Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Мами да ве прашам мокрачата мие многу жолта накак портокалово темна можно лие да е од тоа што вчера јадев многу цвекло?се исплашив крв да нее но нее се измоча во чаша да видам ама нее крв а и немам никакви болки.Во паника сум целата

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    И мене гаќите ми се жива вода... си велам да не се потам и доле од топлово? или....?

Кога (не) треба ти да добиеш ?

На LenaNela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Да, јас обавежно кога конзумирам цвекло, па и морков, имам промена во мокрачата. Еднаш па пиев смуди од спанаќ. Ич да не ти кажувам каква беше мокрачата :rofl:

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Од цвекло ти е @monik55 и другото ќе биде обоено да знаешхехе

На <3 pleza4e <3, Mariangel и monik55 им се допаѓа ова.
  5. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    ne panici- od cvekloto ti e sigurno i kaj mene se ima slucuvano

6. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.985
    Допаѓања:
    59.657
    Фалави девојки ми олесна абе се препотив од страв еден ден да неми помине во паника а се мие во ред ама пуста паничарка,завчера таман се вратив од контрола жива среќна за бебето паднав се испружив па ајде пак плашисе цел ден да немуе нешто на него,јас мислам дека до крај кесе швркнам со паметот(facepalm)

7. BELUGA1986

BELUGA1986 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    @monik55 100 посто ти е од цвеклото, а може, а и најверојатно и кога ќе одиш по голема нужда да ти биде црвеникава, бордо, столицата, чудна во секој случај, но не се плаши :D

На mdenkov и monik55 им се допаѓа ова.
  8. @Ledi@

@Ledi@ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    192
    . Vaka propolisot ima blago anesteticko dejstvo blagodarenie na alkoholot koj go sodrzi,a tokmu toj pak moze da ti go vlosi vospalenieto na nepceto.Nie stomatolozite radi toa nego preporacuvame.Probaj so gargara so laden caj kako sto ti pisav zalfija i kamilica ke ti pomogne.I ne go izbegnuvaj so cetkata ubavo izmasiraj go toj del sekako ako ne koristis tvrda cetka za zabi koja ne ni treba vo bremenost da se koristi,i mozes da si zemes lakalut aktiv pasta obicna ili herbal keti pomogne da netise povtoruva i prosiruva vospalenieto na nepceto.Pozdrav i poseti go svojot stomatolog pa kazi kako pomina.

На Mariangel му/ѝ се допаѓа ова.
  9. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Mene vcera mi go izmerija cerviksot vo 15 nedela e 32.5 mm i toa e namalena dolzina, no istata e od 12 nedela, stom ne se namaluva rece nema mesto za panika. Samo treba da se stava utrogestan vaginaleti.

На mdenkov, blessed2 и juli rak им се допаѓа ова.
  10. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.608
    Допаѓања:
    8.234
    Здраво мамички,
    да се пофалам мислам дека го осетив бебушко.Не сум 100% сигурна, ама се ми се јавува чувство како да ми се поместува нешто во близина на попокот.Му кажав на маж ми и кога ја стави раката вика стварно нешто се поместува:D.Не е многу јако за да го дефинирам како удар, повеќе е како нешто да се обраќа во мешето.
    Поздрав и имајте убав ден:*
    Еве од мојот омилен колач да се заблажиме[​IMG]

На mdenkov, LenaNela, elena.mak и 9 други им се допаѓа ова.
  11. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Добар ден од мене, јас денес бев на козметичар за жуљеви на стапалото, секое лето ми се прават и ми загнојуваат, ми рече дека се вирусни и да ги мачкам со шпирт јод, па за една недела ќе ги извадиме. Со друго не смеело да ми ги третира. Јас не купив дури не проверам и тоа дали е безбедно ама не можам да најдам на нет информации. Што мислите?

12. BELUGA1986

BELUGA1986 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    @kristina.k сосема е безбедно во бременост локално да ставаш шпирит јод.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Променлива е секој пат што и да јадеме или пиеме а посебно цвеклото и морковот знаат да сменат највеќе боја , и јас јадам цвекло :) исто ми е и мене не се секирај ;)

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. devojkaa86

devojkaa86 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2013
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    15
    Девојκи итно е, од сабајле κаκо станав имав болκи во κичмата таκа појаκи, тие болκи пρеκинаа сега имам бодежи и пецκања пρво само во долниот дел а сега на сеκаде позачестени κаκо со иглици низ цел стомаκ а κога станувам го чуствувам стомаκот натежнат и нелагодност дали има место за паниκа дали да ја баρам мат 18 г.н сум фала

15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Девојка86 јас сум паничарка и при секоја сомнителна промена, нелагодност, болка, сомнеж итно на лекар одам, дури и ти препорал0чувам на болница да одиш.

16. BELUGA1986

BELUGA1986 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    @devojkaa86 не ја барај матичната туку оди кај неа, болки, бодежи, иглици во текот на цела бременост ќе ги имаш и да не те плашам но знаат и да зачестат и да се појаки, но нормално е. Но сепак да не се правиме доктори по форум, а и ти неверувам дека ќе бидеш помалку мирна и спокојна што и да ти кажеме.

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Zdravo i od mene mesinja :hai:
    Ova zesko vreme mozam da kazam deka me iscrpi maximalno, ne mozam da spijam, ne mozam da disam, pogotovo koga pesacam nema ni 10 metra jas disam zabreano kako da sum kopala niva, mnogu mi e tesko nekako na stomakot ne mi e kojznae kolku golem ama i od zeskovo dali taka se osekjam, ne znam stvarno :(
    Inace da ve prasam dali vo Mk pravite uste eden skrining vo 30-32 nedela? Nesto kako glavniot skrining e, na koj se gleda protokot na krv, papocnata vrvca, kako se hrani bebeto, postelkata.....Mene mi rece doktorot da go pravam, za prvoto dete ne sum bila, a sega sakam da go napravam cisto da sum si raat.
    Aj pisete mi dali i tamy vo Mk se pravi isto toj skrining i sto tocno vi kazuvaat/gledaat?

18. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Леле мамички јас денес сум ко шашардисана. Ми се врти, ми се фледаат цвезди пред очи, кога се движам имамчувство како нозете одпод колена ми се подуени и ко да газам на јајца, море кп да лебдам ко ќе одам. Срцето го чувствувам како ми лупа силно, едвај дишам и за да не заспијам или припаднам се занимавам со форумов. Се изнапив од лимонада, сок од праска, јогурт цело литро, вода, само мочам и чувствувам ладна пот како ме облева. Не ми е прв пат, ама многу неубаво ми е. Прошлиот пат сакав б.помош да повикам. А овие ко за беља се 100на саат, некако да ги успијами да пододморам

На Bebulleee, <3 pleza4e <3 и tweety26 им се допаѓа ова.
  19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.737
    Бубале од исцрпеност и од жешкото ти е, јас ништо посебно што не правам таква сум, а можам да замислам со малите како ти е. Одморете заедно, пушти им нешто да гледате интересно и кажи им за бебето треба да се помирни да одмори и тоа во мешето.
    Пред некој ден бевме на гости кај пријатели со 3 годишно дете, онаа сила и енергија се чудам од кај им е, не застана и дури ме предупредија да си го пазам стомакот. Сигурно и твоите се такви. :D

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Баш така ко шо сивидела ×2. А ова малово две годишно, кој ми го познава ми вели не идај на гости со него. Не 1000, 100000 на саат е. Готово одам во кревет со нив, ќе спијат и ќе чутат, мора!

На Pcelka94, <3 pleza4e <3, Fatalnata и 1 друга личност им се допаѓа ова.