Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

@kristina.k како си ти мамичке? Како е бебчето?

kristina.k likes this.
  2. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Добра сум мила, одмарам на жешково, а навечер пешачам и тогаш малку болки имам ама ништо страшно. Те читав за отоците и јас сеуште немам, уште тоа фали. А бебуш денес е мирен ама вчера цел ден не застана, ми го брануваше стомакот. :inlove:Од понеделник ќе го видиме време е за контрола. Вие како сте? :hug:

<3 pleza4e <3 likes this.
  3. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

И ние сме добри, лешкариме моментално. А фала Богу ги немам, ги немам. Бебево мое 3 ддена збеснува, како да сака надвор, ама нема, рано е. И ние сме пон. на контрола. Епа во пон. кќ се фалиме двете како ни напредуваат бебчињата. :hug:

4. coconaut

coconaut Популарен член

Dali na nekoj mu imaat dadeno terapija eritromicin vaginaletki, mene doktorkata mi gi prepisa bidejki se somneva deka sum imala bakterija, najverojatno clamidia, spored nekoi simptomi, iako brisot bese cist.

5. BELUGA1986

BELUGA1986 Активен член

@coconaut како мислиш брисот чист, а ти кламидија???????? Каков симптом, да не е видовита докторката?? Ајде побарај си второ мислење од некој специјалист. А за вагиналетките ако си во второ тромесечје е во ред, а ако си помала незнам искрено.

Kiflicka05 likes this.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

E ajde de i jas se iznenadiv, mnogu cudno, brisot go pravev vo 11 nedela, e sega demek nesto primetila, inaku 15 nedela sum

7. BELUGA1986

BELUGA1986 Активен член

@coconaut како па мислиш нешто приметила, ти не ја праша што???????? Чим си 15 та нема гајле за вагиналетите, али прашање е дали ти се потребни. Оди си на уште едно мислење што да ти кажам

8. coconaut

coconaut Популарен член

Primetila iscedo,k a i jas primetuvam sekojdnevno pogolema kolicina na bezboen iscedok i imam nekoi bolki vo dolniot del na stomakot. Isto imam i nekoe pecenje dolu..Spored ovie simtomi rece deka se somneva na clamidija. Iskreno ne veruvam bas na dijagnozava, jas bi rekla deka imam ili urinarna infekcija ili e rezultat na candidata sto ja imav na brisot.

9. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Феминки, добар ден ви посакувам! Денес и јас сум како замаена, цел ден имам некоја вртоглавица и малаксаност. Ноќеска спиев многу немирно, синоќа нешто се вознемирив - ми стигнаа некои резултати не баш поволни, почнав со филмови и црни сценарија да се занимавам и после тоа цела ноќ сонував лекари, болници, прегледи и што ли не, а се така конфузно и во бунило - страшно чувство што ме прати и низ целиот ден:sweat: !
    Едвај чекам да дојде 21 за следната контрола!!!

10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

А зошто не и бараш уште еден брис да направите? Батем така нема без причина да ставаш антибиотици? А плус тоа ако е кандида у прашање ама ич не ти треба додатен антибиотик!

<3 pleza4e <3, Fatalnata and coconaut like this.
  11. vesna212

vesna212 Истакнат член

девојки а на колку време идете да се гледате на ехо?

12. m.i.g

m.i.g Популарен член

1 mesec

13. slobodka

slobodka Популарен член

Во право си, најдобро е уште еден брис за најсигурно. Исправка мала- за кламидија е сомнежот, не за кандида.

14. <3 pleza4e <3

<3 pleza4e <3 Истакнат член

Имаме нова тρудница во темава а? :^) Ја нешто не сум во теκ со настаните:D
    @BELUGA1986. Ај добρедојде, κоја недела ρече деκа си? Машала многу аκтивна ваκа од стаρт, нешто фρчат совети на сите стρани:D неможеме на ρед да дојдеме:D

Ај да не забегам, да си поќутам малκу...вρемето ќе κаже деκа инстинκтот ниκогаш не ме лаже:D:D

Јас мешκовци добρо сум, фала на пρашање;)
    Ρастеме, го дебелеам малиот:D:D 2700 гρама е:P мил тој на мајκа:inlove:
    Таκа јас си лежам, си го гледам κρеветчето бело беличκо, си го замислувам синκо во него, едвај чеκам да го гушκам, да го бацнам на чело за добρа ноќ, да заспиваме со песничκи и пρиκазни, да си игρаме со тρопκи, да си гледам сеκој ден κаκани пеленκи:D
    Да ми се топи душата гледајќи во тие мали мили очиња:inlove:
    Едвај чеκам...ај уште малκу има :)
    Инаκу јас добρа сум, и физичκи и психичκи:hug:
    Ве гушκам мешκовци:hug:
    Нешто не сте ми баш во фоρма, или темава го изгубила духот што го имаше?:^)|-)

15. Mariangel

Mariangel Форумски идол

I mene nekako mi e izgubena pozitivnosta na grupava i zatoa i mn poslabo pishuvam.. do dusha site imame po nekoja maka i koga ke si ja pisheme site po red ispagja samo maki da si kazhuvame i soveti da si davame. ^_^
    A za tebe bash mi e milo shto si vo red a sekako i za bebush, koj znae mozhebi ti si taa shto nosi pozitiva.. Koga te nemashe tebe temava go nemashe toj duh kako shto primeti i ti :P
    @mama89 srckaaaa a ti kade si be? Pishi ni malku ne ispozaboravi site :!: :*

16. blessed2

blessed2 Истакнат член

I jas stavam utrogestan, fala ti na odgovorot :)

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

И јас си велам од жешково, епа кога НЕ треба да добијам и јас незнам. Missed имав на 10јули, сега кога ќе биди незнам. Имам предчуство дека вгодина хехе

♡BuBaLe♡ and mama89 like this.
  18. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@coconaut lele mila te citam I jas sum se pozbuneta :( koja sega dok ti kaza vaka maticnata ili onaa drugata???? Daj najdi ja Livrinova ziti se :)
    I napravi pak brisevi cim imas takvi simptomi, urinokultura da znaes na sto si, ti ke stavas toa vaginaletite ali pa ako ne e toa, sto dijagnoza ti zalepile vaka od rakav. Te mislam da znaes, ke cekam da pises ;)
    A za cerviksot LIKE cim ne se namaluva top e :)

19. emkaemka

emkaemka Форумски идол

@only44you ti ovde se prefrli??!! :) ima nesto sto neznam????? Ke te karam sakam blagovremena informacija ;) :)
    Daj boze mila neka bide neka bide :) :) :)

only44you and Bebulleee like this.
  20. monik55

monik55 Форумски идол

Извини а Ливринова суште е на ГАК?Ми ја препорачаа како многу добра докторка затоа прашувам.