Ептен интересно … и ние следевме со овулациски тестови на позитивен тест имавме односи за неколку часа … овулацијата настапува по 24h од две цртички јаки така да баш е интересно за истражување ова … вероватно за машко можда требаше наредниот ден
Се' правев... Одев на работа до последен ден, пешачење, храна, возев кола до денот на пораѓај, односи, дома турбо бев. И 16 ч се отварав, со провокации до максимум што можеше докторот ми пушти. И бебево не се спуштеше за жива глава, и завршив со итен царски. Така да мислам дека не ми помогна ништо. Ама проби си сепак.
Ние еден ден после позитивниот овулациски тест значи баш на денот на овулација и еден ден после овулација зошто на работа бевме па така се погодивме со слободно време и не ни очекував дека се фатило воопшто
I jas edvaj go cekam I si go sakam najmnogu Ama podruga zamisla imav, deka jas zensko I toa da e zensko polesno ce se snajdam bar taka mislam. Prost primer...koga odevme na pazarenje, zhenski stvari eden kup bendisuvav, masho nishto ne mi facase oko Neznam da odberam Mene mi se ispolni zelbata za devojce ama ne vo celost Prvoto mi bese zensko, za zhal mi pocina, sega vtorovo mi e mashko samo zivo I zdravo da e. I jas si vikam tretoto ce e zhensko, ama tesko deka ce ragjam uste edno zas na 34god ce go ragjam ova Treba pogolema pauza posle vtor carski za da odam na tret.
А ние со ИВФ што сме зготвено па вратено како да се ориентираме? Мене според кинеско предвидување некој овде имаше оставено линк е машко, ама според друг кинески календар сооред години женско вика
Ептен се сложувам и верувам во ова. Првото ми беше машко, го изгубив во 5ти месец од бременост минатата година ова време… непреболена болка и длабоко во себе си викав мора да пробам со второ и сакам да е пак машко за некако да се помирам дека можеби истата душичка ќе ми се врати што ја изгубив. Но овојпат е девојче, докторката ми вика ако беше машко никогаш немаше да отидеш на трето … судбина е тоа … животот ти дава предизвици што ти требаат баш во тој момент во кој се наоѓаш за да ти го скрои животниот пат баш како што ти е пишано…
Да така е. Инаку баш ми е жал… и јас имав спонтан пред две години па се мачевме долго време и еве сега конечно се израдувавме. Децата се благослов
Nemozam da vi opisam kolku ja socuvstvuvam bolkata na vas sto ste gi izgubile bebinjata,vo poodminata bremenost. Jas mnogu se plasev dali ke ja iznosam bremenosta do kraj,i eve seuste se plasam iako sum vo 9ti mesec vlezena. No ke kazam gospod dava sila na hrabrite i pak ke kade no ovoj pat zivo i zdravo bebe. Nie sme hrabri cvrsti i mozeme da se izborime
После се што имаме поминато сигурно ќе бидеме супер мајки одвај ја чекам да ја испогушкам и да ја израснам во најубава женска
Istoto i jas go velam. Jas pominav mn tezok pat, se izmaciv mnogu no vredese. Posle tolku ivf gospod mi dade po priroden pat.
Полот на бебето не зависи од овулацијата и кој ден се случило оплодувањето. Зависи од спераматозоидот што ќе ја оплоди јајната клетка дали е носител на x или у хромозом, не постои марифет за таа работа.
Фала ти за листата да имам некоја ориентација барем. Јас почнав да купувам како шо ќе ми дојде прво поситни работи од мерак ама сега веќе се ориентирам на поголеми работи. Со прво е потешко не знаеш шо се ќе ти треба и ко изгубена сум. Гледам по нет работи, а не знам ни зошто служат
Ај па и ти. Јас до 40 години си двам фора за второ. Тука сме со години јас и ти. Не се давај, млади сме
Haha I toa sto vikas ama doktor ce vidime sto ce kaze za tret carski zdravje da gurneme sega prvo so ovie sto se na pat Ti kolku God imas? Zdravje zivcite na 27 I 47 ne se isti Kako rekol dedo Bozhe taka ce e.
Дали утрогестанот употребуван орално може да предизвика вртоглавици? Доколку да, ако го употребувам вагинално само, шансите за вртоглавици дали се помали? Или сепак вртоглавициве се од седење дома и хемоглобин нешто под граница?
Да од утогестанот ти се… јас буквално не можев да одам и да возам. Вагинално ставај ги има и поголем ефект локално и нема вакви нус ефекти