Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. TeodoraMJ

TeodoraMJ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2020
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    248
    I jas mnogu kaslav i uste kaslam ama ne tolku mnogu, probaj i so pregoren seker so mleko, supa, mnogu tecnosti, i jas plus pravev vo casa madionovo maslo, limon i med ke izmesav i po nekolku lazicki na den. dali imase efekt nezz ama se sto mozev prirodno probav

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    950
    Zara, okaidi

На LaTama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Strawberry99

Strawberry99 Активен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2024
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    7
    Majki, prasanje. Dali na prviot skrining postojat sansi da se vidi polot?

На ShtruMfeticka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.636
    Допаѓања:
    7.893
    Да, ама повеќе ќе е претпоставка. Не може да се сигурни. Може и да погодат ама пак, повеќе е претпоставка.

5. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    950
    Daaa. Duri I jas go vidov kurleto (facepalm)
    Ama zavisi I od ehoto. Pred nekoj den na maticniot vo drzavna mu vikam napravimi slikice I mi vika aa ti epten napred si I se smee:D:D:D
    Vika nemozam da ti go fatam ubavo da go slikam:o
    Inace mene vo plodnost na prv skrining mi go vidoja, imaa nekoja nova aparatura doneseno.

6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.262
    Допаѓања:
    76.307
    Chloe.baby.boutique, Бомида, Tiny Baby shop, hellobaby.mk. Овие се проверени од мене :D

На LaTama и ShtruMfeticka им се допаѓа ова.
  7. nate_93

nate_93 Активен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2024
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    124
    На прв скрининг може и да згрешат, мало е уште. Кај мене проба да види на прв скрининг ама ми рече земи го со резерва тоа хаха.

8. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    59
    ...Fala ti .....I jas cel den oujam tecnosti...sega zsmav luk...pregoriv seker.....I limon med poposle kw dpdadam I maslinovo.....od tolku kaslanje pocna da me zaboluva kaj matkata kako so igla....zeznato...na rolku pazenje...parterot mi go donese doma vurusov....ha ha...nema pravila....samo neka pominuva....zatoa sto e malku neprijatno

9. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    59
    Kaj mene se kriese...I nikako ne mozese da sw vidi...kogq pravev prenatalen togas doznav....

10. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    778
    Бум земи сируп исландски лишај хербифит, зошто се мачиш... Значи сирупот е сахароза со екстракт од исла ќе го навлажни грлото душникот ја намалува дразбата за три дена ја смирив кашлицата. Па ти земи и мед и све друго ама додека не прогресира спречи...

На Bum му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    4.756
    да, мене два пати ми погодија на прв скрининг

На Ani93 и Autumn Love им се допаѓа ова.
  12. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.946
    Допаѓања:
    90.109
    Движи колку што можеш повеќе, прај вежби за спуштање на плодот исто колку што можеш, седи на пилатес топка.
    До последно не се спушташе кај мене... нема правила ама и не правев се од оваа што набројав :D

13. Bum

Bum Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2022
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    59
    Bas se macam od vcera....I denes fel den...maticniot mi vika da me slusnel pa posle terapija ama nemav sila da odam denes...ako ne ke pratam da mi zemat stom velis deka e efikasen....Fala ti...Fala vi....

На Ladyme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    447
    Да не знаете дали има и до кога траат попустите низ Солун? Bebehome, Kiddo…таквите.

15. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    263
    Допаѓања:
    716
    Ако ти е вака стално во ред терапија ама да знаеш дека е и нормално да имаш тахикардија во бременост. Јас би почекала и би пратела неколку дена пред да почнам да пијам апчиња…

16. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    778
    Не сум имала никогаш тахикардија ама неколку денови по ред во мирување.. Дури ме умори мислам градиве ќе ми пукнат јас сум со нормален пулс 80 сега 115-118. Се напив еднаш денеска се смири подобро сум. Не мислам да пијам по три пати ама еднаш ако ептен не се смирува.

17. GirldD123

GirldD123 Нов член

Се зачлени на:
    Недела
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Сварете кромид, јаболки, ораси и ловоров лист во тенџере со вода додека да стане течноста малку густа, потоа пијте го или мешајте го со сок, помага за кашлица

На Bum и TeodoraMJ им се допаѓа ова.
  18. Cvetce_

Cvetce_ Активен член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    21
    Јас сум отсекогаш сум со пулс над 80 до кај 100 ми е а некогаш и згора.
    Ама порано имав одвреме навреме и притисок,сега со бременоста притисокот ми се регулора скроз откако исфрлив кофеин и алкохол ама пулсот со стои висок, не секогаш ама некогаш знае да оди над 100, еве денеска 113 ми беше а одлично се чувствувам.
    Ама некогаш знае во ушите да осетам како некој притисок, не е зуење, туку како некој шум осеќам, мерам притисок скроз нормален а пулсот од паника ми оди високо, јас дури го мерам ми се крева.
    Нормално е да е пулсот висок во бременост, прееска кога мерев на другарка ми и беше 107 и таа е бремена

19. NewMember23

NewMember23 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    42
    Консултирај се и со доктор секако да не си праиш додатна паника, но мене сите ми викаа дека е нормално пулс над 100ка во бременост, првата скроз уредна трет триместар ми беше цело време 120тина.

20. jagoda777

jagoda777 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    397
    Допаѓања:
    581
    Добро утроо. Јас со моите прашања
    Во спиење се тегнам, дали му се случува на некој друг. Дека не сум физички активна и самото тело кога ќе се свртам на грб ми се истегнува, се будам ама веќе се фаќам како се тегнам , знаете онака коа се расонувате у кревет па ќе се истегнеш грб раце нозе ...како да го исконтролирам ? Или не е страшно?