Јас настинав и баш ми е мачно. Кивам, носот чешма, грлото рана. Пантенолот воопшто не ми помагаат, ама мислам друго и не смеам нели?
Побарај прашај во аптека, некое спрејче бебешко за нос. Мислам дека со солените раствори капки смееш. На грло јас ставав греана ракија со бибер. Кога кажав на гинеколог ми кажа па многу нормално, демек ок си е.
Здраво , 32 недела со близнаци сум , но сакам да земам боледување затоа што веќе ми е тешко да стојам на нозе и работам со деца а е период на вируси … дали знаете која е процедурата? Да одам кај матичен треба? Благодарам
Појди си прво кај матичен се ќе ти објасни. Првите две недели тој ти пишува боледување, после патолошка од специјалист.
Истиот ден кај матичниот има резултат, ако рефундираш клексани ќе треба да отидеш пак на трансфузиологија да си подигнеш извештај со печат и потпис
Ме интересира кога рефундираме за клексани извештајот нема врска од која дата е ? Оти јас чувам рецепти и фискални ама бидејќи ги земам некогаш по 10 некогаш по 20 инекции затоа ме интересираше. Извештајот ми е од пред еден месец и на него пишува терапија 60 клексани, отприлика толку имам примено. Сега треба нов извештај или тој истиот само да го однесам И дали треба и извештаите од специјалист гинеколог да ги носам заедно со рецептите
Јас сеуште немам поднесено за рефундација, ама еве веќе 4-5 месеци како почнав да ги сибурам Мислам дека извештајот од тромбологија, фискалните од клексаните со сметкопотврда и внес во системот кај матичниот гинеколог за да ги внесе во систем клексаните сите мора да се со иста дата. Мене така ми кажаа
Спомнавте нестинг? Овој пат некаде од 5ти месец ме дрма и не ме оставило. Требаше ноември да бришам прозори ама оставив за крај на јануари за да не бидам ни ваму ни таму. И така маж со температура и болно грло, ама мораше викендов, така зацртав од пред две недели. Дете кај баба, она прва го помина вирусов мислам, им реков да не доаѓаат на помош да не ги испозаразиме, јас се пентарам по прозори си бришам и чекам на маж да му се симне температурата и главоболката за да ги брише лустерите, вратите и се друго. Едно неофенче ми лупнав, за саат два ќе биде како нов. Кујна избришана, регали прередени и избришани, дури го напнав минатата недела цел подрум да го прередиме и избришеме. Алишта за бебе средени, едно хемиско може да направиме на душечето бебешко од ќерка и веќе амааааан нека поминат деновиве и нека го вадат детево. Полудев веќе, карлицава и левава нога отпаднаа скроз.
Извештајот треба да е со датум пред купените клексани да речеме денес ти препишуваат, и од денес натака може да купуваш по основ на тој извештај
Ма ни нестинг ме дрма ништо. абер немам ни алишта ми се испрани средени наредени за бебе ништо. треба февруари почеток март да се преселиме. и во куќата нова буквално се е за бришење пребришување. преместување редење леле шо ме чекаа а пред пораѓај сум нз како ќе стасам . а некако не се замарам ладна камен хахах. јас сум ти нестинг буквално во вистинска смисла на зборот хахаха седната како квачка и го топлам јајцето чекам да се испили мала шала да се насмееме. Шала на страна чекаме да се намести парното деновиве и се фрлам на работа
Не можи да се со иста дата оти не ги купуваме наеднаш. Мислам дека е како што кажува бејби вариор извештајот да не е постар од фискалните
Можеби. Нова сум во ова.Мене така ми кажаа и јас ги купувам наеднаш за цел месец истиот ден со извештајот
Не не дечки не мора да се иста дата, само да се или купени на денот на извештај или псоле тоа, пред извештај сметки не ви важат ако сте купувале
Ја веќе 19та недела и нешто почнав кога ќе легнам на грб како да немам воздух како да се закашлувам па морам на страна да се свртам… ова зборам не да спијам на грб онака полулегната преку ден … бебево е 15тина цм зарем е можно толку да притиска на дијафрагма? Ви се случило или да си орашам на скрининг неделава со сите деуги глупи прашања што ги имам запишано во notes
Битно да ги имаш купено или купуваш од денот на извештај па натака. Јас одеднаш ниту еднаш не ги купив. По 10, по 5, како имав и како наоѓав низ аптеки така купував.