Moze ima zafateno nekoja takva pozicija. Mene dolu mnogu nisko me kloca I koga ce klocne osecam deka se podmocuvam Inace skroz dolu I jas osecam kako da mi se zbira, neznam kako da osecam. Maz mi preeska mi vika da ne se otvoras pa se isplasiv Kaj da se otvoram vo 27
Ива да се консултираш за друго ама парацетамол можеш сигурно да земаш дури и на 5 часа , бруфен од 200мг ако не се издржува да се напиеш нема да биде проблем еднаш. Сега све во ограничена количина не е некој проблем до понеделник па да отидеш на стоматолог , пријателка во Германија пиеше од 400 на 8часа за кичмата тешки болки во бременост од гиниколог одобрено. Сепак незнам дали има дежурна служба на клиника на максило да прашаш да се јавиш. Па и ако треба да те видат да ти го отворат забот ако е затворен може треба и антибиотик ако има гној.
Ми помина само од себе. Барем за сега. Понеделник секако ќе одам да видам. Ако во меѓувреме ме фати пак болка ке ги имам во предвид парацетамолот и бруфенот. Ви благодарам
Да, 90x90 за почеток ахахаха. Ако ми се уарни после и за покривање ќе му земам Сега да биде фенси за кога ќе го шетам ххах
Нормални ли се менструални болки во јајниците и половината во 35та недела? Не дека ми се многу болни, ама ги осеќам. Се напив магнезиум ама не ми поминаа баш.
Зависи какви се,ако се со контракции оди на консултација до болница, а ако е само како директ во јајниците мене знае така да ме заболуваат од тежината што притиска бебе,ама се разликуваат од оние што се со контракција на пример.
Мислам дека не е контракција мила. Не се јаки, така некоја тапа болка не знам како да објаснам, како некој притисок. Вторник сум на цтг па ќе видиме што ќе покажи. Фала мила, ќе легнам сега.
Во карпино е скроз странична масажата и ти даваат перниче за мегу нозе но има и мал дел на грб скроз легната. Мене ми одговара, јас одам од почеток на бременост. Знаат малце да се пренежни со трудници но јас им барам малку поголем притисок за грбот
Во карпино е скроз странична масажата и ти даваат перниче за мегу нозе но има и мал дел на грб скроз легната. Мене ми одговара, јас одам од почеток на бременост. Знаат малце да се пренежни со трудници но јас им барам малку поголем притисок за грбот
Парацетамол и посета на стоматолог. Ибупрофен не се препорачува во бременост затоа што може да доведе до нарушување функцијата на бубрезите на бебето. Овој ризик се зголемува со зголемувањето на гестациската возраст на фетусот(во втор и трет триместар опасноста се зголемува за малформации доколку се зема Ибупрофен).
Cestitki,dobrodojde vo klunot. Istoto go pominav. Posle tolku godini borba prirodno si osatanav. Cuvaj se,kako e gospod nikoj ne e. Ti posakuvam lesna bremenost
Jas cela bremenost ne osetiv nikakvi bolki,pa duri ni onie Braxton hicks,osven sto me boli vaginata od vreme na vreme. Ednas kao da imav bolki otidov na dezurna no toa bilo od bakterija vo mokraca. Ako dobijam bolki bilo kakvi neznam kako ke gi raspoznaam. Sekako carski ke bidam ama ako dojde do bolki navistina neznam sto ke pravam