Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    126
    Мене минатата недела ми земаа прв пат брис во 12 недела + 3 дена со спектулум. Умрев од болка, свикав дури, а тек па после поголема кога ќе бидам кога ќе ми зимаат брис којзнае колку повеќе ќе боли....

2. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.771
    Допаѓања:
    17.968
    Побарај нека ти стави од најмалиот спектулум.
    Мојава без тоа зима, ама после пораѓај кога бев, со најмалиот ме прегледа.

На nate_93 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    381
    Ептен голем стрес ми се направи пред некој ден. Отидов кај матичната за обично ехо и ме стави на цтг, ми вика тахикардично е бебето оди на клиника. Таму ми прават пат цтг ми викаат ај ќе те боцнеме со дијазепам па пак ќе направиме. И третиот пат конечно рекоа добро е. Ништо не ми објасни никој, прашувам што значи ова, што се случува, викаат ништо одмарај и пиј магнезиум. Сега се расчитав и уште толку се испаничив, 32 недела сум. Ги прикачувам тука резултатите од клиника, првиот е пред дијазепамот, вториот е после.
    IMG_1911.jpeg IMG_1912.jpeg

4. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    7.947
    Бебето е тахикардично и ти кога си вознемирена. Мене во 34та ми беше така. Ми рече да се смирам, и после следното цтг беше супер. Така да само смирено. Да на едната е. На втората слика е супер. Ко по книга цтг е втората.

На Batterfly93, fragaria и xxx-ba им се допаѓа ова.
  5. Калатеа

Калатеа Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2021
    Пораки:
    2.165
    Допаѓања:
    7.130
    Тебе пулсот како ти е?
    Мене пошто ми е висок ми кажаа и бебето ќе биде вознемирено.
    Мери го неколку пати на ден да видиш.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  6. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    381
    Мене ме исплаши тоа што јас стварно воопшто не бев вознемирена пред првото цтг. Најокеј се чувствував, немав никаков стресен настан или било каква вознемиреност. Откако ми кажаа дека е тахикардично, тогаш се вознемирив. Баш некако од никаде ми дојде информацијава, скроз неочекувано и сега нормално цел ден само на тоа мислам и покрај тоа што после дијазепамот ете испадна се океј. Ајде следнава недела сум на трет скрининг, да издржам до тогаш без паника;( а на ехото исто што ми го направија дента се изгледаше супер, пулсот на бебето таму беше околу 140 мислам.

Јас сум цела бременост со пулс од 90-110. Претходно не сум имала проблем, секогаш ми се движел од 60-80, ептен некогаш ако ме фатела тахикардија ќе сум ја осетела па ќе измерам и ќе видам дека е качен, ама буквално како што останав трудна не ми се симна под 90. А за разлика од претходно, сега воопшто не го осеќам како покачен. Докториве ми викаат нормално било да ми е качен, никој ми нема нешто посебно кажано околу тоа што и во мирување ми е висок:^)

7. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    609
    Допаѓања:
    551
    Мене Афродита ме прегледа негде 38-39 и тогаш не ме болеше. 41ва ме примија со провокации да се пораѓам и мислам 4 пати ме прегледаа, секој преглед ме болеше премногу. Ама не беше Афродита туку друга, мислам Палчевска, абе без осет. Плачев од неа.
    Мислам многу зависи од докторот

На Autumn Love, Kitanova77 и ray111 им се допаѓа ова.
  8. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    295
    Не размислувај на тој момент...рано ти е за такви прегледи...Мора да стават прсти да видат колку си отворена...јас дека неможев да се отварам па ме имаа проверено може едно 10 пати, ама беа само незгодни прегледите не осеќав болки

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.318
    Допаѓања:
    17.874
    мене првите не ме болеа. вториов во поголема поодмината бременост сепак тежина оток и сл бебе притиска ме изгоре за втората бременост. ама многу и се стегав тогаш ми беше страв напната бев. можеби и заради тоа.
    за првата бременост не ми земаа со спекулум се сеќавам. не осетив ништо тогаш. Сега како иде времево за брис ме страв повеќе од самиот пораѓај хахаха :D

10. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    7.947
    Мене ми беше тахихардично и од позицијата. Карлично беше со газот доле и коа лежев скроз на грб, одма тахихардии имаше. Ако ме свртеа малку на страна, одма се смируваше. Може и позицијата.

11. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.104
    Сакам да порачам електрична пумпица од али ,има ли некој зимано ?

12. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.318
    Допаѓања:
    17.874
    јас уште од првата бременост околу 1000 ден ја имав земено електрична со две пумпи. плус шише за пиење млеко имаше. ама не ја искористив три пати дали се молзев еднаш ме спаси од мастит. немав потреба така речено од нејзе ама ај викам ќе порачам може ќе притреба. сега гледам истата ја има и по косовскиве страни. и кај мислам дека ја имам гледано. ама неможам да ти ја најдам да ја видиш.

13. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    1.104
    Јас за првото не земав као ај ако имам потреба ќе видам. Па беше 2 недели на детска јас со рачни од тука маки мачев да добијам млеко. Не велам дека ќе е исто ама да си бидам спремна ете за мастит :D рачните добија некој мирис па ги фрлив... а електричните тука се прескапи. На али гледав околу 1300 -1500 се.

14. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    132
    28 недела сум, ама чудно ми е ова внатре ко да се тресе, на мм му викам како кога си настинат и ти клокотат цревата така ја осеќам. Ме плаши пошто обично кога лежам на грб се случува тоа.

15. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    132
    Исто и кај мене е кога ќе ме удри дури стомак ми помрднува или кога ика ја сеќавам ама ова клокотење, тресење не ми е јасно што е.

16. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.684
    Допаѓања:
    7.947
    Нормално е, баш така и ко земјотрес, некад како куче кога се тресе, така ја осеќав хахахах. Ама скроз е нормално.

На Batterfly93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.068
    Допаѓања:
    5.762
    Koga prv pat gi osetivte dvizenjata na bebinjata

18. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.247
    Допаѓања:
    8.489
    Јас порачав една @mariz ја имаше споделеното во темата за доење, кај и да е треба да стаса, двојна бежична за во градник. Околу 1200 беше. Не знам дали е уште задоволна ја означив да сподели :)

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    793
    17та недела неколку пати веќе :l: деновиве зачестува

На SanelaS му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubicaljubica

Bubicaljubica Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2024
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    316
    Bas sakav da prasam za taa proverka so raka dali si otvorena. Utre sum na ctg i pregled kaj doktorkata so ke me poragja, pa bas ke prasav od koja nedela proveruvaat. I mene me fakja strav od sto ve citam deka se nekoi bez oset. Vaginalno ne me gledala odamna doktorkata, mislam ili se lazam deka prvo vaginalno ke me vidi pa posle ke proveruva so prsti dali sum otvorena?