Кога останав бремена имав 77кила сега имам 94 а сум 25 недела освен витамини друго не пијам ништо еве и денеска пак ми течеше
Мене прво аналгин првите денови ме боцкаа, после почнаа кетонал да ми даваат, тоа ми препорачаа и за дома. Слободно може и со доење, не е контраиндициран.
До сега све што имам испитано е супер,бев слабокрвна сега крвната слика е супер, тромбоцитите посебно се испитуваат можеби глупо ми е прашањето ама освен обична крвна слика секој месец што испитувам и мокрача обична и микро друго ништо
Најмногу омалаксаност, поспаност, летаргија. Значи по 20 сааати во денот можев да спијам, без разлика колку и да се трудев да не е така. Насабајле станување хорор, маж ми по цел саат пробуваше да ме крене од кревет. Страшна раздразливост, сува кожа до степен на перутање и цели парчиња паѓање. Опаѓање на коса во прамени, доцнење на циклус, пцос, проблеми со столица, запек. И лабаво со контрацептиви ме лечеа од пцос, нормална била тироидата. Кога ја средив тироидата со погодена доза тсх се изгубија и цистите на јајниците, ама тироидата веќе отиде, уште 25% е функционална. А од кога озбилно се фатив со исхрана и вежбање (досадна сум со ова многу знам, ама пробувам да докажам колку храната е и отров и лек) веќе и дозите ми се намалени, имам енергија, нема инсулинска резистенција, не ми треба толку спиење и се е на подобро.
Денес бев на втор скрининг кај др.Симонида и можам да кажам дека е една прекрасна докторка која зборува и објаснува се до детаљ. Ја препорачувам искрено и од срце. Иначе бејби ми е супер, се си одговара со неделите +/- 2 дена. Ми се смири душа, речиси 2 месеци ми се фати како не сум била на преглед. Баткото сакаше сестричка и малку се разочара што е братче но ќе се навикне .
Епа таман ќе видиш, иначе претходните ти се во ред. Ако ти се добри тромбоцитите и немаш висок притисок, не примаш терапија за разредување на крвта, нема што да се загрижуваш, освен ако не е крварење кое не прекинува па бара интервенција. Иначе крварење од нос во бременост не е ретка појава и може да се должи едноставно на зголемениот проток на крв во комбинација со хормони.
Баш сега ги гледав и предходните резултати супер се тромбоцитите, притисок имам претежно низок попладне кога бев да ми го мерат беше 120 со 80 докторката ми рече да пијам витамин ц ќе пробам и така ама некако не ме држи место да чекам до понеделник ќе направам една крвна слика утре ти благодарам на одговорот
I jas ziveam vo De. Nesmees da krevas tesko,ovde duri i 5 kg se smetaat za premnogu. Ginekologot Mi kaza Taka . Mozes da zemes boleduvanje
Go imas izmereno pritisokot deneska? D dimeri I factori na hemostaza nemas do sega ispitano nitu ednas?
Dali mozes da Mi kazes nekoj sovet vo odnos na hranata,jas Imam ist Problem i i mislam Deka od toa Mi bese i spontaniot. Inaku da napomenam ,Imam i dr.problem,mnogu cesto osekjam glad.
Општо циркулацијата се појачува во телото, се шират крвни садови, капилари да може да постигне телото да се прихрани а плус плодот да го храни. Така да може општо имаш чуствителни капилари или генетика од мајка баба.. Не се плаши не е страшно. Чим крвна слика е ок, притисок ок тоа е.