Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    592
    И јас претходно немав проблем кафе и цигар два дима и одма за во вц сега овие 2 недели ми е проблемот

На @mekana и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. hristinan12

hristinan12 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2014
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    1.489
    Дали ви се случува кога имате контракција како да снемувате воздух и како срцето забрзано да чука? Значи лажни се контракцииве, без болка, ама коа се стврднува стомакот осеќам како кај желудникот да ми се стега и како потешко да ми е дишењево некако

3. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    1.809
    Допаѓања:
    3.688
    На Lavitaebella, JasBee11, Kejt362 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Dijana DM

Dijana DM Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2022
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    2.105
    probaj so leneno seme. Da pies sabajle so limon I topla voda . Ajvarot mi pomaga, dva dena so red da jadam posle sum ok.
    Probaj poveke tecna hrana da vnesuvas t.e mandzi.

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Подобар не можел да ти се падне. Доктор и пол. Според мене најдобар. Според многу еден од најдобрите доктори за скрининг. И општо. Три скрининзи кај него правев. Слободно можеш се да го прашаш и ако сакаш он да те води да си се договориш со него. Здравје боже ако некогаш се решам за второ пак кај него ќе одам.

На Надеж♥️ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ljiljana1986

Ljiljana1986 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2023
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    698
    Ми донесе мм септаназал за деца од 2-6 години, аптекарката му рекла дека и таа во бременост ги користела нив.

7. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    1.415
    Lazarevski ne sledi bremenost?

8. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    757
    Дали некој го има сликнато распоредот на доктори за јануари на ГАК?

9. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    8.960
    Прво ЦТГ пројде.:inlove:
    За момент ми се вратија спомените, не ми се верува колку е блиску, ептен паника ме фаќа.
    Бебац добар, расте уште, копи пејст на татко му.:D

Последни припреми и све си мислам нешто заборавам да купам, средам.

Психички понеспремна не сум била, ни за царски ни за природно, искрено не знам како ќе истерам. :sweat:

На Veki4kaa, JasBee11, Anaroz1 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.066
    Допаѓања:
    4.375
    Локално дејство има, концентрација минимум значи се елиминира од тело ништо не е страшно. Луѓе примаат редовна терапија антибиотик, пумпици, за притисок, за тироидна, незнам од што се плашите искрено. Одзатни се тоа е побитно да дишиш добро за бебето кислород.

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    10.457
    Како ти е родено првото? Јас се спремам за природно, сум се фатила со масла за масажа на перинеум, урми, ананас, повтарам дишења. Ако испаднам на крај царски ќе си пукнам. Бебка е понапред и се надевам да дојде после 38ма :angel:
    За лајт спинал сум за сега, а она се става пред крај ми кажаа, не знам како ќе се справам со болките, како прворотка многу желби имам (facepalm):D

12. EnaEnA30

EnaEnA30 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2020
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    566
    Ова што ќе го пишам сега е најдобронамерно и од срце, без амбиција да разубедам некој што веќе оди на прегледи кај него. Мојата прва бременост ја изгубив заради синдром кој д-р Димчев не успеа да го детектира на прв скрининг. За моја среќа имав закажано и во Ремедика кај д-р Стомнароска која ни ги соопшти вестите дека плодот за жал, има симптоми кои алудираат на патологија . Бидејќи, Димчев е многу извикан, решивме да отидеме на второ мислење пак кај него. Докторот беше толку арогантен, бидејќи се знаат со сопругот му објаснуваше како му избегал летот од Португалија и дека бил мртов уморен, без да ми обрне никакво внимание. Дополнително, откако му го посочивме дефектот што го виде д-р Стомнароска, рече дека го забележал и тој сега, меѓутоа зошто другите органи биле добри, и покрај генетска аномалија, не би го абортирал плодот и дека дефектот се решавал со хируршки зафат во Хрватска и сите зафати ќе чинеле околу 250.000€, но, ако сме скржави да абортираме???!??!! Однос 0. Очигледно има причина заради која е толку извикан, не сакам да му ја оспорувам стручноста, зошто направил грешка кај мене, но односот едноставно според мене беше неадекватен, без грам емпатија.

На Една женичка, JasBee11, Noemi и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.676
    Допаѓања:
    8.960
    Со царски, појдов на ЦТГ ко на пазар, завршив со итен царски, нит торбица, нит спремна, една река исплакав од страв.:D
    Сега па ми е страв и за царски и за природно, и читав, и гледав, коски ми се тресат дека знам што ќе следи за царски, од друга страна па уште повеќе ми е страв од природно.

Афродита вика повеќе е за природно (и покрај тоа што сум со прво царски) ама остава на мене и мојот инстинкт, нормално нејќе да форсира ништо…

Тебе алал да ти е, пола работа ти е завршена чим си спремна.:D Би требало да се намести, ти пуштам среќа.

Ја од спремање мидери си купив за ако сум со царски пак да си олеснам.:D
    Не за стомакот него за движење, да не сум ко хендикепирана.

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.523
    Допаѓања:
    23.417
    Ќе ти кажам едно само. Кога ќе дојде време, нема ни да мислиш на болките. Ќе мислиш само побрзо да излезе :rofl:
    Само слушај што ти зборат, не викај , не ја губи силата на викање и само давај напон кога ќе ти кажат они, ти сама не напињај.
    Со лесно :inlove:

15. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.813
    Допаѓања:
    12.726
    Баш ми е жал за твоето искуство. Ама на другарка пак само он и ја откри аномалијата на срце на бебето. Ниту еден друг. Јас имам преубаво искуство со него, и од мене само пофални зборови. Ако некад се решам за второ, пак него ќе го изберам. Ова ти е скроз погрешно дека е само извикан.

16. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    592
    Нее, он следи прво тримесечие само. Ни еден мислам од ИВФ дека не следи

На jagoda777 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.549
    Допаѓања:
    2.804
    Не масло за масажа на перинеум, уште што друго не применував со надеж за природно и на крај и јас завршив на итен царски. Дури купив и шише со додаток за испирање долу, не знам како се вика точно :D
    Во моментот само мислиш се да биде во ред. Јас сум таков тип што во такви ситуации блокирам страв, мора да биде така и знам дека мора да помине. Само се да се заврши добро на крај, ќе издржиш и така и вака. Мој совет, спремај се за природно, ама не го исклучувај царскиот, спреми се психички и за таква ситуација. На крај, бебе само ќе си одлучи како ќе дојде на овој свет.

18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.770
    Допаѓања:
    10.457
    И шише, и влошки за разладување во случај на епизиотомија, абе од авион се гледа дека ми е прво :rofl:
    Да, единствен birth plan ми е двете да излеземе здрави и живи, не можам да предвидам како ќе се заврши, секој вид раѓање си има своја тежина.

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. jagoda777

jagoda777 Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    796
    Допаѓања:
    1.415
    Митко Ивановски е исто за ИВФ а другарка ми цела бременост ја истера кај него и он ја породи исто. Може Лазаревски да си сака така, незз.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Snegulka099

Snegulka099 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    42
    Убаво пишала членката неточен резултат. Мене резултатот со висок ризик за даунов синдром, се распаметив ќе ми закажуваа чистење, па еве здраво право дете родив. Да не се пренаталните тестови тешко нас

На Sladjask, Baby Girl123, emche05 и 2 други им се допаѓа ова.