Vlijae tsh jas bev naa terapija pred da zabreemnam I togas ni rekoa deka treba sa bide pod 3....swga vo bremenost mi se kaci I mi zgolemija na 100 mg....ona sto ke prasam I pokraj toa sto sega mi e 0.58....pak mi ostavija 100 mg I 0voj mesec kao poveke bebeto da ima tiroksin..pa nekako sum zbunetq ,a Eden mesec mi se namali od 2 50 do 0 58....I za uste Eden mesec ke mi dojde do 0...mislam taka ispaga I zakazav usye.edno mislenje od ponedelnik...inace site ni rekoa deka vrednostite na tiroidata se mnogu vazni kakp za zabremenuvanje taka I vo bremenost
Ne sakam da te plasham I da ti pravam paniki. Najdobro ti e odma da odish na bolnica . Jas imav negativen ishod od tie iscedoci. Ne sakam da zboram za toa da ne ti vlevam strav ama odma da odish da kazes I da posocis. Odi odma I pishi
Rabotata e sto jas sum Amerika a tuka moras da cekas duri ne ti dojde terminot za da odis na kontrola kaj doktorkata a mene mi e za 2 nedeli Za toa znam bidejki pred nova godina edna nedela bev bolna so temperatura uste vtoriot den koga ne mi spagase se javiv kaj doktorakata mi rece toa duri ne ti dojdi terminot nemozime da te primime osven ako ti se kace poveke od 39 togas da odis direk na emergency ne kaj nas toa bese odgovort
Дали имаш правено брисеви? Јас имам исцедок цело време, некогаш е бел, некогаш некоја зелена боја има, некогаш само како да ми тече вода. Нема мирис, нема чешање. До сега немало ништо. Сите сме различни, со различни искуства. Ако нема мирис и чешање не би требало да е бактерија. Сепак внимавај на исхрана намали благо, секојдневна хигиена одмивај се со сода. Прочитав дека не си во мк така да пробај да не паничиш. Во бременоста има доста исцедок т.е кај мене не престанува посебно тоа како вода
Да на почеток ми беше како вода и беше бело сега премина на зелено нема никаков мирис и немам никакво чешање за хигиена правам секој ден ама се мислам дали можи и да е до гелот за туширање го сменав како на природна база демек али ќе пробам со сода дури да ми дојди терминот Фала ти многу
.I jas imam iscedok ksko mlecen I nekogas kako malku voda.bez miris bez cesanje isto..pa e isplasiv muslev nesto ....pravev brisevi..cisto.... Denes cel den mi se dremucka...mi se gadi nesto verojatno od nastinkava..vlegov 20 nedela....syo da rece covek vo drugo stanje sme...osven nekoi ne daj boze krajnosti se drugo e normalno.....
Никако немој да користиш гелови за туширање или интимни гелови за одмивање, пробај само со сода или евентуално со камилица. Јас имам исцедок цело време, се мијам само со сода, добро е што нема мирис и чешање. Прочитајте на нет за бременост по недели ќе видите пишува дека во одредени недели исцедокот е нормална појава така телото се брани од инфекции.
Нормално е телото ни се менува, хормони се тука игра улога. Во нас носиме уште еден живот. Јас од старт сум со исцедок посебно како вода мислам чешма имам долу Јас 26 недела ја терам киселини што да кажам, денес главоболка невидена ама ќе гледаме што може природно и ќе издржуваме. Бременоста е убава ама не значи ни дека е лесна. Ко ќе ме клоцне сега на се заборавам, а како што читав овде понатаму како боли клоцањето и тоа ќе ми смета ќе викам ајде уште малку да издржам да излезе. Само да истераме сите до крај да си родиме живи, здрави бебиња се ова ќе се заборави
.ubavo kaza ....I jas samo so nekoj predizvik....vprocem site ovde sme so po nekoj predizvik sekoj na svoj ❣️nacin....skopjevo zagadeno izas ne sw ni izleguva nikade...bas taka...samo da bide aw dobro na kraj...blagosloveni ame so bremenost....blagosloveni so zivi zdravi bebulenca...se se zaborava...jas samo si. Ukam uqye ovoj mesec uste ovoj mesec I taka ke si letne vreme...daj boze samo dobro da e...❣️
ќе пробам сега два три дена да се мијам со камилица или сода како што рече па ако нема никакво подобрување ќе барам ако можи да одам порано од терминот Фала многу
Клоцање почнав да осеќам некаде од 21/22 недела баш да ме клоцне нежно, инаку предходно онака како да ме скокотка внатре. Сега веќе си клоца се посилно како што расте
И јас имам многу исцедок овој период и 13 недела сум Правев брисеви баш сега пред една недела чисто скроз. Ставав вагиналети по препорака на гинеколог дури да излези резултат од брисевите и ништо уште поќе имам Овие денови и грлото малку ме чешаше и малце рацете ме болеа па можно е да е некоја прехлада во прашање. Бев и на ехо ми рекоја се е во ред со бебе, ехото беше уредно. Нема мирис исцедокот, само сега смена зелена боја светла и е полигаво.
Здраво девојки. Еве јас да ве известам дека денеска бев да се видам со докторот што ќе ме пораѓа. Ме провери дали сум отворена и сум, дури 1 прст. Бебуш е веќе над 3кг, докторот задоволен од бебка, рече супер е. Не е уште спуштен како што треба ама рече рано ти е, утре влевам 37ма недела. Цтг мирно, нема ич контракции. У глобала тоа е. Следно сум пак за 1 недела на контрола. Може повеќе напредок ќе има тогаш.
Сега е кај мене прво како вода ми беше и после тоа ми премина на зелена светло како фосворно али не е лигаво како парталчиња се а можи и кај мене или од тоа што прво го сменив гелот за туширање а др можи и да е од тоа што бев настината и со температура