Кога останав бремена имав 77кила сега имам 94 а сум 25 недела освен витамини друго не пијам ништо еве и денеска пак ми течеше
Мене прво аналгин првите денови ме боцкаа, после почнаа кетонал да ми даваат, тоа ми препорачаа и за дома. Слободно може и со доење, не е контраиндициран.
До сега све што имам испитано е супер,бев слабокрвна сега крвната слика е супер, тромбоцитите посебно се испитуваат можеби глупо ми е прашањето ама освен обична крвна слика секој месец што испитувам и мокрача обична и микро друго ништо
Најмногу омалаксаност, поспаност, летаргија. Значи по 20 сааати во денот можев да спијам, без разлика колку и да се трудев да не е така. Насабајле станување хорор, маж ми по цел саат пробуваше да ме крене од кревет. Страшна раздразливост, сува кожа до степен на перутање и цели парчиња паѓање. Опаѓање на коса во прамени, доцнење на циклус, пцос, проблеми со столица, запек. И лабаво со контрацептиви ме лечеа од пцос, нормална била тироидата. Кога ја средив тироидата со погодена доза тсх се изгубија и цистите на јајниците, ама тироидата веќе отиде, уште 25% е функционална. А од кога озбилно се фатив со исхрана и вежбање (досадна сум со ова многу знам, ама пробувам да докажам колку храната е и отров и лек) веќе и дозите ми се намалени, имам енергија, нема инсулинска резистенција, не ми треба толку спиење и се е на подобро.
Денес бев на втор скрининг кај др.Симонида и можам да кажам дека е една прекрасна докторка која зборува и објаснува се до детаљ. Ја препорачувам искрено и од срце. Иначе бејби ми е супер, се си одговара со неделите +/- 2 дена. Ми се смири душа, речиси 2 месеци ми се фати како не сум била на преглед. Баткото сакаше сестричка и малку се разочара што е братче но ќе се навикне .
Епа таман ќе видиш, иначе претходните ти се во ред. Ако ти се добри тромбоцитите и немаш висок притисок, не примаш терапија за разредување на крвта, нема што да се загрижуваш, освен ако не е крварење кое не прекинува па бара интервенција. Иначе крварење од нос во бременост не е ретка појава и може да се должи едноставно на зголемениот проток на крв во комбинација со хормони.
Баш сега ги гледав и предходните резултати супер се тромбоцитите, притисок имам претежно низок попладне кога бев да ми го мерат беше 120 со 80 докторката ми рече да пијам витамин ц ќе пробам и така ама некако не ме држи место да чекам до понеделник ќе направам една крвна слика утре ти благодарам на одговорот
I jas ziveam vo De. Nesmees da krevas tesko,ovde duri i 5 kg se smetaat za premnogu. Ginekologot Mi kaza Taka . Mozes da zemes boleduvanje
Go imas izmereno pritisokot deneska? D dimeri I factori na hemostaza nemas do sega ispitano nitu ednas?
Dali mozes da Mi kazes nekoj sovet vo odnos na hranata,jas Imam ist Problem i i mislam Deka od toa Mi bese i spontaniot. Inaku da napomenam ,Imam i dr.problem,mnogu cesto osekjam glad.
Општо циркулацијата се појачува во телото, се шират крвни садови, капилари да може да постигне телото да се прихрани а плус плодот да го храни. Така да може општо имаш чуствителни капилари или генетика од мајка баба.. Не се плаши не е страшно. Чим крвна слика е ок, притисок ок тоа е.
По тоа што читав тука, кај сите различно. Мене од 13та недела, т.е од прв скрининг па натаму ме гледаат абдомално. Но докторката ми кажа дека јас сум слабичка и може да се види преку стомак, кај покрупните потешко се гледало. Не треба да си гладна.
Од лежење во болница, креветот беше толку неудобен што знам дека ми е од тоа. Раната не ме боли толку колку што цел грб и рамената. Прашав доктор вчера кажа да се напијам парацетамол и блокмакс гел да мачкам и со гелот осетив подобро одма. На страна ме затега раната и имам болка пробувам по малку да се вртам т. е со перници под мене да е поудобно, ама откако сум породена спиењето е на грб и болката е резултат од тоа. И јас не купив подлога ама кога дојдов дома видов дека се ми е прениско и тешко да пресоблакам, па ќе се купува денес подлога да ми е полесно. Ќе се учиме, здравје Како си ти која недела тераш
Kaj mene od start e so abdomenalo. 2,3 pati ako sum pregledana vaginalno eve vece teram 29gn Mene na pocetok samo mi vikase so polna beshika da idam. Si odev jadena/piena Jas sum pokrupna
Девојки еден совет да побарам. Бев на прв скрининг кај Димчев. На преглед се е океј, ме праша дали планирам неинвазивен да правам за мутации. Јас не планирав ама ме стави во мисла. Не влегувам во ризик група, ни со години ни со мутации. Испитавме со мм и кариотип пред ивф океј е се. Јас сакав само приска и толку, ама Димчев вика јас и на ќерка ми го направив ко демек ако сакате можете ама не сум паметна што да правам. Воедно и матичен мисли дека немам потребс и само по желба ако сакаме за сигурност
Тоа е индивидуална одлука сепак. Ако имате финансиска можност јас би рекла дека e убаво да се направи. Јас правев. Две другарки кои се исто бремени не го правеа, иако финансиски можеле. Снаа ми не правеше, се породи пред неколку месеци со живо и здраво бебе, фала Богу. Пренаталниот е 99% точен тест, сепак постои тој 1%, не гарантира 100% точност.