Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    172
    Кога останав бремена имав 77кила сега имам 94 а сум 25 недела освен витамини друго не пијам ништо еве и денеска пак ми течеше

2. Autumn Love

Autumn Love Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.363
    Мене прво аналгин првите денови ме боцкаа, после почнаа кетонал да ми даваат, тоа ми препорачаа и за дома. Слободно може и со доење, не е контраиндициран.

IMG_9936.jpeg

3. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    172
    До сега све што имам испитано е супер,бев слабокрвна сега крвната слика е супер, тромбоцитите посебно се испитуваат можеби глупо ми е прашањето ама освен обична крвна слика секој месец што испитувам и мокрача обична и микро друго ништо

4. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.363
    Под PLT барај во склоп на обична крвна слика (хематолошки статус).

На Aledarkali му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    172
    17376705817812124323170271335418.jpg

На Ladyme и Autumn Love им се допаѓа ова.
  6. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    172
    Крвната слика ми е правена 10.12 сега во понеделник сум на контрола сигурно ќе треба да правам пак

7. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    11.739
    Најмногу омалаксаност, поспаност, летаргија. Значи по 20 сааати во денот можев да спијам, без разлика колку и да се трудев да не е така. Насабајле станување хорор, маж ми по цел саат пробуваше да ме крене од кревет.
    Страшна раздразливост, сува кожа до степен на перутање и цели парчиња паѓање. Опаѓање на коса во прамени, доцнење на циклус, пцос, проблеми со столица, запек.
    И лабаво со контрацептиви ме лечеа од пцос, нормална била тироидата.
    Кога ја средив тироидата со погодена доза тсх се изгубија и цистите на јајниците, ама тироидата веќе отиде, уште 25% е функционална. А од кога озбилно се фатив со исхрана и вежбање (досадна сум со ова многу знам, ама пробувам да докажам колку храната е и отров и лек) веќе и дозите ми се намалени, имам енергија, нема инсулинска резистенција, не ми треба толку спиење и се е на подобро.

8. Amore.Mio

Amore.Mio Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    265
    Допаѓања:
    723
    Денес бев на втор скрининг кај др.Симонида и можам да кажам дека е една прекрасна докторка која зборува и објаснува се до детаљ. Ја препорачувам искрено и од срце.
    Иначе бејби ми е супер, се си одговара со неделите +/- 2 дена. Ми се смири душа, речиси 2 месеци ми се фати како не сум била на преглед.
    Баткото сакаше сестричка и малку се разочара што е братче но ќе се навикне :D.

На Dijana DM, ShtruMfeticka и Ladyme им се допаѓа ова.
  9. Autumn Love

Се зачлени на:
    3 декември 2020
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    5.363
    Епа таман ќе видиш, иначе претходните ти се во ред. Ако ти се добри тромбоцитите и немаш висок притисок, не примаш терапија за разредување на крвта, нема што да се загрижуваш, освен ако не е крварење кое не прекинува па бара интервенција.
    Иначе крварење од нос во бременост не е ретка појава и може да се должи едноставно на зголемениот проток на крв во комбинација со хормони.

На ShtruMfeticka и Aledarkali им се допаѓа ова.
  10. Aledarkali

Aledarkali Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2023
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    172
    Баш сега ги гледав и предходните резултати супер се тромбоцитите, притисок имам претежно низок попладне кога бев да ми го мерат беше 120 со 80 докторката ми рече да пијам витамин ц ќе пробам и така ама некако не ме држи место да чекам до понеделник ќе направам една крвна слика утре ти благодарам на одговорот

На Autumn Love му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Powerbaby Love

Powerbaby Love Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    I jas ziveam vo De.
    Nesmees da krevas tesko,ovde duri i 5 kg se smetaat za premnogu.
    Ginekologot Mi kaza Taka .
    Mozes da zemes boleduvanje

12. ShtruMfeticka

ShtruMfeticka Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2017
    Пораки:
    1.059
    Допаѓања:
    951
    Go imas izmereno pritisokot deneska?
    D dimeri I factori na hemostaza nemas do sega ispitano nitu ednas?

13. Powerbaby Love

Powerbaby Love Нов член

Се зачлени на:
    28 ноември 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Dali mozes da Mi kazes nekoj sovet vo odnos na hranata,jas Imam ist Problem i i mislam Deka od toa Mi bese i spontaniot.
    Inaku da napomenam ,Imam i dr.problem,mnogu cesto osekjam glad.

14. Ladyme

Ladyme Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    788
    Општо циркулацијата се појачува во телото, се шират крвни садови, капилари да може да постигне телото да се прихрани а плус плодот да го храни. Така да може општо имаш чуствителни капилари или генетика од мајка баба.. Не се плаши не е страшно. Чим крвна слика е ок, притисок ок тоа е.