За мочање те тера? Ако е тоа ехеее чекај до крај да видиш. Повеќе на шоља, отколку во кревет ќе си. Ќе боли и кичма и грб. Тежината си го прави своето.
Кај мене цело време испаѓаат не се грижи нормално е штом се растопила активната супстанца т.е прогестеронот си се абсорбира
Можеш до 800мг дневно магнезиум. Не е до телото душо. Дозволено е во бременост, не знам која недела си, ама ќе видиш понатака дека ќе си зголемиш повеќе. Матката е мускул, ќе ти треба магнезиум како расте бебка.
Оо чим имаш торбица добро е. Јас уште не сум купила, не оти ми треба нешто многу туку од кејф. Инаку и јас немам стомак, 2600 го мереа, ама ми рече оваа недела и наредната се очекува да качи најмногу. Така да јади здраво уште малку.
Сега сум 12. За понатаму знам, ми спомна докторката, зборев за сега дека ми рече само 200мг. Претежно бев ептем поспана, некој период мирував, и ми вика ако дадеме повеќе уште толку ќе те турка.
Мене не ме туркаше. Ако сега ти е оке дозата, пиј си така. Секако ќе зголемиш понатака, со сигурност ти кажувам.
Јас да се пофалам,си бев на контрола,грлото од 2.7 си се врати за 5 дена на 3,бебе си е крупно одлично напредува,јас 28ма недела а грлото се враќа во нормала
Bravo, bas ubavo☺️ I jas go imam istiot problem, 29 nedela momentalno e 2.5, a bese 2.7. Dali mozes da mi kazes sto koristese za da se vrati grloto vo normala?
moze li nesto da mu se nasteti na bebeto od kaslanje? se na toa mislam da ne bidne nesto. bev na lekar mi dadoa inhalacii samo, utre pak na kontrola ako trebalo i antibiotik ke mi dala maticnata
Повеќе одмарав,не бев цело време легната но не работев тешко и не клекнував,магнетранс од 400мг ги користев во 9сабајле и 9 вечерта и во исто време утрогестан по една вагинално,денес матичната ми рече дека е презадоволна од напредокот и дека си е затворено одлично.
Поспана си пошо си прв триместар, сосема нормално е нема врска со количината на магнезиумот тоа. 200мг е премалку за не трудна затоа што ние жените имаме недостаток на магнезиум константно, стандардните кесички се 370/400мг што значи се прилагодени за секојдневните потреби на нетрудни. Магнезиумот помага да се намалат грчевите од ширењето на матката на почеток, а подоцна и до 1000мг за да се смират евентуални контракции и да се олеснат грчеви во нозете кои се јавуваат од 6ти/7ми месец најчесто. Се прекинува во 36та недела најчесто кога се оди на спонтан пораѓај.
Перницата за трудници од Сомниа дали сте ја переле во машина? Ми стигна денес, сакам да ја исперам прво.
Devojki deneska imam cudna bolka na skros dolniot del na stomakot i bas na gorniot del od intimata. Vaka koga ke lezam ne ama na odenje lele ne se trpit bolkata. A po cudno mi e sto mi se prajt kako da mi tecit nesto trcam vo wc nemat nisto. Preplasena sum 33+4 sum
Фала ти на одговорот. Предходно пиев 400 и сега намалив. Да ти кажам, мислам со тебе зборевме, со докториве сум хаос, сменив матичен, ептен ми го фалеа, од првиот преглед некако не ми се виде заинтересиран. Со докторкава од болница имам најголема надеж некако дека убаво ќе ме води, ама еве овај совет е ваков. Кај мене скоро и да не постои за разлика од предходно. Имав 2-3 дена кафеав исцедок, иако ми рекоа не е ништо страшно, и дека можам да практикувам редовни односи, прекинав, но и да не беше тоа либидото ептен се намали.
Од кога почнувате да ја користите? Јас кога легнувам, секогаш се трудам да заспијам настрана, ама кога ќе се разбудам сум на стомак. Се уште не се познав некој стомак (12 недела) , ептен малку, ама ми е страв да не направам беља што се вртам на стомак.