Здраво девојки, Цело време ве читам, ама ретко пишувам. Но, еве денес така ми дојде Точно во 39 влегувам денес, само што се враќам од ЦТГ, докторката поиспаничена од мене - сум почнала да се отварам и покажува болки на ЦТГ (иако јас не осеќам нешто многу посебно, повеќе осеќам како стврднувања на стомакот отколку како менструални болки), ама ми вика кај и да е ќе биде - се смее може и денес да биде. Па, ме прати утре пак на ЦТГ Прво дете ми е и не знам како се чувствувам за пораѓај - претпоставувам за прв пат никој не е 100% спремен (ако ве има исклучоци алал нека ви е), на секои 5 минути се предомислувам од тоа „ајде нека се роди веќе еднаш доста е“, до „нека си поседи уште малце во мене“ Во секој случај, планот е да пробаме природно, па ќе видиме како ќе биде. А јас нерешителна за се - не знам ни епидурална дали сакам или не сакам, маж ми дали да влегува или не (зошто пустиот е поисплашен од мене и не сакам и него да го мислам ), абе скроз збрка во мозокот, хаха. И така, ќе биде забавно битно...
Мене краен термин ми е 13.05, девојче носам. Со синко, од Фемина си имавме група мајки, бевме 8 жени со први бебиња тогаш, и да ти кажам со некои од нив до ден денес сум блиска и во контакт. Многу полесно го поминавме периодот од бебиња до 3год на децата, заедно, сите со слични маки Така да, јас сум за
Nas sobata ni ja nacrtaja. Ja iscistivme, ja ispraznivme, samo eden shkaf ostaviv zasto mi e nov I mi odgovara. Sega gledav po net fiokari edni mnogu prebendisav ama do sega kaj nas tie gi nemam sretnato. Ke vi pustam slika nekoja ako znae kaj ima da mi kaze. Tie se na ikea I preubavi mi se Krevetceto sega za sega ne go montiram, planirame da go stavime kaj nas vo spalna Kolicka imam, so alista mislam deka vise imam zavrseno, no ako nesto pak bendisam ce si prikupam. Se razbira I cebenceno mora da go naracam od pred nekoj den sto razgovaravme tuka
Преубав е фиокарот. Јас исто гледав на нет, планирам да го правам по мерка заедно со плакарот. Нема да ги купувам готови. Така да и тоа ти е опција.
Vo Ikea mislam deka bese okolu 20.000. Da vidam ako ne najdam vakov tuka, moze da zemam I vakov Ovoj e 11.400
Од вчера сум со зголемен исцедок,како по водест, 37+ гн сум, не знам дали да одам на еден преглед да не е водењакот напукнат... контрола имам дури во понеделник
120 евра на акција беше летото овој. Ние го земавме единечниот. Не е голема собата па не ни требаше толкав. За 70евра ни дојде.
Isto I od ovie pregradive sto ste sa fioka dali imate sretnato . Poprakticno mi izgledaat od organizer's
Od mebel Vi? Jas tamu go gledav Po ovaa dimenzija ti se fiokite ? 14x71 34? I me interesira dali moze da se napravat dupcinja za da si poracam racki od na aliexpres za da gi stavam ili ce se upropasti?
Исто и јас планирам да го земам единечниот со 4 фиоки и горе да ставам за пресоблекување, ваљда ќе изгледа добро и ќе биде практично
Dogovoreno moze I svaci ce sme hahahaa Ovie sto se, malce se poniski ama nema gajle I jas planiram da zemam za gore za presoblekuvanje. Ajde davajte idei
Ние го земавме овој. Доста просторен е и можеш да ги смениш дршките бидејќи доаѓа со различни. 200 евра излегува од Икеа со вратен данок.
И јас сум тој период, 01.06, исто девојче Се пријавив и на предавањата во Систина па може ќе се сретнеме со некоја.
Ejjj shubav e Moze da mi kazes za dimenzii ako ne ti e problem. I da mi ja kazes procedurata kako e za zemanje? Ili sami si bevte si go zedovte? Deka imalo od bg do nish gi nosele pa posle nekoj covek gi prevzemal. Ili vie od Solun go zemavte? Jas za zal ne sum vo moznost da odam do Ikea