Јас не бев со мутации и исто вака пиев. Нема штета, пиј си слободно. И мене ми изгледаше вечност ноември… а сега малово има 2 и пол месеци… не знам кај отидоа месециве
Здраво Пред некој ден ми отече слузницата во нос. И почна носот и на допир надворешно да ме боли како да сум се удрила. Кивам од време на време. Од сабајле дувам проѕирен секрет. Во текот на денот се осеќам како да сум затната а дишам низ нос. (7недела и 6 дена) Смеам ли да ставам физиолошки раствор или инхалација со физиолошки? Или некој спреј. Правев гаргара со сода и сол. Не шетам, никаде не сум мрднала ама сопругот оди на работа, да се надевам дека не е вирусот... На одмор е и докторот и сестрата. Треба и општ матичен да знае што смеам, така?
Сабајлево ми течеше крв од нос ми е страв да не имам висок притисок, ќе одам да ми мерат денеска, јас имам дома апарат ама слушалки немам премногу сум здебелена морам некако да се контролирам со јадењево вака само проблеми ќе си направам
За секој случај бев да ми мерат 120 со 80, докторката ми рече да пијам витамин ц да се зацврстат крвните садови
Јас не пијам селен. Мора да си направите консултација со лекарот кој ве води. Пред забременување, кај мене во однос на тироидни хормони, беше покачен само THC, многу малку, на горна граница. Отидов кај специјалист за тироидна на детални прегледи и ехо, мене ми рекоа дека со дополнителна терапија само би ми пореметиле останати хормони и ќе ја пореметат скрос тироидната. Иако селен не е класичен лек, не би можела да ти дадам конкретен одговор, немам искуство.
Koja nedela si? I kolku se imas zdebeleno. Konzumiras aspirin ili nesto slicno takvo? Moze da e I od apcinjata, nemora da znaci deka e samo pritisokot