Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Rezultatite od urinokulturata mi ostanaa vo kartonot,bas nareden pat ke poglednam poubavo sto kako :)

2. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ти пиј си ги апчињата, ама секако слободно може да пиеш чај од брусница барем по една шолја на ден, и секако многу вода, ке се исчисти ке видиш на наредната контрола ;)

На katalina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Micika80

Micika80 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    296
    Јас би сакала да се пријавам, секое инфо ми е добродојдено, а богами и искуство на некој што посетувал такви предавања, дали помогнале. :)

4. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Само едно ќе ви кажам идни мамички. Убаво е да се научи правилната техника на дишење, за да ви е полесно и побрзо се да заврши, без беспотребно трошење енергија, дека секоја трошка од неа ќе ви треба.Е сега, џабе и курсеви и се, кога се си иде природно. Самото тело знае да го роди бебето, нормално доколку е се во ред. Така тука ни кажуваа.Телото само знае да си го роди детето, ама после е на тебе вистинсата задача. Така да, релаксирајте се, самоуверено и храбро, дека се вреди за тие малечки души. И ништо и што и да правите нема да ве спреми доволно. Верувајте оти кога ќе чукне часот ќе се чудите и самите како сте знаеле што и како да правите. Едниствен совет е мажињата убаво да ве измасираат, да си се најадите и полни со енергија во јуриш.
    Со лес да си ја износите бременоста и со лес да си се породите

На LaChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Здраво на сите, незнам точно каде да го поставам моево прасање па затоа одбрав тука! сто мислите за инвитро, колкава мозе да е успесноста? со мене е се во ред, но маз ми има слаб спермограм! благодарам и на сите бремени ви посакувам лесна и убава бременост :inlove:

6. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    И јас за една недела почнувам со предавања, имам 3 теоретски и 4 практични во базен.
    Ке ви пренесам што ќе ме учат
    ;)

7. vega80

vega80 Активен член

Се зачлени на:
    15 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    do utre 38 nedeli polni,a veke od nokeska imam nekoj si slab napon na 7,8 minuti.znae li nekoj da mi kaze sto e rabotava.za da odam na lekar mislam deka e rano |( :^)

8. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Aко ти продолжат напоните оди на доктор не е рано па после 38 недела започнува терминот за пораѓај.Не се води по ехото сите бебиња се различни.И ајде со лесно нека е :*

П.С.Во последно време само редактирам многу правописни грешки правам :lol:

9. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    мислиш осекаш напон или контракција на 7-8 минути за напон не верувам да осекаш напонот е последен на списокот на породување пошто кога ке почнеш да напињаш бебто испага од тебе а зарано не е рано другарка ми некна пред 2-3 дена се породи на прва ден од 9 месец кога влезе сепак ај посети си гинеколог у побрзо време

10. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    па вака јас ке ти зборувам од страна на практика што сум гледала до сега, имам две колешки, постари се од мене може 10 години, и 2те останаа во иста година трудни од инвитро, и тоа на едната од првиот пат и се зафати а на другата од втор или трет беше, битно сега и 2те имаат здрави прави дечиња тие и нашколо ке почнат да одат. Мубаетот ми е дека во поголем дел од случаите во првите два пати ако е се во ред се зафаќа. Е сега имам и уште еден пример што не е за пофалба, таа ми е комшика и многу пати одела на инвитро ама за ѓабе, неможе да остане трудна никако, но тоа поради нејзиниот организам, лекарите не детектираат никаков проблем се е во ред со жената ама неможе да остане трудна и на крај си посвои детенце. е сега кај тебе ако е проблемот во спермограмот на мажот ти јас мислам дека тоа за инвитро постапка нема да биде проблем, оти лекарите знаат кои сперматозоиди да го одберат за оплодување. Ако се обидуваш да останиш бремена повеќе од 15 месеци, може во тој случај е размуно да се направи инвитро, ништо нема да загубиш.

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ти благодарам Ломбарди, за издвоеново време, се надевам ке успееме, засто веке е неиздрзлив овој притисок во самата мене и зелбата за бебе!Поздрав :*

12. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    А ние Лори ти посакуваме што побрзо да ни се придружиш во оваа тема :*

13. Lori-30

Lori-30 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Да се надеваме :$

14. Dazey

Dazey Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2011
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    123
    Вчера една жена ми кажа дека на нејзината внука папучето во болница со штипка и го врзале а не како што правеле порано, па ме интересира дали секаде така прават или само во таа болница? Некако многу грдо ми звучи тоа.

15. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    незнам ти кај ке се пораѓаш, и искрено незнам како е , веројатно во секоја болница е различно,
    ама јас се секавам лани на внуками исто како со штипче и беше фатено папучето, а сестрами се породи во болницата во струга
    еве како изгледаше

Прикачени фајлови:

На Dazey му/ѝ се допаѓа ова.
  16. silk

silk Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    778

Маyyya, а дали знаеш од која недела може да се пријавуваме? На ГАК од 28-ма недела па натаму може. Дали е и овде на Лулка така ограничено или не?
    Поздрав

17. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Мешиња да ве прашам како се справувате со киселините мене ме утепаа деновиве, и што значеше тоа што му расте на бебето косичка или ноктиња :D

18. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Silk на ова што е Едуцирана бременост - Здраво бебе нема ограничување, може да присуствуваат и двојки кои планираат бебе, бремени жени со партнерите и сите заинтересирани.
    Додека курсот за Психофизичка подготовка за породување е за бремени жени по 28 недела од бременоста.
    Е сега можно е да е истиот што се одржува на ГАК да го организираат овие од здружението
    Лулка, треба да се провери.

На silk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Викаат тогаш косичка му раснело... :D

Нема да заборавам братучетка ми трудна,лани летото седиме и имаше киселини,а свекрва и вика оооо косичка му расне.
    А на тоа братучетка ми и одговара,која црна коса,тоа глава нема оформено коса ќе му раснело :lol:

На Mravce му/ѝ се допаѓа ова.
  20. anule88

anule88 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    214
    Јас знам дека сега секаде со штпка ги фаќаат папочината и затоа побрзо му паѓале сега него порано