I jas mnogu kaslav i uste kaslam ama ne tolku mnogu, probaj i so pregoren seker so mleko, supa, mnogu tecnosti, i jas plus pravev vo casa madionovo maslo, limon i med ke izmesav i po nekolku lazicki na den. dali imase efekt nezz ama se sto mozev prirodno probav
Да, ама повеќе ќе е претпоставка. Не може да се сигурни. Може и да погодат ама пак, повеќе е претпоставка.
Daaa. Duri I jas go vidov kurleto Ama zavisi I od ehoto. Pred nekoj den na maticniot vo drzavna mu vikam napravimi slikice I mi vika aa ti epten napred si I se smee Vika nemozam da ti go fatam ubavo da go slikam Inace mene vo plodnost na prv skrining mi go vidoja, imaa nekoja nova aparatura doneseno.
На прв скрининг може и да згрешат, мало е уште. Кај мене проба да види на прв скрининг ама ми рече земи го со резерва тоа хаха.
...Fala ti .....I jas cel den oujam tecnosti...sega zsmav luk...pregoriv seker.....I limon med poposle kw dpdadam I maslinovo.....od tolku kaslanje pocna da me zaboluva kaj matkata kako so igla....zeznato...na rolku pazenje...parterot mi go donese doma vurusov....ha ha...nema pravila....samo neka pominuva....zatoa sto e malku neprijatno
Бум земи сируп исландски лишај хербифит, зошто се мачиш... Значи сирупот е сахароза со екстракт од исла ќе го навлажни грлото душникот ја намалува дразбата за три дена ја смирив кашлицата. Па ти земи и мед и све друго ама додека не прогресира спречи...
Движи колку што можеш повеќе, прај вежби за спуштање на плодот исто колку што можеш, седи на пилатес топка. До последно не се спушташе кај мене... нема правила ама и не правев се од оваа што набројав
Bas se macam od vcera....I denes fel den...maticniot mi vika da me slusnel pa posle terapija ama nemav sila da odam denes...ako ne ke pratam da mi zemat stom velis deka e efikasen....Fala ti...Fala vi....
Ако ти е вака стално во ред терапија ама да знаеш дека е и нормално да имаш тахикардија во бременост. Јас би почекала и би пратела неколку дена пред да почнам да пијам апчиња…
Не сум имала никогаш тахикардија ама неколку денови по ред во мирување.. Дури ме умори мислам градиве ќе ми пукнат јас сум со нормален пулс 80 сега 115-118. Се напив еднаш денеска се смири подобро сум. Не мислам да пијам по три пати ама еднаш ако ептен не се смирува.
Сварете кромид, јаболки, ораси и ловоров лист во тенџере со вода додека да стане течноста малку густа, потоа пијте го или мешајте го со сок, помага за кашлица
Јас сум отсекогаш сум со пулс над 80 до кај 100 ми е а некогаш и згора. Ама порано имав одвреме навреме и притисок,сега со бременоста притисокот ми се регулора скроз откако исфрлив кофеин и алкохол ама пулсот со стои висок, не секогаш ама некогаш знае да оди над 100, еве денеска 113 ми беше а одлично се чувствувам. Ама некогаш знае во ушите да осетам како некој притисок, не е зуење, туку како некој шум осеќам, мерам притисок скроз нормален а пулсот од паника ми оди високо, јас дури го мерам ми се крева. Нормално е да е пулсот висок во бременост, прееска кога мерев на другарка ми и беше 107 и таа е бремена
Консултирај се и со доктор секако да не си праиш додатна паника, но мене сите ми викаа дека е нормално пулс над 100ка во бременост, првата скроз уредна трет триместар ми беше цело време 120тина.
Добро утроо. Јас со моите прашања Во спиење се тегнам, дали му се случува на некој друг. Дека не сум физички активна и самото тело кога ќе се свртам на грб ми се истегнува, се будам ама веќе се фаќам како се тегнам , знаете онака коа се расонувате у кревет па ќе се истегнеш грб раце нозе ...како да го исконтролирам ? Или не е страшно?