вивиен5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Здраво мешковци
    Само што бев на кардиолог, заради тахикардијата, на екг ми покажа 100, а и во мирување дома ми е толку, можеби 90-95. Ми даде Верапамил од 80мг едно наутро едно навечер и контрола за 7 дена.
    Дали некој ги пиел? Какбо искуство имавте? Малку се плашам да почнам. Имате ли подобрување?

13. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    5.308
    Верапамилот е лек на избор при тахикардија во бременост.
    Само може да ти паѓа притисокот од нив, мери го почесто ако ги почнеш за да видиш како ќе реагираш.
    Крвна слика, тироидна си проверила?

14. Вивиен5

Вивиен5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2017
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Да, железото ми е ниско, почнав со терапија од гинекологот, другото океј е. Ендокринологот ми даде Еутирокс минималната доза зошто тсх ми беше 3.30 па на крај на месец сум пак на контрола да видиме како е. А само намалува притисок? Не намалува и срцебиење? Го читам упатството вика можни несакани реакции зголемена срцева работа... не разбирам..

15. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.922
    Допаѓања:
    33.465
    Секој ден отварам во темава и чекам да пишеш дека си се породила :inlove:

На Viktorijaaa5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.921
    Допаѓања:
    89.705
    Нема абер за сега :D мирно е прееска бев на цтг, притисок регулиран со терапија и останува да чекаме :$

Како си тиии

17. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    625
    Ајдее малку психички да се ујачате малку. Гледајте филмови комедии, читајте убави книги, слушајте музика јас си денсам по дома. Значи не размислувајте ништо друго. Јас мислам на алишта и купував нешто. Па од сестрами ми даде нејзините ги средувам од внуката. Еве два пати настинав, сега и со кашлица ама ќе помине сирупи, лозенге, мед чај појачав. Значи само позитивна енергија за да не лачи телото кортизол, да се вознемирува и бебе. Размислете дека се пренесува енергијата.
    Све ќе биде добро. Редовни контроли, крв, све што треба и си летаат неделите.
    Поздрав

На Izzy_0504, fragaria, LaTama и 2 други им се допаѓа ова.