Viktorijaaa5, post: Жени дојде и синко мој праќам добра мисла кај сите што сте во исчекување Честитки. Да е здрав и жив, цел живот да ве радува!
Na ubav golem den cel zivot da ve raduva I samo ubavini da vi nosi Zivi i zdravi da ste. Jovan da ne se vika?
Жени, не знам дали има конкретна тема, па тука да прашам.Дали некоја од вас има купено стручна литература за бременост и нега на бебе/дете, да ми препорача од каде, наслов, или доколку имате слика да прикачите.
Дали броењето движења на бебе во 9ти месец треба да е 10 удари во денот или 10 пати да си мрда по неколку пати? Пошто еве на пример сега си мрда и ќе се превртува ќе се тегне повеќе од 20-30пати и после го нема пример саат два, па пак така... е сеа не сум сигурна дали треба да има 10 вакви "рунди" на мрдање или како..
Devojki sto e razlikata od philips avent pumpine elektricni za izmilzuvanje so ostanatine sto se poevtini? Mislam deka nema potreba od luksuzi da se placaat po 13.000 za avent ako nema razlika so ostanatine sto se od 2.500, 3.000 ? Moze da spodelite iskustva? Sega mi e rano za kupuvanje ama sakam da sum spremna za od koga ce se porodam da znam mm po sto da go prakam ako imam potreba, a togas da ne se zamaram so toa