Јас цело време ја имам се пробав ама не помага имунитет е во прашање. Знаам дека не е штетна за плодот ако сум грешка поправете ме. Другарка моја природно се породи иако имаше цела бременост кандида
Кандита живее во нашиот организам. Се активира при пад на имунитет, пиење анбиотици итн. Избегнувај благо и бело брашно. Пиј јогурт повеќе и свежо цитрусно овошје , свежи салати. Др баш ми кажа да не секирам, дека не е штетнА по плодот. Вика и јас ја имам.
Пишано е во претходните пораки Доволно е од храна да го примаш Не се препорачува дополнително суплементи за вит А оти ако има вишок може да направи проблеми
Ако се претера да, ама во ова масло има многу мала количина. И се препорачува за трудници. Цел ден читам за витамин А Еве линк за дневна доза на витамините https://americanpregnancy.org/healt...health-wellness/pregnancy-vitamins-nutrients/
4 недели сум пред тебе почекај ќе ти кажам дали ќе имаат ефект Рано ти е тебе за овие работи, некои се после 36та, а некои работи после 38ма. Освен за урмите што има научен доказ дека го омекнуваат цервиксот (како и спермата) за се останато нема некое покритие дека би помогнало. Сепак пораѓајот е процес што трга природно кога ќе реши бебето. Можеш да правиш масажа на перинеум од 35та недела, имаш масло на Веледа.
Баш сакав да го земам маслото,ама пишува да не се користи при кандида, а јас ја имам па не го земав.. Првата бременост јадев на крај урми, не ми помогнаа нешто, ама еве сега пак почнав пред некој ден да јадам по неколку дневно па ќе видиме
Јас скроз го изумив фактов со урмиве. Правев пред некој ден едни бомбици со лешници и урми. Има 200 гр урми на 22, 23 бомбици. И си мцкам по едно на ден (вчера две ) Нема да си направам проблем ваљда? А баш ми се вкусни. Иако мислам дека на крај бебе како ќе си реши е. Со првото нема што не пробав, ма и сексови, свршувања, ништо, џабе, 42 недела се породив. Ама еве шубе ми е сега дека заборавив.
Здраво девојки , Дали некој се има породено царски кај др.Димчев во Систина, и ако може да сподели искуство?
Џабе е и да е меко грлото ако бебе не реши да искача, колку со 10 прсти отворени на царски завршуваат, ова колку да не излудиме пред крај да се осеќаме демек допринасаме некако да си е олесниме побрзо. Мцкај си бомбици ич не се замарај.
Kako ste so disenjeto? Jas deneska epten teshko disham 28 sum, ne e malce rano od sega da ne mozam da disham? Inace bebushko mnogu nisko go osecam kaj sto kloca, znaci dolu e postaven za da pritiska na dijafragma, ili se lazam?
Жив пример сум, секогаш викам дека два пати ја родив. 70 саати бев со пукнат водењак, едвај се отворив и на крај пак царски. Ова ваљда полесно ќе биде. Можеби урмиве ќе ме спасат. А како себично си ги чувам бомбициве за мене и ако ептен дете изрази желба. Директ од тавче од фрижидер. Маж има пакетчиња за дојадување.
Еве 19 недела го осеќам баш убаво, не цело време ама сепак се јавува. Онака како пеперутка во стомак некаде 16та.
Девојки, дали е нормално беба да ја чувствувам внатре како да вибрира, како да се тресе, незнам како да објаснам, бар моето чувство е такво
Ништо посебно не се. Во глобала не сакам урми ради шеќерот, ама овде идат доста лешници па викам ај нема толкав скок да има. Блендираш 300 гр лешници со 200 гр урми (без семка). Душата ми ја извади блендирањево, се што имам дома замачкав, ептен се лепеше. Ако е многу густо може со малку бадемово млеко да се разреди. И толку. Правиш топчиња од смесата и поливаш одозгора со растопено темно чоколадо. Мене ме мрзеше уште садови да мачкам па исецкав чоколадото и турив внатре. Како што ми излегоа ретки бидејќи додадов доста млеко, ми главеше блендерот веќе, вака со чоколадово внатре супер бидна. Ич не ми се лични, ама вкусни се скроз. Немаат плус шеќери, има масти од лешници, влакна од урми... Можеби требаше да ги киснам прво урмите, така можеби не се лепат. Прв пат користам урми и врска немам.