Ако не ги искористам ќе ги ставам на гивавеј тука сите глупости што ги купив Вакви се, плус има еднократни обвивки што идат над нив.
Да сум ги знаела кога требаа Сега фабриката е на годишен одмор, така малце подолг. Па здравје за 2-3 години, кога ќе почне со работа пак, ќе си ги набавам
дали имавте вртоглавица ? денес приметив на два-три пати на станување од кревет, фотеља ми се сврти знам дека пред скоро месец правев крвна анализа резултатите беа добри за железето. иначе сум 11+2
Јас имав вртоглавица од прогестеронот што го ставав 800мг дневно плус самото тело создава... И тешки вртоглавици низок притисок главоболка.
Кога се пожалив на запек, матичниот ми даде Порталак сируп. Еднаш се напив, успешно отидов во вц, но во меѓувреме чувството не беше пријатно, два дена стомакот ми гргореше, подуеност и сл. Го прекинав одма после првиот пат. Пијам магнезиум цитрат на Солгар, не ми помага, сливи, овошки - џабе. Почнав да пијам јогурт Баланс, на почетокот од вечер ставав ленено семе да искисне, и утрото го јадев со малку смоки за да ми го маскира вкусот од лененото. Се покажа успешно иако не секогаш, но и еднаш на два дена ми е подобро од еднаш неделно. Подоцна продолжив само баланс да пијам, во моменти кога ќе осетам глад, а не ми е време за оброк, пијам по едно филџанче. Бистри супи, со повеќе маслиново масло, и од потажите најуспешно ми се покажа потаж од тиква, тиквичка, кромид, лук, и околу 100 грама крем сирење за протеин во супата. Повеќе вода, и така се снаоѓам, иако, како што спомнав и покрсј ова, пак се случува да појдам на два-три дена.
Magnezium direkt po 2 kesicki na den odnosno 800mg i 1000vit c. Znaes sto mi pravat od sabajle,po 3 pati odam ako mi veruvas. Ma da se e i do organizmot ne znaci deka kaj sekogo ke deluva. Jas derman nemam od odenje vo toalet. Ma da masala i si ruckam
Дали ви се случило да ставите утрогестан и да искочи на бришење стопена? Ставам по две, лежев 30 мин, станав, морав да одам во тоалет,бев во тоалет и на бришење цела стопена. Што да правам? Ставам 2х2 , навечер и насабајле. Навечер не станувам, пред спиење ставам. А од сабајле 20 мин треба да лежам после да си станам. Јас лежам и повеќе. Не е страшно нели? Вечер да ставам порано. Или? Хелп
Lele ista sum i jas. Spremna torbica se,odi na pregled vrati se,sekako imam uste 20 dena, ama ne sum svesna sto me ceka. Spremiv sto spremiv ako nesto fali ke mi donese soprugot. Za doma otom potom ako fali nesto. Za 3 dena vleguvam vo 36nedela. Vo 38ke me poragjaat carski. Meshe kako na pile,dali ke ima 2.300 ova moe dete
Тоа ми изгледа како висока доза. Ако то е дозволена од лекар во ред. Покрај матичен ме води и друга докторка од болница, кога зборев со неа за ова, ми вика засега е рано воопшто за магнезиум, демек од петти месец натака ке вклучиме, но бидејќи морам да земам заради други потреби, се договориме зс 200 мг на ден, иако некогаш на своја рака пијам и 400, но повеќе не. За ручкање ептен пазам на количини, може и тоа си влијае.
Јас ставам по една наутро и навечер, и исто ми се случува некогаш стопена капсулата на тоалетна, ама тоа е нормално. Еднаш ги пиев ради да може брисеви да ми земе докторката, ич не ги можам, ми се лоши страшно ако ги пијам, ми се врти.
Jas neznam dali ke izguram i do 38 mn mi se spusti stomakot. Eve od sabajle nekako me tera vo toalet da odam cesto. Neznam da ne se kontrakcii, nisko dole me sece. A od pred dva dena kicmata pocna mn da me boli,pred toa nikakvi bolli nikade cela bremenost.