Возможно е, во тек на 1 ден е тоа.. сум ги гледала и јас. Бебињата им се само на молзено млеко и имаат таков ред фатено што млекото од денес што го молзат, е за утре. А имаат спремно од минатиот ден за бебе да пие. А има и онакви со хиперлактации и што донираат... ама тоа се друг муабет
Треба да направиш екг дури си во тахикардија, па после со тоа на кардиолог. Бидејќи дури отидеш на кардиолог може да ти се смири и после ќе нагаѓа што било, ќе треба холтер да ти става.
I mene cesto znae da mi ripne pulsot a pritisokot normalen. Nikogas ne obrnav vnimanie na pulsot. Sega mi se dvizi do 100ka. Treba da se konsultiram so maticen ili nema potreba?
7,5 mmol/l било горна граница после испиена глукоза, а мојот резултат беше 9 mmol/l. Докторката ми рече као не е ништо страшно не се грижи ќе направиме ново испитување, ама мислам дека тоа ми го рече само да ме смири.
Па индивидуално е, ја на пример имам многу бавен пулс, мене 100ка ќе ме бутне одма. Ти мислам си при крај, ако си имала стартно 70-80, до 100 е очекувано 9 месец. Нормално, како расте стомакот расте и пулсот. Ама за тие како мене 100 не би било нормално ни во 9 месец. Ме разбра ваљда . Ама за било која тахикардија мора екг.
Која недела почнуваат бебињата да се спуштаат? 36+3 сум, на последен преглед си беше со главчето надоле ама не е спуштено сеуште. Рано ли е, имам ли време? Сега во четврток сум пак, па ќе видеме дали ќе има промена, тогаш веќе 37ма ќе бидам.
Може да се спушти било кога во 9 месец, може и да не се спушти ич ко синко мој, нема стриктна недела да речеш тогаш и тогаш. За да забрзаш спуштање движи повеќе и по скали, ама и за тоа нема правило.
Фала ти многу за одговорот мила. Цела бременост сум по скали горе-доле, на втор спрат живеам па често ги симнувам/качувам. Ајде сѐ надевам на крајот ќе биди ок, некако како ми се ближи пораѓај само туку мислачки.
Aha. Mene na gladno mi bese 5.5 Inace kaj mene dr granici bea. Posle 1h do 10, posle 2h do 8,5 Ako ides po moite granici nemas diabet, ama sekoja laboratorija e so razlicni vrednosti. Mislev dali ima nekoj rizik za bebeto ili majkata ako e zgolemena vodata?
Девојки да ве прашам дали некоја од вас има во ист ден појдено на 2 еха да не е нешто штетно за бебето ве молам за одговор
Bas ke pratam d amin zemat od vcera mi e poloso samo sto nemam temper...sega za sega...koga kaslam suva kaslica imam me boat gradive..uzas....veke sum 19 nedela I nekoj den
ваква е мојата од алиекспрес иста скроз иста е. толку негде и таму беше околу 1000 ден за тие пари супер е . честитки мајкиии. да ви се живи и здрави бебушите