Sabajlevo mi izleze na fb, preubavi se cebencava Gledam sega po carsija majkive so vakvi setaat za da si gi toplat bebuvcinjata Epten trendovski periodov
Мн се убави. Баш на педијатар кога бевме, имаше бебенце со вакво кебенце. Ептен е слатко и верувам топло.
Vaginalen pregled ic ne sakam. Prv skrining bi pravela kaj Simonida vo temedika. Kaj maticniot sekako ke odam vo ponedelnik imam zakazeno. Ako Insistira da go pravi nemozam da mu kazam deka ne sakam da ne go navredam. Se nadevam deka nema da me gleda so vaginalna sonda
Па генерално добро е да имаш иницијална бројка на должина на цервикс за после до втор скрининг да знаеш дали се движиш ок или се крати забрзано да се превземат мерки
Кај мене беше вагинално и тоа беше последен пат вагинално да ме гледаат, мереа цервикс и мислам дека и поради тоа е вагинално. Сега сите прегледи ми се абдоменално и втор скрининг абдоменално ехо беше
Мене во осма недела ме гледаше и абдоминално и вагинално, не ми кажа колку ми е цервиксот, само ми кажа дека бебуш си е високо поставено и да уживам, дека можам да се движам се додека не осетам замор
A kako da mu kazam na maticniot deka ne sakam toj da mi pravi prv skrining ? Ke se navredi. Nesakam vaginalno bidejki posle vaginalen pregled so imam eden hematom mi se razmrduva I prokrvariv. I se plasam od toa.
Кажи му имам закажано прв скрининг во Ремедика, таму го планирам и пораѓајот најверојатно па сакам да го фатам редот (и да не е вистина). Јас вака кажав и лута е пак мојата ама кој ја врти, мој избор е, а и онака не сум задоволна воопшто од неа.
Девојки вие што веќе имате земено колички за бебе од каде зедовте предложете ми страници на кои може да се видат Ви благодарам
Ако не сакаш вагинално ќе кажеш “нејќам вагинално да ме гледате”. Мојата инсистираше на пап, се убедувавме 5 минути ама јас одбив и не ми направи. Не може ни еден преглед без твоја согласност. А за скрининг ако ти наплаќа скапо, кажи му отворено сакам приватно да го правам, скапо ми е на две места.
29+3 и веќе почна тешкото. Почнав да се тркалам. Ноќе не се спие, сврти се наедна сврти се на друга, никако не бива. Ноќеска и несоница ме фати очите ококорени, сон никако да ме фане. Нервоза страшна ме тепа, болка доле кај срамната коска. болка во колкови. во кичма секаде буквално. оф вака ако ми е до крај тешко мене...
Kaj maticniot skriningot se naplakja ? Ne sum znaela. Bas ke gi prasam. Vo ponedelnik treba da odam kaj maticniot posto ne sum bila do sega ..So ivf sum I kaj drug Dr odev. I sega sum 8 nedela I 6 dena pa da odam da me zavrde vo karton .
Мене ми наплаќа матичниот 400 денари. Без разлика дали е во прашање обичен преглед, скрининг, брис или слично.
Da se naplakja mojata zima 3500 den. Jas i kazav privatno kje go pravam. Ne se site doktori za skrining ova e moe iskustvo.
И јас сум исто не се спие не ми помага ни магнезиум ни ништо сега бев излезена едвај половина час попешачив и толку се задишив а за болки во препониве да не зборуваме поубо од стомак надолу цела сум укочена ама тое мора да издржиме некако уште 2 месеци