Од сега натаму ќе осеќаш се повеќе, јас 26 недела ја терам и веќе ја осеќам и во движење некогаш. Мислам дека како што растаат се повеќе и поубаво се осеќа. Веќе мислам дека и го фатив и редот кога е будна, некако во исти временски интервали е активна кај мене. Поубаво чувство од ова сега нема
Исто осеќав и јас Активен беше штом се разбудев сабалје ама тоа некаде после 30та недела. Инаку обавезно мрдаше попладне поактивно после 17ч а посебно навечер пред легнување преубаво чуство
Да слушнеш уште едно мислење во Скопје. Има добри дијагностичари. Сега читав тоа зависи и од степенот. Ама на прв скриниг се гледа да му се плукнам убаво незнам како гледаат мозок слика се мери дијаметар све.. Па на втор исто.
Женски во 22ра недела каде ги чувстувате движењата на бебето ? Веќе 5 дена ми е многу ниско под папокот шета лево-десно имам чувство како до јајник да ми иде На мисла ми е да не е нешто многу ниско, дали е нормално ?
Според мене апсолутно нормално. Најдобро види слики како расте матката и бебето во зависност од неделата и ќе знаеш одприлика до кај е. Јас сум скоро 20та, исто осеќам најмногу во долниот дел, па дури и како во цервикс да осеќам удари.
Таму го чувствував и јас таа недела. Не е ниско, таман си е тоа и е најнормално. Ќе видеш од 8ми месец па до крај како па у ребра ќе те шиба. Уствари кај стигне, таму шутираат.
Чудно ми е затоа што пред една недела беше над папокот лево-десно таму негде се превртуваше, па си мислев зошто сега се симнало доле нели рано е Фала ви за одговорите @QweenSM @cocopuff
Денес цел ден читам оваа дијагноза е ептен ретка и се мислев за во систина за таму да одам... ако знаете некој добар доктор за таму предложете ми... Најмногу се нервирам што оваа дијагноза ја поврзуват со даунов синдром... се каам што не направив пренатален ама па на прв скрининг се беше во ред со мерки и само приска правев на неа само паппа што е излезе со висок ризик ама тоа било поврзано со постелката нешто.... Само дај боже да не се зголемува да остани на толку колку што е сега спаѓа во средна фаза
Vo 20 nedela nad papok nemoze da bide. Premalo e za da se kaci tolku gore. Posle 26-28 nedela se kacuvaat. Ne se optovaruvaj so klockanjeto,ubavo e mn cuvstvoto koga go osekjas no posle 32 nedela ke molis da prekine. Uzivaj i ne se zamaraj kade e. Jas eve skoro 37 nedela placam od bolki, a aktivno e celo vreme. Desnata strana mi e modra,nogata desna mi ja ukoci. Uzivajteeeee dodeka mozete.
Др Димчев го зборат во систина, Ремедика Др Симонида, Др Афродита.. Види врати назад малку на форумов ќе најдеш може и други
Nane I kamilica Koj te vodi vi Plodnost? Mene Sotir. Tuka si kaj sto treba da e. Uste ne ti e prosirena matkata tolku. Obicno od papok nadolu e sasvim normalno da kloca Za dr Simonida I jas imam slisano mn pozitivni kritiki. Jas za prvoto na vtor skrinig bev kaj nea. Samo zboruva, objasnuva, mu se raduva na bebeto kako da e nejzino Nekako imav cuvstvo kako povece od mene da bese srecna I vozbudena
Др Димчев во Систина. Јас кај него ја водам бременоста. Посебно за скрининзи е многу стручен. Мене на прв скрининг ми го погоди полот( ние веќе го знаевме пошто го имав направено НИПТ тестот) А која недела си? Можеби уште може да се направи тестот? Јас кога го правев НИПТ тестот мислев дека мора 10 недела и ептен ги брзав после ми кажаа дека може и покасно да се прави. Да се слушнеш и со некого од НИПТ компаниите? Мада др Димчев на моја другарка и потврди дека бебето и е добро ( иако тестот покажуваше ризик а и беше страв да прави др испитувања) исто она испитување преку плодова вода да го направиш?
Каде наоѓаш чист чај од брусница? Има многу придобивки од него посебно за уринарни инфелции ама сите се со некои додатоци од др растенија?