Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Кај мене понекогаш бил безбоен како водичка, понекогаш измешан со бело од вагиналетите. :)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  2. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Не се плаши нормално е :)

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  4. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    33-34 Недела сум моментално...ме фати течна столица да речам ,ми се врти,ми се повраќа,некако како дехидрирана се осеќам пијам вода ама џабе и едвај земам воздух...не паничам уште...што да правам и дали смеам чај од нане за столицата да пробам да ја регулирам

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Da ne te fatil stomacen vurus? Smees nane da pies, no ako prodolzi vaka podobro neka te vidi lekar za sekoj slucaj

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. slovenka24

slovenka24 Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2015
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    70
    I mene mi se pojavija hemeroidi vednas otkako ostanav bremena, na pocetok ne gi mackav so nisto ja smeniv malku hranata i sega pred nekoe vreme kupiv ovde vlazni maramici specijalni za hemeroidi posle sekoe odenje vo wc se brisam so niv i vekje nemam krv nekoe vreme voopsto. Dali e do ishranata dali do maramicite ne znam vazno podobro mi e ☺

7. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.930
    Допаѓања:
    111.447
    Za bolnoto grlo zemi krsen mraz pomesan so 1 isceden limon I pij go bukvalno goltaj gi parcinjata mraz ;) baska I ke te osvezi od vremevo :) opusta I prestanuva da grebe :) toplo nikako toa uste poveke ke ti go vospali I ako pies cajche mlako nakaj ladno
    A za zabot nemam pojma nekoj babin lek :( probaj oblogi stavaj od acidiborici

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  8. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    3.442
    @Mariangel најубаво да си отидеш на стоматолог да те ѕирне за секој случај, според ова што го пиша сигурно ти е од забот така, инаку анестезија смееш само што ќе и нагласиш таму да ти стават без адреналин анестезија поради тоа што си трудна и нема да имаш проблем.
    Ако не е забот тогаш ќе мислиш за грлото, има решение иако сме бремени :)

@tweety26 доколку ти е само столицата проблем пробај со храна да ја средиш, припазувај што јадеш, ако неможе тогаш чај од тегавец мн ќе ти помогне или линекс исто смееш само со консултација со докторот ќе ти каже колку. Пиј многууу течности бидејќи преку дијареата многу се дехидрира а тоа е лошо за бебчето, седи си со водата до тебе постојано.
    Или во чашка со вода стави две мали лажички густин, промешај и испиј, тоа помага и за дијареа и за повраќање.
    Следи ситуација да не случајно качиш температура, да не ти се појави грозница или нешто такво доколку е случај на вирус, а ако е само дијареа тогаш немаш гајле ќе се среди одма :)

На tweety26 и Mariangel им се допаѓа ова.
  9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    Пробај да правиш гаргара со концентриран чај од жалфија, но никако не го пиј, само исплакни ја устата и грлото и плукај.
    Доктор ми го препорача ова кога ме болеше грлото а добро е и за непцата и забите.Мене ми помогна многу!!!
    Но немој да пиеш, не се препорачува жалфијата во бременост!

На <3 pleza4e <3 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    @coconaut nemam takov iscedok, samo sto menam gaki dnevno po 2-3para od vaginalnata so mi ispaga belo,inaku iscedok nemam

11. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    kaj mene samo belo imam kako kreda :D od utrogestanot

12. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Hm hm i jas msilem deka samo kako kreda e utrogestanot, ovoj vodlestiot iscedok kojznae od sto li e?

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    @coconaut од бременоста е и јас имам таков исцедок, баш и на почетокот кога ми земаше брисеви матичниот го прашав и рече нормален е и добро е што нема грутки.

На mdenkov и coconaut им се допаѓа ова.
  14. juli rak

juli rak Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    358
    Da duso taka bese do Sega maticna ta mi nemase mereno creviks nitu pak ja vide postelkata déka e nepravilno rasporedena nekako ne si ja brka rabotata kako sto treba zatoa I odam na privatno

На mdenkov и podravka им се допаѓа ова.
  15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Па и јас исто ама ќе одел на одмор пак од недела до недела па затоа на 24 ми рече дитектно кај него да се јавам ,а не кај сестрите :)

16. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    За заби да не збориме хахаха мене во вторава бременост од три заба пломба ми падна и тоа од шеската доле десно , од петката горе лево и од кецот горе хаха смешки јадам како да не јадам лапни- голтни ,во Скопје ми стави лекови на забите еден стоматолог па од толку што сум одговорна не отидов следната недела да ми ги пломбира и ете сега шеската ме боли ужасно од вчера ама што да се прави планирам накај осми или девети месец сите да ги пломбирам за раат да си бидам оти послем со две деца не верувам дека ќе идам на забар :) :)

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Здраво мешиња како сте денес? :)Еве ние некако наспани сме, се разбудивме во 12часот, инаку навечер мака мачам да заспијам, бебчето е хиперактивно и се нагоре и нагоре турка додека пак јас почнав 3 дена да ги осеќам Braxton-Hicksovi контракции, интересна работа се, и тоа секогаш навечер кон 1 по полноќ ме фаќаат со поднослив интензитет се. А пак бебчето како да не ги сака ептен збеснува тогаш. И еве во една недела веќе два пати пак на десната града имам млечно бели корчиња од засирен колострум, се надевам дека барем млеко ќе имам, оти од петок влегуваме во 27 недела а градите пак се исти, воопшто не се зголемени. Со отоците сме скарани, не ги имам воопшто што се гордеам, кисленините често ме посетуваат, а и стрии сега за сега немам. На контрола сме во понеделник и неможам да дочекам да си го видам бебчето. :|

На blessed2, mama89, Eli23 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Mene i vcera i denes me bolese desno dolu kaj jajnicite, edno pola saat boli i kje pomine i tolku, ama samo nasabajle i posle cel den nema nisto. Da ne se toa tie laznite kontrakcii? :wasntme:

19. BunnyGirl

BunnyGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    86
    Одамна не сум пишала :) ама на жештиниве, не ми се живееше, а уште помалку и на компјутер да седнам-пишувам...Денеска ми е последен термин...Ама бебуш не сака ни да чуе да искача...Единствена промена што ми се случува е тоа што последниве 3-4 дена имам подносливи болки во долниот дел каде што ми завршува стомачето...кои продолживаат позади во грбот..Не се јаки...Ама ме штрекаат. Не знам дали се последица на тоа што стомакот се спушта, или пак се некои благи контракции. Ајде нека ме просветли некој поискусен :) Да знам дали во скоро време ќе искачаме или не :)

На juli rak, elena.mak, Eli23 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    normalno e se dodeka nema miris i boja,jas fala mu na gospod toa go nemam i neznam sto bi znacelo